#ΜomAndTheCity Επιχείρηση βιβλίο // Εσύ και Εγώ- Μια Στάλα Μέλι -Εκδόσεις Ίκαρος

#ΜomAndTheCity Επιχείρηση βιβλίο // Εσύ και Εγώ- Μια Στάλα Μέλι -Εκδόσεις Ίκαρος

Πως είστε αγαπημένη παρέα; Εύχομαι η νέα σχολική χρονιά να έχει ξεκινήσει όσο γίνεται πιο ομαλά κι αν έχει αρχίσει με ευτράπελα και δυσκολίες προσαρμογής μην αγχώνεστε μέρα με τη μέρα όλα θα γίνουν καλύτερα. Θετική σκέψη, υπομονή και συνεργασία με καλούς/ές εκπαιδευτικούς με ενσυναίσθηση χρειάζεται αυτή η περίοδος. 

Δύσκολοι καιροί ομολογώ...Τα παιδιά χρειάζεται να αισθανθούν ασφάλεια σε έναν κόσμο που έχει γεμίσει απρόβλεπτες εξελίξεις και είναι ευθύνη μας να τα καθησυχάσουμε πως όλα θα πάνε καλά. Ένας τρόπος για να το επιτύχουμε αυτό είναι να μείνουμε πιστοί/ες στις συνήθειες που αγαπούν. Ένα ζεστό φαγητό το μεσημέρι, μια μεγάλη αγκαλιά στον γυρισμό, μία συζήτηση για να ξορκίσουμε τους φόβους τους και διασκεδαστικά βιβλία για να τα ταξιδέψουμε μακριά σε κόσμους μαγικούς είναι σίγουρο πως θα τα βοηθήσουν να νιώσουν καλύτερα και προπαντός αγαπητά.

Σήμερα λοιπόν σας έχω δυο βιβλία πολύ διασκεδαστικά το ένα μιλάει για την απεριόριστη αγάπη των γονιών και τις απίστευτες ευκαιρίες που προσφέρει καθημερινά η ζωή και το άλλο μας διηγείται μια αστεία ιστορία για μια σταλιά μέλι που είναι η αφορμή για την πιο γλυκιά ανατροπή.

 

Εσύ κι Εγώ από τον Oliver Jeffers

Δεν υπάρχει βιβλίου του συγγραφέα που να μην αγαπώ και φέτος στην βιβλιοθήκη μας προστέθηκε κι αυτή η ιστορία που μιλάει για την σχέση που χτίζει ένα παιδί με τον γονιό - στην προκειμένη περίπτωση με έναν μπαμπά (που πολύ μας αρέσει γιατί δεν υπάρχουν πολλά βιβλία για μπαμπάδες) Ο τρόπος του αλληγορικός μας δείχνει τον δρόμο για τις σωστές βάσεις μιάς οικογενειακής σχέσης, στην οποία αρχικά χρειαζόμαστε τα κατάλληλα εργαλεία με τα οποία θα την δημιουργήσουμε και όταν κάτι θα χαλά θα το επισκευάζουμε. Τρόπους για να δημιουργήσουμε ένα σπίτι στο οποίο ο καθένας θα διαμορφώνει το μέλλον του άλλου προσφέροντας στον άλλο όμορφες επιλογές, θα χτίσουμε μιαν αγάπη και θα μαζευόμαστε να τα λέμε γύρω από ένα τραπέζι γιατί όλοι μπορεί να κάνουμε λάθος και οι δεύτερες ευκαιρίες είναι πολύ σημαντικές...

 

Μαζί θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, ταξιδεύοντας στα πέρατα της γης και σε κάθε φουρτούνα θα προσπαθούμε να βλέπουμε τα θετικά που μας άφησε αφού κάποτε κερδίζεις και κάποτε χάνεις στη ζωή.

Νοήματα όμορφα τόσα κι άλλα τόσα που μπορείτε να εμπλουτίσετε κι εσείς με συζητήσεις βασισμένες πάνω σε αυτό το βιβλίο γιατί κάθε ιστορία είναι ένα δώρο για εμάς τους γονείς κι ένα εργαλείο για να προσσεγγίσουμε τα παιδιά μας, να τους χαρίσουμε τα κατάλληλα εφόδια για να ανταπεξέλθουν στις προκλήσεις μιάς ουσιαστικής σχέσης με γονιό, φίλο ή συγγενή.

 

Μια σταλιά μέλι -Θοδωρής Παπαιωάννου- Πέτρος Μπουλούμπασης

Μια ιστορία αστεία, χιουμοριστική για να κατανοήσει το παιδί την έννοια της παράλληλης πραγματικότητας, να δει πως κάθε δράση έχει και μία αντίδραση που ακόμη κι αν δεν είναι για εμάς πάντα ορατή,  υπάρχει εκεί. Όπως οι περιπέτειες που γέννησε μία μικροσκοπική σταλιά μέλι για μια παρέα μυρμηγκιών και μια αρκούδα λιχούδα, τροφαντή την Φλώρα.

 

Ένα βιβλίο που καθοδηγεί τον αναγνώστη να κάνει τις σωστές ερωτήσεις για να λύσει καθημερινά μυστήρια και για να αντιληφθεί τις διαφορετικές οπτικές που προκύπτουν καθημερινά σε κάθε σκηνικό, συζήτηση ή σκέψη. Τίποτα στη ζωή δεν είναι αυτό που φαίνεται ακριβώς, πρέπει να ψάξεις, να σκεφτείς τις ρίζες, την αιτία για το καθετί, να σεβαστείς την ύπαρξη πολλών απόψεων και οπτικής για να μάθεις να είσαι προνοητικός και ευέλικτος μπροστά σε κάθε πρόβλημα, εμπόδιο ή κατάσταση συνδέοντας τα κομμάτια του παζλ της ζωής.

Καλή συνέχεια αγαπημένες/οι! 

Θετική σκέψη όσο μπορούμε και καλή πρόθεση απέναντι στους συνανθρώπους μας. Μήπως και γίνει ο κόσμος κατά τι πιο ανθρώπινος, πιο ευχάριστος για να ζει κανείς! 

Περιμένω τις σκέψεις σας και θα χαρώ πολύ να επικοινωνήσετε μαζί μου πατώντας πάνω στις λέξεις είτε στο facebook είτε στο instagram προφίλ Mom And The City- Sofia Alexiou σας περιμένω κι εκεί! 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.