#ΜomAndTheCity Επιχείρηση βιβλίο// ΧΟΜ από τις Εκδόσεις Ίκαρος

#ΜomAndTheCity Επιχείρηση βιβλίο// ΧΟΜ από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Χομ πρώτος φίλος, ο τελευταίος του είδους του - Jeanne Willis και Paddy Donnelly

Μια ιστορία για την αληθινή φιλία δυο πλασμάτων τόσο διαφορετικών, ένα αγόρι συναντά σε ένα μακρινό νησί τον Χομ, ένα ήρεμο πλάσμα που ζει ελεύθερο στη φύση, ή μήπως είναι ο ίδιος ένα σύμβολο της φύσης για τα παιδιά; Λέξεις και εικόνες προσεγγίζουν με τρυφερότητα τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να κάνουμε καινούργιους φίλους, το πόσο τρομακτικό μπορεί να είναι να έρθουμε πιο κοντά, να μιλήσουμε σε ένα άγνωστο παιδί, πόσο πραγματικά έχει σημασία το ταίριασμα και όχι οι ηλικίες, το ύψος, το χρώμα, η γλώσσα, τα μαλλιά όταν γνωρίζουμε ένα καινούργιο άνθρωπο και πως η δύναμη της αγάπης τα γεφυρώνει όλα αυτά.

 

Ο Χομ, όμως, δεν είναι απλά άλλος ένας καινούργιος φίλος, είναι ο τελευταίος του είδους του και όλη η οικογένειά του έχει χαθεί. Ζει μόνος και καταλαβαίνει πως είναι να χάνεις δικούς σου ανθρώπους και πόσο σου λείπουν ζώντας μέσα στη μοναξιά. Για αυτό και το αγόρι κάνει μια μεγάλη θυσία για τον Χομ, θα μείνει μαζί του μέχρι το τέλος, θα μάθει πως είναι να ζεις σε πλήρη αρμονία με τη φύση, θα έρθει σε επαφή με την προιστορία των ανθρώπων και θα νιώσει πως το να ζει κανείς απόλυτα ελεύθερος είναι η μεγαλύτερη ευτυχία τελικά ακόμη κι αν για να το κατακτήσεις αυτό χρειάζεται να αφήσεις πίσω κάποιους ανθρώπους και πράγματα που αγαπάς. 

 

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου και στο instagram πατώντας πάνω στον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.instagram.com/sophiealfin/ και στο facebook https://www.facebook.com/sophiealfin/

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.