"2 Kisses/2 Φιλιά" | Νέο single από VASSIŁINA

"2 Kisses/2 Φιλιά" | Νέο single από VASSIŁINA

H VASSIŁINA παρουσιάζει το "2 Kisses (2 Φιλιά)", το δεύτερο single από το πολυαναμενόμενο δεύτερο album της, “Femmeland”. To "2 Kisses/2 Φιλιά" είναι διαθέσιμο σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. Δείτε το video που ακολουθεί στο youtube, ακούστε το κομμάτι στο soundcloud.

Ένα dark pop κομμάτι, που στοιχειώνει με τον παλλόμενο ρυθμό του, σε σύνθεση και συμπαραγωγή της VASSIŁINA και του Bhukhurah, το "2 Kisses" αποτελεί φόρο τιμής στις ελληνικές ρίζες της VASSIŁINA, καθώς είναι το μοναδικό κομμάτι με ελληνικούς στίχους στο αγγλόφωνο album "Femmeland".

Mετά το ντεμπούτο της “Fragments” που κυκλοφόρησε το 2021, το "Femmeland" ακολουθεί ως μία ηχητική εξερεύνηση, που ξεπερνά τα όρια της ποπ και της ηλεκτρονικής μουσικής, εμβαθύνοντας στην ενδοσκόπηση, την αναζήτησή του πραγματικού εαυτού και την μεταμορφωτική δύναμη της θεραπείας.

Το “Femmeland” αποτελείται από 13 κομμάτια ηλεκτρονικής dark pop, που λειτουργούν ως σταθμοί σε ένα ταξίδι εξέλιξης της VASSIŁINA, αποχαιρετώντας μια προηγούμενη ζωή στο Λονδίνο και αγκαλιάζοντας τον πραγματικό της εαυτό.
 

Το άλμπουμ είναι ένα συναισθηματικό rollercoaster, που εμβαθύνει στην πολυπλοκότητα της ψυχικής υγείας, των χρόνιων ασθενειών, της απώλειας και των τραυμάτων του παρελθόντος, και το πως αρχίζει κάποιος να αγαπά τον εαυτό του μέσα από την αγάπη και την εμπιστοσύνη των άλλων.

Στην καρδιά του “Femmeland” βρίσκεται η μυθική φιγούρα της μάγισσας Κίρκης. Στο πρώτο single “Crooked”, που συνοδεύεται και από video clip του Γιώργου Αθανασίου, την βλέπουμε να αποκηρύσσει τον πατέρα της, Ήλιο, επιλέγοντας την θνητότητα, υπερβαίνοντας τα δεσμά των πατριαρχικών κανόνων και του «ιδανικού» εαυτού της.

Ενώ το δεύτερο single “2 Kisses” εμβαθύνει στο παρελθόν της Κίρκης, εξερευνώντας το σκοτεινό κενό και τις κοινωνικές πεποιθήσεις που αντιπαρατίθενται στην τρυφερή της φύση. Στην κορύφωση του album η Κίρκη βρίσκεται στο μυθικό της νησί Femmeland, όπου ζει ως θνητή, απόλυτα συμφιλιωμένη με την φύση της.

Το ομώνυμο τραγούδι γράφτηκε ως απάντηση στις πολυάριθμες γυναικοκτονίες που έχουν συμβεί στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια. Η VASSIŁINA ήθελε να δημιουργήσει ένα τραγούδι ως φόρο τιμής στις φίλες της και σε όλες τις θηλυκότητες, νιώθοντας ότι όλες/α τους μοιράζονται κοινό τραύμα και φόβο.

Στο φανταστικό νησί Femmeland, κατοικούν νύμφες και θηλυκότητες και κάθε άνδρας που αποτελεί απειλή μεταμορφώνεται με μαγικό τρόπο σε ζώο, με αποτέλεσμα μια αρμονική συνύπαρξη πλασμάτων.

Σε αυτό το μουσικό ταξίδι η VASSIŁINA συνεργάστηκε με τον TOTALWERK στην σύνθεση και στην συμπαραγωγή των κομματιών “Thunder”, “Love Me”, “Crooked” και “R U Ready'' και με τον Bhukhurah στην σύνθεση του “2 Kisses” και στην συμπαραγωγή των "20 Miles", "2 Kisses", “Vivid” και “Hypochondria”, ενώ είναι σημαντική η συμμετοχή της Saber Rider στα synths.

Το art direction στο εικαστικό και οπτικό μέρος, που συνοδεύουν την αισθητική του album, συνυπογράφουν η VASSIŁINA με το Vinyl Face με την πολύτιμη συνεργασία της Εριφύλης Δουκέλη (3D design), του Contino (γραφιστικά) και του Κώστα Σίμου (φωτογραφίες).

Το “Femmeland” κυκλοφορεί τον Απρίλιο του 2024 σε βινύλιο (26/4) και digital album (12/4) από την Inner Ear. Μπορείτε να το προπαραγγείλετε ΕΔΩ.

Bio

Με βάση μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας, η VASSIŁINA συνθέτει έργα που ισορροπούν μεταξύ της ποπ και της dark electronic σκηνής. Με χαρακτηριστικά έντονη σκηνική παρουσία και πολυφωνικά φωνητικά, παρουσιάζει ένα ζωντανό punk μελαγχολικό τοπίο ανάμεσα στο χάος και στην dance ηλεκτρονική μουσική. Τον Μάιο του 2021, κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ της,"Fragments" στην Inner Ear.

Η VASSIŁINA, έχει εμφανιστεί σε σημαντικά venues σε Μεγάλη Βρετανία και Ελλάδα και έχει συνεργαστεί με διεθνείς και εγχώριους καλλιτέχνες όπως: Kadebostany, Tempers, Pan Pan, Die Arkitekt, Capette, NTENTENIS και Metaman. Συμμετέχει σε τρία τραγούδια στον τελευταίο δίσκο των Kadebostany, “Play Τhis at Μy Funeral” και από τον Ιούνιο του 2023, έχει εμφανιστεί μαζί τους σε σημαντικά φεστιβάλ και venues σε όλη την Ευρώπη.

Facebook | Instagram | Spotify | YouTube

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.