#MomAndTheCity Επιχείρηση βιβλίο// Ζωογραφιές και Άν ήσουν ζώο ποιό ζώο θα ήσουν

#MomAndTheCity Επιχείρηση βιβλίο// Ζωογραφιές και Άν ήσουν ζώο ποιό ζώο θα ήσουν

Τα παιδιά είναι ενστικτώδεις παρατηρητές της φύσης και τρελαίνονται για ζωάκια. Θέλουν να τα βλέπουν, να τα πιάνουν, να τα αγκαλιάζουν, εντυπωσιάζονται απο το χρώμα και τα  σχέδια πάνω στο σώμα τους. Είναι γενικότερα πάρα πολύ δημοφιλή σε όλες τις ηλικίες.

Δεν προκαλεί λοιπόν μεγάλη εντύπωση που τα περισσότερα παιδικά βιβλία έχουν ζωάκια για χαρακτήρες ή αναφέρονται σε κάποιο ζώο.

 

Άλλα έχουν εκπαιδευτικό προσανατολισμό δίνοντας πληροφορίες για το ζωικό βασίλειο ενώ άλλα ψυχοσυνθεσιακό χρησιμοποιώντας τα ζώα για να παρουσιάσουν καταστάσεις, προσωπικότητες και άλλα πολλά!

 

Δύο βιβλία με ζώα που δεν χορταίνουμε αυτόν τον καιρό είναι το Ζωογραφιές της Τζούλιας Ντόναλντσον και το Αν ήσουν ζώο ποιό ζώο θα ήσουν του Φίλιππου Μανδηλάρα απο τις εκδόσεις Πατάκης.

 

Οι ζωογραφιές σε εικονογράφηση της Σάρον Κινγκ-Τσάι είναι ένα βιβλίο -πινακοθήκη ζώων με πανέμορφες εικόνες- ζωγραφιές απο τοπία και ζώα που εξάπτουν και ντύνουν με χρώματα την φαντασία ενός παιδιού. Στις σελίδες τους θα βρείτε ένα παιχνίδι σύγκρισης στο οποίο το παιδί καλείται να μαντέψει τί βρίσκεται στην επόμενη σελίδα π.χ ποιός είναι πιό όμορφος απο ένα μυρμήγκι και γυρίζοντας τη σελίδα αποκαλύπτεται μία πεταλούδα.

 

Τα σχέδια είναι σαν έργα τέχνης, με κρυμμένες εικόνες ζωγραφισμένα όλα στο χέρι. Εδώ το παιδί θα εξερευνήσει το ζωικό κόσμο μέσα απο ένα ευφυές παιχνίδι ερωτήσεων και μαγευτικών εικόνων, παράξενες σελίδες και ζωάκια που ξεφεύγουν απο τα κλασικά που συναντάμε σε αντίστοιχα βιβλία.

 

Αν ήσουν ζώο ποιό ζώο θα ήσουν σε εικονογράφηση Χρήστοy Κούρτογλου, εδώ πηγαίνουμε σε ένα άλλο τύπο βιβλίου με χαρακτήρα ψυχολογικό. 

Η ιστορία αναφέρεται σε μία σχολική τάξη που κάποια μέρα τα παιδιά της καλούνται να φέρουν στο σχολείο το αγαπημένο τους ζώο. Η Χίντι φέρνει μια νυσταγμένη πολική αρκούδα -που πολύ της μοιάζει στον χαρακτήρα- η Σάρα ένα ζωηρό κατσικάκι, η Μανού μια στρουθοκάμηλο και φυσικά στην τάξη αρχίζει να γίνεται χαμός! Ποιά είναι όλα αυτά τα ζώα γύρω μου αναρωτιέται η Ανιζέ που βγαίνει στην αυλή τρομαγμένη. Πώς μπορούμε να συνυπάρξουμε αρμονικά όλες αυτές οι προσωπικότητες μαζί φαίνεται να αναρωτιέται; Ερωτήματα που θα απασχολήσουν τους αναγνώστες στην ιστορία αυτή!

 

Όλοι είμαστε διαφορετικοί και απο μακριά μπορεί να φαινόμαστε και τρομακτικοί μα αν κάνεις ένα βήμα για να γνωρίσεις τους γύρω σου τα πλεονεκτήματα είναι πολύ περισσότερα απο την ηρεμία που φαινομενικά σου προσφέρει η απομόνωση.

'Αλλα "ζώα" είναι άγρια, άλλα ντροπαλά, άλλα ανυπόφορα, άλλα αγαπητά μα όλα μαζί μπορούν να συνθέσουν μία απίθανη παρέα αρκεί να υπάρχει σεβασμός στη διαφορετικότητα και καλή διάθεση για συνεργασία και συντροφιά.

Μηνύματα όμορφα και αναγκαία στην εποχή μας που φαίνεται να αποτινάσσει σιγά σιγά τις ρατσιστικές ιδέες για την διαφορετικότητα του καθενός. Μηνύματα που θέλουμε να σκορπιστούν γύρω μας για αυτό και το βιβλίο Άν ήσουν ζώο ποιό ζώο θα ήσουν είναι και το βιβλίο του επόμενού μας διαγωνισμού!

Για να λάβετε συμμετοχή βρείτε τον διαγωνισμό στη σελίδα του debop στο facebook και στο instagram πάρτε μέρος στο https://www.instagram.com/sophiealfin/

Για περισσότερο Mom And The City μπείτε στο  https://www.facebook.com/sophiealfin και στο instagram https://www.instagram.com/sophiealfin/

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.