#MomAndTheCity Επιχείρηση Υγιεινά γλυκό // Vegan Παγωτό Σοκολάτα

#MomAndTheCity Επιχείρηση Υγιεινά γλυκό // Vegan Παγωτό Σοκολάτα

Όταν το κορίτσι φτάνει στα όρια της και αφού μου έχει ζητήσει σοκολάτα επί πέντε μέρες επιτακτικά, βρίσκω τη διακαιολογία να φάω παγωτό και της φτιάχνω ένα vegan παγωτό σοκολάτας. Κατάσταση win win.

Είναι πολύ εύκολο, φτιάχνεται με πέντε υλικά μέσα σε πέντε λεπτά και είναι πάρα πολύ νόστιμο, ιδανικό αν κάνετε διατροφή ή απλά χρειάζεστε κάτι τονωτικό. Μανούλες είμαστε και αξίζουμε κάτι γλυκό!

Θα χρειαστείτε:

 

Υλικά

4 ώριμες μπανάνες -όχι μαύρες -παγωμένες στο ψυγείο, στη συντήρηση

1/4 της κούπας κακάο

2 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο ή βούτυρο αμυγδάλου

1/4 της κούπας κρέμα καρύδας

προαιρετικά μία κουταλιά της σούπας λιωμένο μέλι σε θερμοκρασία δωματίου

 

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα.

Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να ρίξουμε μέσα ό, τι άλλο μας αρέσει π.χ φυστίκια αιγίνης, κάσιους ψιλοκομμένα, σταγόνες σοκολάτας, χοντρά κομμάτια κουβερτούρας, φράουλες που είναι και της εποχής και άλλα.

Ανακατεύουμε και παγώνουμε το μίγμα στην κατάψυξη για μιάμιση με δύο ώρες.

Σημεία που θέλουν προσοχή..

Πρόκειται για ένα γλυκό που όσο πιο γρήγορα το φάτε τόσο πιο νόστιμο είναι. Άν μείνει πάνω απο δύο ώρες στην κατάψυξη κάπως νομίζω χαλάει η γεύση του. Οπότε προτείνω ιδανικά να φτιαχτεί να μπει μία ώρα στην κατάψυξη και να καταναλωθεί. Δεν είναι δα και τόσο μεγάλη η ποσότητα!

 

Bon appetit!

Για περισσότερο Mom And The City στο fb η σελίδα https://www.facebook.com/sophiealfin/ και στο ινσταγκραμ https://www.instagram.com/sophiealfin/

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.