#ΜomAndTheCity Επιχείρηση Χειροτεχνία // Η Έλλη και ο Ερμής μας ταξιδεύουν στην Αρχαία Κόρινθο

#ΜomAndTheCity Επιχείρηση Χειροτεχνία // Η Έλλη και ο Ερμής μας ταξιδεύουν στην Αρχαία Κόρινθο

Η σημερινή χειροτεχνιοπεριπέτεια μας ταξιδεύει στην Αρχαία Κόρινθο!

Η Έλλη, ο Ερμής και ο Ντίνος φτάνουν στην Αρχαία Κόρινθο, την πιο πλούσια πόλη της ελληνικής αρχαιότητας! Εκεί θαυμάζουν από κοντά τον ναό του Απόλλωνα με τους δωρικούς κίονες, την αρχαία αγορά, το ωδείο και το απίστευτο αρχαιολογικό μουσείο.

 

Στο μουσείο συναντούν δύο αγάλματα που είναι μοναδικά σε ολόκληρο τον κόσμο γιατί είναι ολόιδια σαν δίδυμα αδέλφια και ονομάζονται Κούροι της Κλένιας.

Η εξερεύνηση συνεχίζεται σε ένα από τα μεγαλύτερα κάστρα της Ελλάδας, στην Ακροκόρινθο όπου έχει απίστευτη θέα σαν να είσαι σε αεροπλάνο!

Στο κάστρο αυτό παιδιά, μύθοι και ιστορίες έχουν γεννηθεί, όπως η θρυλική ιστορία ενός φτερωτού αλόγου που λεγόταν Πήγασος! 

 

Μα ποιος ήταν αυτός ο Πήγασος;

Σύμφωνα με τον μύθο, ο Πήγασος ήταν ένα άλογο φτερωτό, γιος του θεού Ποσειδώνα και της Mέδουσας, πολύ αγαπητός σε ανθρώπους και θεούς. Έμενε στον Όλυμπο, στο παλάτι των θεών και ήταν το δεξί χέρι του Δία! Μετέφερε τους κεραυνούς από το εργαστήριο του Ηφαίστου στον βασιλιά των θεών!

Μια άλλη ιστορία εξιστορεί πως είχε τόση δύναμη που μπορούσε να ανοίξει πηγές που ανάβλυζαν νερό, χτυπώντας τις οπλές του σε βράχους! Τέτοιες πηγές είχε ανοίξει στην Ακροκόρινθο, στην κορυφή του Ελικώνα της Βοιωτίας και σε άλλα μέρη μυθικά!

Κανένας δεν μπορούσε να ιππεύσει τον Πήγασο! Ο μόνος που τα κατάφερε ήταν ο ήρωας της Κορίνθου, o Bελλεροφόντης. Όχι μόνος μα με την βοήθεια της θεάς Αθηνάς!

Η θεά Αθηνά έδωσε στον Βελλεροφόντη, ένα χρυσό μαγεμένο χαλινάρι και όταν ο Πήγασος στάθηκε να πιει νερό στην πηγή της Πειρίνης, κάτω από την Ακροκόρινθο τον δάμασε.

Έκτοτε έζησαν μαζί απίστευτες περιπέτειες μα αυτά θα σας τα πούμε σε μια άλλη ιστορία! 

Στις διακοπές μας στην Κόρινθο, φτιάξαμε τον πιο τέλειο Πήγασο! Σας στέλνουμε οδηγίες για να τον δημιουργήσετε κι εσείς!

Είναι πολύ απλό και διασκεδαστικό!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

Λευκό χαρτόνι 

Χάρτινο λευκό πιάτο ή λευκό χαρτόνι

Κόλλα 

Μαρκαδόρος μαύρος και όποια άλλα χρώματα σας αρέσουν

Ψαλίδι

Πως γίνεται:

Εκτυπώστε όλα τα πατρόν του Πήγασου εδώ και κόψτε τα περιμετρικά!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 
 
 

 

 

 

 
 
 

Περιμένουμε τους δικούς σας Πήγασους!

Καλές κατασκευές και να θυμάστε παιδιά η ιστορία είναι μαγική! Μας βοηθά να καταστρώσουμε τις πιο ωραίες εκδρομές, γεμίζοντάς μας σοφία και αυτοπεποίθηση! Εξερευνήστε τον κόσμο γύρω σας και κάντε ερωτήσεις! Κάθε ερώτησή θα σας ανοίγει πόρτες για ολοκαίνουργιους και συναρπαστικούς κόσμους! 

Καλές εξερευνήσεις!

Με αγάπη Έλλη, Ερμής, Ντίνος!

Στείλτε μας τα γράμματά σας στο email: [email protected].

Αν είστε εκπαιδευτικοί, bloggers ή απλά ταλαντούχες μαμάδες με μεράκι στις εκπαιδευτικές κατασκευές και θέλετε να στείλετε κάποια χειροτεχνία βασισμένη στο βιβλίο "Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα" από τις Εκδόσεις Ψυχογιός θα χαρώ πάρα πολύ να συνεργαστούμε και να δημοσιεύσω και τη δική σας χειροτεχνία στο Mom And The City του debop.gr !

Κείμενο: Σοφία Αλεξίου- Φωτογραφίες/Χειροτεχνία: Σωτηρία Ταντάλου μαμά και νηπιαγωγός

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου πατώντας πάνω στις ακόλουθες λέξεις στο facebook και στο instagram

και με τη Σωτηρία Ταντάλου στο @arty.crafty.booky στο instagram !

Θα χαρούμε να μας πείτε εντυπώσεις! 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.