#ΜomAndTheCity Επιχείρηση βιβλίο // Νέα βιβλία από τις εκδόσεις Φουρφούρι-Διαγωνισμός

#ΜomAndTheCity Επιχείρηση βιβλίο // Νέα βιβλία από τις εκδόσεις Φουρφούρι-Διαγωνισμός

Δύο νέα βιβλία προσγειώθηκαν στις βιβλιοθήκες μας ένα στη δική μου και ένα στου κοριτσιού και τα δύο πολύ ξεχωριστά για πολύ διαφορετικούς λόγους. Πάμε να τα ανακαλύψουμε!

Η Άφιξη- Shaun Tan

Πόσες λέξεις χρειάζονται για να περιγράψουν έναν ξενιτεμένο και το ταξίδι του; 

 

Καμία απολύτως λέξη, σύμφωνα με τον Shaun Tan καθώς η ιστορία κάθε μετανάστη, κάθε πρόσφυγα και κάθε εξόριστου είναι πανανθρώπινη και πέρα από τις λέξεις. Στο graphic novel του «Η Άφιξη» χρησιμοποιεί μόνο εικόνες, αποτίνοντας έναν φόρο τιμής σε όλους εκείνους που, αφήνοντας τα πάντα πίσω τους, τόλμησαν να ξενιτευτούν.

 

Οι Εκδόσεις Φουρφούρι μας παρουσίασαν στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου το πολυβραβευμένο αυτό βιβλίο - Βραβείο Locus / Καλύτερο βιβλίο τέχνης (2008), Βραβείο του συμβουλίου παιδικών βιβλίων της Αυστραλίας / Εικονογραφημένο βιβλίο της χρονιάς (2007), Βραβείο παιδικού βιβλίου Moonbeam (2007), Βραβείο Αυστραλιανής βιομηχανίας βιβλίων / Για μεγαλύτερα παιδιά (2007), Βραβείο Aurealis / Καλύτερο διήγημα για νέους ενήλικες (2006) και άλλα πολλά- με την εικονογραφημένη, αλλά χωρίς λόγια, νουβέλα του Αυστραλού καλλιτέχνη -κάτοχο μέχρι και Βραβείου Όσκαρ- Shaun Tan.

 

Η ιστορία του έχει πρωταγωνιστή έναν άντρα που δίνει στη γυναίκα και στην κόρη του ένα τελευταίο φιλί. Επιβιβάζεται σε ένα ατμόπλοιο και διασχίζει τον ωκεανό. Το πιο οδυνηρό αλλά και πιο σημαντικό ταξίδι της ζωής του ξεκινά – αφήνει την πατρίδα του για να χτίσει ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένειά του. Θα ταξιδέψει ολομόναχος σε μια μυστηριώδη χώρα, σ’ ένα μέρος χωρίς οικογένεια και φίλους, όπου τίποτα δεν έχει όνομα και το μέλλον παραμένει άδηλο.

Συγκινητικές αλλά και δυνατές εικόνες που δίχως λέξη σου ρίχνουν μια γερή γροθιά στο στομάχι για να αφυπνιστείς, να σκεφτείς και να αφουγκραστείς την απόγνωση, τον πόνο αλλά και την μοναξιά που κουβαλάει μαζί η μετανάστευση ανθρώπων. Ένα silent book που σε λίγα χρόνια σίγουρα θα ξεφυλλίσω με την κόρη μου προσθέτοντας τα λόγια που γεννά κάθε σελίδα του.

 

Μ’ αρέσει να βαριέμαι – Ingrid Chabbert Sebastien Chebret

Αχ πόσο μου αρέσει κι εμένα να βαριέμαι αλλά τις πιο πολλές φορές δεν βρίσκω τον χρόνο για να βαρεθώ. Τα παιδιά όμως; Μήπως πρέπει να τα αφήνουμε να βαριούνται πιο συχνά; Τι λέτε;

 

Όταν μένουμε μόνοι με τις σκέψεις μας, θαρρώ, είναι το πιο δημιουργικό διάστημα της ημέρας και το ίδιο συμβαίνει ακριβώς και στα παιδιά. Αν τα αφήσουμε να παίξουν μόνα τους να είστε σίγουροι πως θα δημιουργήσουν τους πιο συναρπαστικούς κόσμους στη φαντασία τους.

 

Θα φτιάξουν διαστημόπλοια να πετάξουν στον πιο μακρινό πλανήτη, θα παρατηρήσουν τα πάντα γύρω τους, θα κάνουν γυμναστική, θα ζωγραφίσουν τον κόσμο καλύτερο, θα χαζέψουν την βροχή, θα οργανώσουν θεατρικά και πιστέψτε με το να βαριούνται και να εφευρίσκουν τρόπους για να διασκεδάσουν είναι ό,τι πιο ευρηματικό μπορεί να τους συμβεί!

 

Κείμενο: Σοφία Αλεξίου

Φωτογραφίες: Στεργιανή Βασιλακοπούλου

Σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Φουρφουρί και τη Στεργιανή θα κάνουμε δώρο σε δύο τυχερά παιδάκια το βιβλίο "Μου αρέσει να βαριέμαι"!

Διαγωνισμός

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο instagram πατήστε στα ακόλουθα link στο προφίλ μου https://www.instagram.com/sophiealfin/ και στο προφίλ της Στεργιανής @stergy.mommy

Ο διαγωνισμός θα λήξει στις 29 Οκτωβρίου.

Καλή επιτυχία!

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.