#MomAndTheCity Επιχείρηση Βιβλίο// Το Γυρινάκι από τις εκδόσεις Ίκαρος

#MomAndTheCity Επιχείρηση Βιβλίο// Το Γυρινάκι από τις εκδόσεις Ίκαρος

Τα ανθρωπάκια δεν μπορούν να κατανοήσουν καλά από που ήρθαν, σε ποιό πλανήτη ζουν, τι χρειάζεται να κάνεις και να φας για να μεγαλώσεις γρήγορα και σπαζοκεφαλιάζουν καθημερινά ψάχνοντας απαντήσεις για αυτά με την κλασσική κι αγαπημένη ερώτηση όοολων των γονιών, το ακατάπαυστο και επαναλαμβανόμενο Γιατί!

Ένα από τα βιβλιαράκια που μας βοήθησαν να πάρουμε μία πρώτη ιδέα για τον κύκλο της ζωής είναι και Το Γυρινάκι από τις εκδόσεις 'Ικαρος, το νέο βιβλίο του βραβευμένου Benji Davies!

 

Ένας καινούργιος κόσμος γεμάτος χρώματα και γυρινάκια ξεδιπλώνεται στις σελίδες του με ήρωα το πιο μικρό στη λίμνη γυρινάκι! Ένα πλασματάκι μεγάλο όσο ένα μάτι που θέλει να μεγαλώσει αλλά είναι τόσο μικρό. Τα γυρινοαδελφάκια του μεγαλώνουν και φεύγουν κι εκείνο μένει μόνο του στης λίμνης το βυθό!

Βιάζεται να γίνει μεγάλο όπως όλοι μας όταν είμαστε παιδιά. Κολυμπάει στα νερά, μοιράζεται μαζί μας τις φοβίες του για τη μοναξιά, το άγνωστο αλλά και τον Μπούφλα -το μεγάλο ψάρι που ζει στον λασπομένο βυθό και αν κρίνω από την όψη του δεν είναι και πολύ ξεφτέρι μα έχει στόμα τεράστιο και φοβιστικό.

 

Το γυρινάκι κάνει τα πάντα για να μην τον συναντήσει αλλά μία μέρα η μοίρα τους φέρνει τετ α τετ και το γυρινάκι νιώθει όπως δεν είχε νιώσει ποτέ ξανά και κάνει κάτι που δεν είχε δοκιμάσει ποτέ ξανά και τσουπ όλα γεμίζουν χρώμα και αέρα. Νιώθει ένα γαργάλημα στην κοιλιά και αναπνέει έξω από την λίμνη του για πρώτη φορά!

Είναι πια μία βατραχίνα και η ζωή στον έξω κόσμο ξεκινά.

 

Συμπέρασμα: Εδώ θα διαβάσεις μία ιστορία τρυφερή που διαθέτει όλα αυτά που κάνουν ένα παιδί να την ερωτευτεί. Θα ακούσεις για τα μεγάλα βήματα που όλοι κάνουμε, όσο μικροί κι αν είμαστε, και για την προσπάθειά μας να πιστέψουμε στον εαυτό μας και στις δυνάμεις μας ακόμα κι αν νιώθουμε πολύ μικροί μπροστά στις δυσκολίες και το άγνωστο της ζωής!

Για παιδιά από 3 ετών.

 

Έπειτα από κάθε βιβλίο μου αρέσει να συζητάω μαζί με το κορίτσι για να ακούω την δική της εκδοχή και αντίληψη της ιστορίας που άκουσε. Έχει τόσο πλάκα να κουβεντιάζουμε και πολλές φορές μου λέει πράγματα που ούτε καν θα είχα φανταστεί. ΛΕτσι λοιπόν φτιάχνουμε όποτε μπορούμε μία χειροτεχνία για να εμπεδώσουμε τα βιβλία που διαβάζουμε. Στην χειροτεχνία μας για το γυρινάκι φτιάξαμε μικρά μικρά γυρινάκια, που μεγάλωναν σιγά-σιγά στις μπουρμπουλήθρες της λίμνης μέχρι να γίνουν βατραχάκια και να πηδήξουν στον ολοκαίνουργιο κόσμο που δεν είναι σκοτεινός σαν το βυθό της λίμνης που ζούσε το γυρινάκι μα γεμάτος φως, άλλα ζωάκια, λουλούδια και χρώματα που περιμένουν να τα ανακαλύψεις! 

 

Χρειαστήκαμε χαρτονάκι χρωματιστό, βατραχάκια, παπάκια, ματάκια (θα βρείτε πάρα πολλά υλικά για χειροτεχνίες στο Max Stores και στο Jumbo) κόλλα και μπαλίτσες δημητριακών Mini Mosaic της εταιρίας Playmais. Υπάρχουν πάρα πολλά σχέδια στο amazon όπως και στα καταστήματα Μουστάκας.

Για περισσότερο Mom And The City στο fb https://www.facebook.com/sophiealfin/ και στο instagram https://www.instagram.com/sophiealfin/

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.