#MomAndTheCity Επιχείρηση Βόλτες στα Ανατολικά// Η Κηποπαιδεία

#MomAndTheCity Επιχείρηση Βόλτες στα Ανατολικά// Η Κηποπαιδεία

Το κορίτσι δεν κρατιέται μέσα στο σπίτι ή μάλλον κρατιέται αλλά μετά το σπίτι είναι τόσο χάλια που προτιμώ να εκτονώνεται έξω! Ένα απο τα αγαπημένα μας μέρη εκτόνωσης είναι και η Κηποπαιδεία στην Παλλήνη.

 

Πρόκειται για το εγχείρημα μίας μεγάλης οικογένειας με 30 χρόνια εμπειρίας στον χώρο της εκπαίδευσης και της οργάνωσης εκδηλώσεων. Μίας οικογένειας που ονειρεύτηκε να δημιουργήσει ένα χώρο δημιουργικής έκφρασης και ποιοτικής μη τυπικής εκπαίδευσης και πραγματικά το κατάφερε.

 

Εδώ τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παίξουν ελεύθερα σε 6.800 τετραγωνικά μέτρα εξωτερικού χώρου γεμάτο δέντρα, πικροδάφνες, λεβάντες και λαχανικά. Ο κήπος του περιλαμβάνει: 

μία μικρή αγορά

 

 

 
 

ένα επιδαπέδιο τραμπολίνο

 

ένα πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής με ξύλινα ποδήλατα, αμμοδόχο για παιχνίδια με κουβαδάκια, έναν χαριτωμένο λαβύρινθο φτιαγμένο απο θάμνους

 

ένα μικρό ινδιάνικο χωριό

 

μία πολύχρωμη κάμπια απο ρόδες για σκαρφάλωμα, ένα πειρατικό καράβι και

 

επιφάνεια ορειβασίας κατάλληλη και για μικρά παιδιά σαν το κορίτσι -2 χρονών.

 

Σε αυτήν την όμορφη αυλή οργανώνονται  πάρτι, βιωματικά προγράμματα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, κυνήγι θησαυρού, ομαδικές δρατηριότητες φυσικής αγωγής κ.ά.

 

Στον εσωτερικό του χώρο -γιατί δεν θα είναι πάντα καλοκαίρι- προσφέρουν δημιουργική απασχόληση σε παιδιά από 4-14 ετών όπως θεατρικά παιχνίδια, επιστημονικά πειράματα, εργαστήριο φαντασίας, ζωγραφική και κατασκευές, δημιουργία ταινίας, αφήγηση παραμυθιών, ρητορική και επικοινωνία, χορό, γιόγκα, creative english club κ.ά. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τόσο σταθερές ομάδες όσο και μεμονωμένα εργαστήρια.

Για παιδιά ηλικίας έως 3 χρονών, θα βρείτε μια ειδικά σχεδιασμένη αίθουσα, όπου μπορούν τα παιδιά να παίξουν δημιουργικά με την παρουσία παιδαγωγών.

Τέλος διαθέτουν και ένα Escape Room- ένα δωμάτιο απόδρασης (escape room) στο οποίο τα παιδιά προσπαθούν να λύσουν γρίφους με  σκοπό να «αποδράσουν» μέσα σε καθορισμένο χρόνο, εκτελώντας κάποιες διασκεδαστικές αποστολές. Οι γρίφοι αποτελούν μέρος σεναρίου κι έχουν συνοχή. Με αυτό τον τρόπο δημιουργείται μια μοναδική ατμόσφαιρα, δίνοντας στους παίκτες ρόλους μέσα στην ιστορία που εξελίσσεται καθώς παίζουν.

 

Συμπέρασμα: Στην Κηποπαιδεία θα μπεις μέσα σε ένα τεράστιο κήπο με μη συμβατικά παιχνίδια χωρίς να λείπουν οι τσουλήθρες. Θα χαλαρώσεις κάτω απο δέντρα σε ένα υπαίθριο καφέ που σερβίρει από χυμούς μέχρι μπέργκερς ενώ το παιδί σου θα κοινωνικοποιείται μέσα στη φύση παρέα με τα υπόλοιπα παιδιά. Το ξέρω είναι στην Παλλήνη αλλά εμείς απο νότια και αττική οδό κάναμε να φτάσουμε το πολύ 30 λεπτά. Οι δραστηριότητες που οργανώνει έχουν περιβαλλοντικό προσανατολισμό ενώ όλο τον χρόνο οργανώνει και διάφορα camps για τα παιδιά όπως τώρα που φιλοξενούν το Summer Camp που θα διαρκέσει μέχρι 31 Ιουλίου!

 

Για περισσότερο Mom And The City facebook https://www.facebook.com/sophiealfin/ βρείτε με και στο instagram https://www.instagram.com/sophiealfin/ να τα λέμε και εκεί!

https://kipopedia.gr/

 

 

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.