#ΜomAndTheCity Επιχείρηση Βιβλίο// Καληνύχτα Πλανήτη και η Αόρατη από τις Εκδόσεις Ίκαρος

#ΜomAndTheCity Επιχείρηση Βιβλίο// Καληνύχτα Πλανήτη και η Αόρατη από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Το Πάσχα έρχεται και οργανωνόμαστε σιγά σιγά για τα δώρα που θα στείλουμε! Να σας πω την αλήθεια έχω πάρει απόφαση πως μετά το Πάσχα θα ανοίξουν οι μετακινήσεις οπότε θα τα δρομολογήσω όλα διαδικτυακά και σύντομα μάλιστα γιατί αν κρίνω από τα Χριστούγεννα και τις αποστολές προβλέπεται χαμός ξανά!

Σήμερα λοιπόν θα σας μιλήσω για δύο νέα βιβλία από τις Εκδόσεις Ίκαρος τέλεια για πασχαλινά δώρα στα παιδιά!

 

Το πρώτο λέγεται η Αόρατη του αγαπημένου συγγραφέα Tom Percival και πραγματικά είναι από τα βιβλία που δεν χορταίνεις να διαβάζεις στο παιδί για να ακούς τα όμορφα μηνύματα που περνά. Μια συγκινητική ιστορία για τις αλλαγές που μπορούν να έχουν και δυσάρεστες πτυχές, για τις οικονομικές δυσκολίες της ζωής, για την ανισότητα μα και για ττη δύναμη που μπορεί να σου δώσει μία δεμένη και αγαπημένη οικογένεια που στηρίζει τα μέλη της. Ένα κορίτσι η Ίζαμπελ αναγκάζεται να μετακομίσει σε άλλη γειτονιά λόγω οικονομικών δυσχερειών της οικογένειας και στους νέους δρόμους που περπατά αρχίζει να νιώθει αόρατη, σαν να μην ανήκει εκεί, σαν να μην τη βλέπει κανείς. 

 

Οι άνθρωποι φαίνονται απόμακροι κανείς δεν την χαιρετά, νιώθει μόνη, θλιμμένη και διαφανής. Όμως αρχίζει να παρατηρεί κι άλλους ανθρώπους γύρω της που αισθάνονται μοναξιά όπως εκείνη η κυρία που φυτεύει λουλούδια σε κονσέρβες κουτιά. Η Ίζαμπελ αρχίζει δραστηριοποιείται και δραστηριοποιεί τους κάτοικους της γειτονιάς να δώσουν χρώμα στην ανυπαρξία, να βοηθήσει ο ένας τον άλλο, να κάνουν τη διαφορά!

 

Το δεύτερο είναι το Καληνύχτα Πλανήτη - Liniers και μόλις το ανοίγεις καταλαβαίνεις πως αυτό το βιβλίο έχει γραφτεί για να είναι διαδραστικό. Κάποιες σελίδες του έχουν μόνο εικόνες και όχι κείμενο γεγονός που εξάπτει τη φαντασία αναγνώστη και παιδιών.

 

Εδώ μπορείς να αυτοσχεδιάσεις και εσύ στα λόγια, να ζητήσεις στο παιδί να προσθέσει το κείμενο της φαντασίας του και να απολαύσεις την πραγματικά απίθανη εικονογράφηση που σε ταξιδεύει στην εξοχή σε ένα μαγευτικό δάσος την εποχή του φθινοπώρου, σε μια ιστορία για μπισκότα που μοιάζουν με φεγγάρι και όνειρα που φαντάζουν άπιαστα αλλά χρειάζονται μόνο ένα άλμα πίστης κι εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.

 

Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου πατώντας πάνω στις επόμενες λέξεις instagram και facebook οι οποίες θα σας μεταφέρουν στα προφίλ μου!

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.