#ΜomAndTheCity Επιχείρηση Χειροτεχνία // Η Έλλη και ο Ερμής γνωρίζουν τον Μινώταυρο

#ΜomAndTheCity Επιχείρηση Χειροτεχνία // Η Έλλη και ο Ερμής γνωρίζουν τον Μινώταυρο

Στη νέα μας χειροτεχνιοπεριπέτεια η ταξιδιωτική παρέα εξερευνά το ανάκτορο της Κνωσού, το μεγαλύτερο παλάτι του μινωικού πολιτισμού στην Κρήτη! Σε αυτό ζούσε ο βασιλιάς Μίνωας, γιος της Ευρώπης και του θεού Δία μαζί με την γυναίκα του βασίλισσα Πασιφάη. 

Το είχε σχεδιάσει ο Αθηναίος αρχιτέκτονας Δαίδαλος έτσι ώστε να μοιάζει με μια μικρή πολιτεία χτισμένη μέσα στη φύση.

Το παλάτι ήταν μεγαλοπρεπές με πολλούς ορόφους, ζωγραφιές στους τοίχους, θέατρο, στάδιο, θησαυροφυλάκιο, την αίθουσα του θρόνου, σάλες για τα συμπόσια μα και μυστικούς διαδρόμους για να συναντιούνται κρυφά ο Μίνωας με την Πασιφάη! Το πιο εντυπωσιακό μέρος όμως του ήταν ο λαβύρινθος, που η ομορφιά του σε μαγνήτιζε. Είχε 1500 δωμάτια που ενώνονταν με δαιδαλώδεις διαδρόμους. 

Εκεί ζούσε ο Μινώταυρος που είχε κεφάλι ταύρου και σώμα ανθρώπου!

 

Γνωρίζετε την ιστορία του;

Ένας μύθος λέει πως στα αρχαία χρόνια πριν ο Μίνωας γίνει βασιλιάς ζήτησε από το θεό Ποσειδώνα ένα σημάδι που να αποδεικνύει πως ήταν ο εκλεκτός για να ανέβει στο θρόνο της Κρήτης. Ο θεός του έστειλε έναν λευκό ταύρο και του ζήτησε να τον θυσιάσει προς τιμήν του. Ο Μίνωας όμως αντί για αυτόν θυσίασε έναν άλλο ταύρο.

Όταν ο Ποσειδώνας το κατάλαβε εξοργίστηκε και με τεχνάσματα έκανε τη γυναίκα του Μίνωα, Πασιφάη να γεννήσει αυτό το αλλόκοτο πλάσμα, τον Μινώταυρο.

Ο Μίνωας έπειτα από αυτό το γεγονός διέταξε τον Δαίδαλο να του φτιάξει έναν λαβύρινθο για να ζήσει μέσα ο Μινώταυρος.

Στο ανάκτορο της Κνωσού η Έλλη και ο Ερμής έκαναν πολύ ωραίες κατασκευές τα μεσημέρια.

 

Σας στέλνουν την αγαπημένη τους για να φτιάξετε παρέα έναν Μινώταυρο τρομερό και φοβερό!

Είστε έτοιμες και έτοιμοι να ξεκινήσουμε;

 

Για να εκτυπώσετε τα παρακάτω μέρη πατήστε εδώ

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Περιμένουμε τους δικούς σας Μινώταυρους!

Καλές κατασκευές και να θυμάστε παιδιά, οι μύθοι της Αρχαίας Ελλάδας κρύβουν μέσα τους σπουδαία διδάγματα ζωής, πολιτισμό και πληροφορίες για τους αρχαίους Έλληνες, για να μάθουμε τις ρίζες μας αλλά και πως σκέφτονταν άνθρωποι που έζησαν χιλιάδες χρόνια πριν. Διαβάστε την ελληνική μυθολογία και βρείτε τα κρυφά μηνύματά που θα σας κάνουν πιο σοφούς, ανοίγοντας ορίζοντες για νέες περιπέτειες!

Καλές εξερευνήσεις!

Με αγάπη Έλλη, Ερμής, Ντίνος!

Στείλτε μας τα γράμματά σας στο email: [email protected].

Αν είστε εκπαιδευτικοί, bloggers ή απλά ταλαντούχες μαμάδες με μεράκι στις εκπαιδευτικές κατασκευές και θέλετε να στείλετε κάποια χειροτεχνία βασισμένη στο βιβλίο "Η Έλλη και ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα" από τις Εκδόσεις Ψυχογιός θα χαρώ πάρα πολύ να συνεργαστούμε και να δημοσιεύσω και τη δική σας χειροτεχνία στο Mom And The City του debop.gr !

Κείμενο: Σοφία Αλεξίου- Φωτογραφίες/Χειροτεχνία: Σωτηρία Ταντάλου μαμά και νηπιαγωγός

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μου πατώντας πάνω στις ακόλουθες λέξεις στο facebook και στο instagram

και με τη Σωτηρία Ταντάλου στο @arty.crafty.booky στο instagram !

Θα χαρούμε να μας πείτε εντυπώσεις! 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.