#ΜomAndTheCity Επιχείρηση Χειροτεχνία // Η Έλλη και ο Ερμής μας ταξιδεύουν στην Κρήτη- Το μυστήριο της Φαιστού

#ΜomAndTheCity Επιχείρηση Χειροτεχνία // Η Έλλη και ο Ερμής μας ταξιδεύουν στην Κρήτη- Το μυστήριο της Φαιστού

Το μυστήριο της Κρήτης!

Η ταξιδιάρικη παρέα έφτασε στην Κρήτη, στο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας! Πρωτεύουσα της είναι το Ηράκλειο και περιτριγυρίζεται από το Κρητικό και το Λιβυκό πέλαγος. Είναι ένα σπουδαίο νησί καθώς εκεί δημιουργήθηκε ο μινωικός πολιτισμός, ένας από τους πιο σημαντικούς αρχαίους πολιτισμούς ολόκληρου του κόσμου.

Η Έλλη, ο Ερμής και ο Ντίνος αφού έκαναν απίθανες βουτιές στο Ελαφονήσι και δοκίμασαν λαχταριστά καλτσούνια με μέλι, εξερεύνησαν όλα τα ανάκτορα του νησιού! Πήγαν στην Κνωσό, στο Ζάκρι, στα Μάλια και τέλος στο παλάτι της Φαιστού όπου συνάντησαν ένα μυστήριο που κανείς ακόμη δεν έχει κατορθώσει να λύσει!

Στα νότια της Κρήτης, στο παλάτι της Φαιστού, όπου έζησαν βασιλιάδες και βασίλισσες, στο υπόγειο ενός σκοτεινού δωματίου, πριν χρόνια πολλά, ένας αρχαιολόγος βρήκε έναν παράξενο πήλινο δίσκο.

 

Ήταν όμορφος και στις δυο του πλευρές είχε σχέδια σαν "σφραγίδες" που πατήθηκαν στον μαλακό πηλό και στη συνέχεια ψήθηκαν σε υψηλή θερμοκρασία.

Τα σχέδια αυτά απεικόνιζαν άλλοτε ανθρώπινες φιγούρες, πουλιά, ψάρια, φυτά, έντομα και άλλοτε σχήματα γεωμετρικά, χέρια, όπλα μα κανένας δεν μπορούσε να βρει τι  σημαίνουν όλα αυτά…

Κάποιος ερευνητής αναφέρει πως ο δίσκος της Φαιστού είναι ένα γραπτό αφιερωμένο στην Πασιφάη που ήταν μητέρα του βασιλιά της Κρήτης, Μίνωα άλλοι πάλι είπαν πως είναι η διήγηση μίας ιστορίας ή ένα ημερολόγιο, ένα ποίημα ή ένα σονέτο γραμμένο σε αρχαία γραφή.

 

Μέχρι σήμερα παραμένει ένα άλυτο μυστήριο που περιμένει να λυθεί!

Μήπως τα καταφέρεις εσύ;

Στην Φαιστό, φτιάξαμε τον δικό μας δίσκο της Φαιστού και σχεδιάσαμε τα γράμματα και τις εικόνες που είχε πάνω, προσπαθώντας να βρούμε τη λύση του!

Θέλεις να προσπαθήσεις κι εσύ;

Εκτύπωσε τον δίσκο και τα σχέδια του εδώ και η λύση μπορεί να σου φανερωθεί…

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι:

Κόλλες χαρτί

Ψαλίδι

Κόλλα

Καλή επιτυχία εξερευνήτρια και εξερευνητή!

Με αγάπη Έλλη, Ερμής, Ντίνος!

Αναμένουμε νέα σας!

 

Κείμενο: Αλεξίου Σοφία, Φωτογραφίες/ Χειροτεχνία: Ελίζα Καλογιαννάκη

Για να συνδεθείτε στη σελίδα μου στο facebook πατήστε εδώ 

Αν θέλετε μπορούμε να επικοινωνούμε και στο instagram στο προφίλ @sophiealfin

Μπορείτε να βρείτε την ταλαντούχα μαμά και τις φοβερές τις χειροτεχνίες στο instagram στο προφίλ @mum_eliza

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.