MOMANDTHECITY Επιχείρηση Βιβλίο // Δεν είναι κακό να κλαις - Ένα σωρό πράγματα από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

MOMANDTHECITY Επιχείρηση Βιβλίο // Δεν είναι κακό να κλαις - Ένα σωρό πράγματα από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο

Δύο πολύ πολύ ενδιαφέροντα βιβλία βάλαμε τελευταία στην βραδινή αναγνωστική ρουτίνα και ανυπομονώ να σας μιλήσω για αυτά!

 

Δεν είναι κακό να κλαις -Μόλι Πότερ/ Σάρα Τζένινγκς 

 

Από τον τίτλο του υποδηλώνει την ψυχολογική του διάσταση και στις σελίδες του θα βρεις όλους τους λόγους για τους οποίους χρειάζεται να εκφράζουμε τα συναισθήματά μας και να μιλάμε ανοιχτά. Το βιβλίο εστιάζει κυρίως στα αγόρια που συχνά χρήζουν κάποιας αυστηρής αντιμετώπισης ως προς τον τρόπο που πρέπει να εκφράζονται εξού και ο τίτλος δεν είναι κακό να κλαις. Φράσεις που ακούμε συχνά από γονείς και περίγυρο όταν χτυπάει ένα παιδί και τόσα πολλά "πρέπει" που μπορούν να ευνουχίσουν την φωνή του " Πρέπει να είσαι δυνατός, να τα βγάζεις πέρα μόνος σου, να είσαι αρχηγός, να μην λες πως νιώθεις ή το πιο τραγικό από όλα " κορίτσι είσαι και κλαις;" θα βρεις σε αυτό το βιβλίο καθώς και τους τρόπους για να τις αποκρούσεις, να τις αντιμετωπίσεις και να τις εξαλείψεις με επιτυχία και επιχειρήματα!

 

Ήρεμα συναισθήματα, άβολα συναισθήματα, αρνητικά, θετικά, δυσάρεστα, συναισθήματα που σε βοηθούν να σκέφτεσαι κατηγοριοποιούνται και ξεμπλοκάρουν με απλά παραδείγματα γονείς και παιδιά.

 

Ένα σωρό πράγματα- Έμιλι Γκράβετ

Τι να πρωτοπώ για ένα βιβλίο που έχει μέσα όλα όσα θα ήθελα να πω στην κόρη μου και τους σημερινούς γονείς ως εκπαιδευτικός. Τον αγώνα που κάνουμε για να προσφέρουμε στα παιδιά μας τα πάντα που πολλές φορές οδηγεί στην απόλυτη υπερβολή, δημιουργώντας στα παιδιά πλασματικές ανάγκες που δεν θα ήξεραν καν πως είχαν αν εμείς δεν τους τις προσφέραμε σαν επιλογή. Γεμίζουμε τα παιδιά με άχρηστα αντικείμενα αλλά και το μυαλό μας με υποτιθέμενα αναγκαία υλικά αγαθά ενώ το να μάθουμε στο παιδί μας να είναι αυτάρκες με τα λιγότερα αντικείμενα είναι η μεγαλύτερη αρετή που μπορεί να το βοηθήσει να ζήσει ευτυχισμένο σε αυτή τη Γη!

 

Δυο καρακάξες περιμένουν τα παιδιά τους να βγουν από τα αυγά και σε αυτήν την αναμονή μαζεύουν στη φωλιά τους ό,τι μπορείς να φανταστείς από άχρηστα υλικά! Ποδήλατα, λούτρινα αρκουδάκια, κούκους, γάντια μέχρι και ένα αυτοκίνητο στην κορυφή μα όλο αυτό δεν αργεί να καταρρεύσει δείχνοντας τους και σε όλα τα ζωάκια του δάσους πως αν υπάρχει αγάπη και φροντίδα τίποτα άλλο δεν είναι απαραίτητο να προστεθεί!

Αυτά τα δύο βιβλία είναι και τα βιβλία του διαγωνισμού μας!

Τέσσερα τυχερά παιδάκια θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου της επιλογής τους!

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο fb πηγαίνετε στη σελίδα https://www.facebook.com/sophiealfin/ 

1) Κάντε like και share το άρθρο που θα βρείτε στη σελίδα ως ανάρτηση!

2) Σχόλιο κάνοντας tag ένα φίλο/η! Γράψτε στο σχόλιο το βιβλίο της επιλογής σας.

3) Like στις σελίδες Mom And The City - Sofia Alexiou https://www.facebook.com/sophiealfin/ και Εκδόσεις Μεταίχμιο https://www.facebook.com/ekdoseis.metaixmio/ και https://www.facebook.com/stergymommy-102351157838468

Ο διαγωνισμός θα λήξει στις  28 Μαρτίου!

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο instagram πατήστε στο link https://www.instagram.com/sophiealfin/ και ακολουθήστε τα βήματα του διαγωνισμού!

Καλή επιτυχία!

Σήμερα στη μεγάλη παρέα του debop.gr καλωσορίζουμε τη Στεργιανή Βασιλακοπούλου, μια πολύ δραστήρια μαμά, η οποία θα μοιράζεται στο Mom And The City όμορφα άρθρα με αγαπημένα παιδικά βιβλία, χειροτεχνίες, λαχταριστές συνταγές, ιδέες για βόλτες και εκδρομές με τα παιδιά και ό,τι ενδιαφέρον ζει στην πόλη!  

Οι φωτογραφίες του άρθρου είναι δικές της και η αισθητική της είναι εκείνο που την έκανε να ξεχωρίσει και να αγαπηθεί από την debopαρέα!

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για τον διαγωνισμό και στη Στεργιανή στο instagram και στο facebook  !

Stay tuned!

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.