WZINE | Το νέο φωτογραφικό art e-zine με θέμα BODY CULTURE

 WZINE | Το νέο φωτογραφικό art e-zine με θέμα BODY CULTURE

BODY CULTURE: Το σύμπαν του ανθρώπινου σώματος μέσα από τη ματιά 38 φωτογράφων.

Η κοινότητα WomenPhotoGR γιορτάζει 2 χρόνια δράσης και παρουσιάζει το πρώτο τεύχος του νέου e-zine με τίτλο WZINE και θέμα BODY CULTURE. Το WZINE είναι το νέο φωτογραφικό art zine της κοινότητας WomenPhotoGR που διανέμεται διαδικτυακά και δωρεάν.

Στο πρώτο μονοθεματικό τεύχος παρουσιάζονται έργα 38 φωτογράφων που υποβλήθηκαν επιτυχώς και επιλέχθηκαν ανάμεσα σε πολυάριθμες συμμετοχές.

Το project BODY CULTURE αφηγείται την ιστορία των σωμάτων μας αγγίζοντας έννοιες όπως η παροδικότητα, το φύλο και τα στερεότυπα, η επιθυμία και η υπέρβαση. 

Concept, επιμέλεια, σχεδιασμός: Βίκυ Μαρκολέφα / WomenPhotoGR.

Δείτε το WZINE 

Συμμετέχουν: Πέτη Αιγινίτη, Αρετή Αλεξανδράκη, Φαίη Αλεξέλη, Άγγελος Αναστασιάδης, Τόνια Αυγουστάκη Θάλεια Γαλανοπούλου, Σοφία Γεωργοπούλου, Ευγενία Ευσταθίου, Ζωή Ζηπέλα, Κατερίνα Ζώταλη, Λίνα Καλανταρίδου, Νίκη Καραγιάννη, Άννα Καρβουνάρη, Ανδρέας Κατσικούδης, Δήμητρα Κίτσιου, Υπατία Κορνάρου, Μαρία Κουμιανού, Μιλτιάδης Μαυρόπουλος, Κλάουντια Μισαηλίδης, Αιμιλία Μπαλάσκα, Ζησούλα Ντάσιου, Αλέξανδρος Όθωνος, Έφη Παναγούλα, Δήμητρα Παπαγιάννη, Αντώνης Παπακωνσταντίνου, Ρούλα Πάτρα, Ερίνα Παυλιδάκη, Μένη Σεϊρίδου, Χρύσα Σουγιούλ, Πόπη Σταυριανού, Χρύσα Τζαβάρα, Αλέκα Τσιρώνη, Θεοδώρα Τσιτσικλή, Άννα Τσολακίδου, Μαργαρίτα Τσορβά, Αγάπη Φεσατίδου-Ψαρράκη, Μαρία Χάλαρη, Δήμητρα Ψυχογυιού

«Ποιές ιστορίες λένε τα σώματα μας; Ποιά είναι η σχέση μας με το σώμα μας, πως βλέπουμε τα σώματα των άλλων; 38 φωτογράφοι συνθέτουν μια συλλογική αφήγηση για το σώμα και τις αναπαραστάσεις του.» δήλωσε η Βίκυ Μαρκολέφα, ιδρύτρια της WomenPhotoGR και επιμελήτρια των Body Culture / WZINE.

Η πρόσκληση για συμμετοχή στο project BODY CULTURE δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο στον λογαριασμό της κοινότητας WomenPhotoGR στο Instagram και σε σχετικά μέσα και η ανταπόκριση ήταν ακόμη μια φορά συγκινητική.

Λίγα λόγια για την κοινότητα WomenPhotoGR
Η κοινότητα WomenPhotoGR δημιουργήθηκε τον Ιανουάριο του 2021 σε εθελοντική βάση και χάρη στην ενεργό συμμετοχή των μελών της έχει παρουσιάσει με επιτυχία σημαντικές καλλιτεχνικές δράσεις συμμετέχοντας στον κοινωνικό διάλογο για θέματα όπως η βία κατά των γυναικών.

#WOMANHOODIS: Έκθεση Φωτογραφίας με θέμα τη θηλυκότητα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Γυναικών. Παρουσιάστηκε σε virtual μορφή στην Art Number 23 Gallery και στο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Δράμας (2021).

#REDINFOCUS: Φωτογραφική δράση για την ενίσχυση του κινήματος #metoo #metoogr (2022).
Στόχος της WomenPhotoGR είναι να αποτελέσει ένα εργαλείο για την ανάδειξη του έργου ανερχόμενων και καταξιωμένων φωτογράφων, αξιοποιώντας παράλληλα τη δύναμη της εικόνας ως μοχλό για την στήριξη της τέχνης της φωτογραφίας και για τη δημιουργία μιας πιο συμπεριληπτικής κοινωνίας. Η κοινότητα είναι ανοιχτή σε προτάσεις που διευρύνουν τους ορίζοντές μας και έχουν θετικό αντίκτυπο στην τέχνη και στην καθημερινότητα.

Ακολουθήστε τη WomenPhotoGR στο Instagram ΕΔΩ.

*cover photo: The Dancer © ERINA PAVLIDAKI
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.