#MomAndTheCity Επιχείρηση Βιβλίο και DIY// Φθινοπωρινό messy play -Η μεγάλη περιπέτεια του Χέρμπι

#MomAndTheCity Επιχείρηση Βιβλίο και DIY// Φθινοπωρινό messy play -Η μεγάλη περιπέτεια του Χέρμπι

Πόσο μας αρέσουν οι φθινοπωρινές ιστορίες ειδικά εκείνες που μας ταξιδεύουν και μας εμπνέουν για ωραία παιχνίδια όπως "Η μεγάλη περιπέτεια του Χέρμπι" της Jennie Poh από τις εκδόσεις Τζιαμπίρης Πυραμίδα που τελευταία έχει μπει στην καθημερινότητά μας!

 

Ένα σκαντζοχoιράκι ο Χέρμπι που γεννήθηκε όταν τα πρώτα φθινοπωρινά φύλλα έπεφταν από τα δέντρα του δάσους ζει με τη μαμά του που τον αγαπάει πολύ. Παίζει, τρέχει, κάνει κωλοτούμπες σε πλαγιές και μεγαλώνει ώσπου μια μέρα η μαμά του του λέει πως ήρθε η ώρα για την περιπέτειά του -θα πρέπει να πάει μόνος του για αναζήτηση τροφής! Ο Χέρμπι διστάζει αλλά με την παρότρυνση της μαμάς του ξεκινάει ένα ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις και όμορφες συνειδητοποιήσεις!

 

Αρχικά αγάπησα την εικονογράφηση και τα φθινοπωρινά της χρώματα. Η ιστορία είναι ένα γλυκό παραμύθι με τόσο σημαντικό μήνυμα και προς εμάς τους γονείς  και για τα μικρούλια μας. Οι γονείς οφείλουν να δώσουν τα εφόδια και την αγάπη τους, να κάνουν τα μικρούλια τους να πατήσουν γερά στη γη και στις δυνάμεις τους και να τα στείλουν στην περιπέτεια της ζωής!

 

Τα παιδιά μας δεν είναι κτήμα μας και δεν έχουμε δικαίωμα να τους κόβουμε τα φτερά με την υπερπροστασία μας. Θυμάμαι όταν έφυγε ο μπαμπάς μου στα 17 μου χρόνια, ένας μπαμπάς υπερπροστατευτικός η απώλεια ήταν τεράστια και τραυματική γιατί πέρα από το πένθος και το ακατανόητο του θανάτου είχα να αντιμετωπίσω και το φόβο του αγνώστου της ζωής. Ένιωθα μικρή και μόνη ενώ αν ενισχύσουμε την ανεξαρτησία του παιδιού μας από μικρή ηλικία μόνο καλό θα του κάνουμε για να αντιμετωπίσει με θάρρος και δύναμη τη ζωή!

Αυτό λοιπόν το μήνυμα διάβασα σε αυτές τις σελίδες και μου άρεσε πολύ καθώς και το γεγονός πως η κόρη μου άκουσε πως τα παιδάκια κάποια στιγμή φεύγουν από το σπίτι τους και ζουν τη ζωή, αναζητούν τροφή και σπίτι όπως ο Χέρμπι, ξεπερνούν τις δυσκολίες μόνα τους και όποτε νιώσουν την ανάγκη αποζητούν την αγκαλιά και τις συμβουλές των γονιών!

 

Για να ξεκινήσουμε και εμείς τη δική μας φθινοπωρινή περιπέτεια δημιουργήσαμε ένα εύκολο κι απλό messy play και ταξιδέψαμε στο δάσος μαζί με το σκατζοχοιράκι! Μαζέψαμε, φύλλα, βελανίδια, ξύλα και κουκουνάρια και φτιάξαμε τα φθινοπωρινά καδράκια μας από πηλό!

 

Στο τέλος κάναμε και μία τούρτα με κεράκι είπαμε το τραγουδάκι των γενεθλίων όλοι μαζί -κάναμε τα γενέθλια του Χέρμπι τέσσερις πέντε φορές και η χειροτεχνία μας έκλεισε με τον πιό χαρούμενο τρόπο , τον τρόπο του "τρελού" χοχοχο!

 

Βγείτε μία βόλτα στον κήπο, στο δάσος και μαζέψτε φυσικά υλικά -φύλλα, κουκουνάρια, βελανίδια, ξυλαράκια, πετρούλες, φρούτα εποχής, λουλούδια, καρπούς και ό,τι άλλο βάλει ο νους σας και ζήστε κι εσείς μία φθινοπωρινή περιπέτεια με τα παιδιά! 

Αυτές οι χειροτεχνίες φέρνουν το παιδί πιο κοντά στην φύση και στην ανθρώπινή τους διάσταση. Μέσα από το παιχνίδι θα αναγνωρίσουν το περιβάλλον, τις εποχές, θα πειραματιστούν με υλικά και θα ενισχύσουν την δημιουργικότητα και τη φαντασία τους!

Πρέπει να θυμόμαστε πάντα πως τo Messy Play σχεδιάζεται για να διασκεδάσουν τα παιδιά! Δεν υπάρχει «σωστός» και «λάθος» τρόπος να παίξει κάποιος με τα υλικά του! Αφήστε το παιδί ελεύθερο να εκφραστεί, να ξεχαστεί, να συνθέσει χωρίς να σας νοιάζει το λέρωμα! Κάντε απλά focus στη χαρά και στην ανεμελιά!

Καλά παιχνίδια και φθινοπωρινές ιστορίες εύχομαι!

Εις το επανειδείν!

Για περισσότερο Mom And The City στο fb https://www.facebook.com/sophiealfin/ και στο instagram https://www.instagram.com/sophiealfin/

 

 

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.