#MomAndTheCity Επιχείρηση βιβλίο// Μαθαίνουμε για την καθημερινή μας συμπεριφορά -νέα σειρά παιδικών βιβλίων από τις εκδόσεις Ψυχογιός

#MomAndTheCity Επιχείρηση βιβλίο//  Μαθαίνουμε για την καθημερινή μας συμπεριφορά -νέα σειρά παιδικών βιβλίων από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Τρία καινούργια βιβλία έχουν γίνει τα αγαπημένα μου τον τελευταιο καιρό που επιχειρώ να εξηγήσω στο κορίτσι πως υπάρχουν διάφοροι τρόποι να διαχειριστεί τον θυμό της, πως υπάρχει ένα όριο σε όλα, μία ιδανική στιγμή για να πούμε ως εδώ φτάνει και πως όλοι μαλώνουμε καμιά φορά ακόμη κι αν αυτό δεν είναι ευχάριστο καθόλου.

Ανήκουν στη σειρά Μαθαίνουμε τα συναισθήματα της συγγραφέως Ντάγκμαρ Γκάισλερ των εκδόσεων Ψυχογιός και έχουν μπει ευχάριστα στην καθημερινότητά μας παρόλο που προτείνονται ηλικιακά σε παιδάκια από 5 ετών.

 

Πότε λέμε φτάνει λοιπόν μία ερώτηση που ακόμα και οι μεγάλοι δυσκολευόμαστε να απαντήσουμε.Τις περισσότερες φορές τα παιδιά έχουν συναίσθηση πότε κάτι τους είναι αρκετό και δεν θέλουν κι άλλο. Ωστόσο με τόσα ερεθίσματα  που τους βομβαρδίζουν καθημερινά και ταυτόχρονα τόσους περιορισμούς που τους επιβάλλονται είναι εύκολο να χαθεί το μέτρο. Σε αυτό το βιβλιαράκι θα καταλάβουν με απλά λόγια πού τελειώνει η ευχαρίστηση και που ξεκινά ο εθισμός και πως στη ζωή ένα είναι το μόνο σίγουρο: Πως πιο πολύ απ΄όλους διασκεδάζει όποιος ξέρει να λέει "φτάνει".

 

 

Κάθε μέρα ως εκπαιδευτικοί και ως γονείς βλέπουμε πως τα παιδιά θυμώνουν και παρουσιάζουν διάφορες συμπεριφορές. Το να δίνουμε εντολές του είδους Σταμάτα επιτέλους, Ηρέμησε κτλπ έχουμε δει πολύ συχνά πως δεν είναι καθόλου αποδοτικό. Σε αυτό το βιβλίο λοιπόν θα διαβάσετε μία άλλη προσέγγιση του θέματος  πώς δηλαδή εκδηλώνεται ο θυμός και με ποιόν τρόπο μπορούμε να τον εκφράσουμε χωρίς όμως να πληγώσουμε ή να πονέσουμε κάποιον. Όμορφα και αποδοτικά κόλπα προσφέρουν ιδέες που μπορούν να τα βοηθήσουν να ηρεμήσουν αλλά και να αντλήσουν αυτοεκτίμηση και επιβεβαίωση για τα δικά τους συναισθήματα.

 

Όλοι μαλώνουμε καμμιά φορά και ποιός μπορεί να το αρνηθεί; Το να μαλώνεις είναι απόλυτα ανθρώπινο και είναι σημαντικό να το καταλάβουν τα παιδιά για να μην φοβούνται την σύγκρουση-συζήτηση. Ο τρόπος που γίνεται όμως αυτό είναι μία άλλη ιστορία... Σε αυτό το βιβλιαράκι το παιδί διαβάζει και δίνει σάρκα στο μυαλό του στους εκάστοτε καυγάδες που έχει συμμετέχει ή έχει παρακολουθήσει στο σχολείο ή στο σπίτι. Άλλες φορές είναι απλά μία παρεξήγηση, άλλες φορές ένας τσακωμός στο σπίτι τρομάζει το παιδί γιατί βλέπει τους γονείς του σιωπηλούς και απόμακρους και διαισθάνεται ένα φόβο και μία απόσταση που δεν μπορεί να εκλογικεύσει. Κάθε τσακωμός είναι αποδεκτός αρκεί να λύνεται με όμορφο ήρεμο τρόπο με συζήτηση, με διάθεση για να βρεθεί κάποια λύση όποια και να είναι αυτή. Και αυτό αγαπημένοι μου είναι και ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα ζωής για ένα παιδί -να μάθει να προστατεύεται από τις εκρήξεις, να μάθει να διαχειρίζεται τέτοιες κρίσεις με συζήτηση και όχι φυγή, με αγάπη και όχι στρουθοκαμηλισμό γιατί στη ζωή, στις σχέσεις, στο γάμο δεν είναι όλα ρόδινα και ό,τι μπορούμε να καταλάβουμε παύει να μας τρομάζει τόσο πολύ.

 

 

Αυτά τα τρία βιβλία είναι και τα δώρα του διαγωνισμού μας! Τρία τυχερά παιδάκια θα κερδίσουν το βιβλίο της επιλογής τους!

Για να πάρετε μέρος στο διαγωνισμό δείτε τα βήματα παρακάτω!

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο fb πηγαίνετε στη σελίδα https://www.facebook.com/sophiealfin/

1) Κάντε like και share το άρθρο που θα βρείτε στη σελίδα ως ανάρτηση!

2) Σχόλιο κάνοντας tag δύο φίλους/ες! 

3) Like στις σελίδες Mom And The City - Sofia Alexiou https://www.facebook.com/sophiealfin/ και Εκδόσεις Ψυχογιός https://www.facebook.com/psichogios/ 

Ο διαγωνισμός θα λήξει στις 7 Ιουλίου.

Τα δώρα θα σταλούν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο instagram πατήστε στο link https://www.instagram.com/sophiealfin/ και ακολουθήστε τα βήματα του διαγωνισμού!

Καλή επιτυχία!

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.