#MomAndTheCity :: Επιχείρηση Βιβλίο «Μπέτση, η Μικρή μάγισσα-σεφ»

#MomAndTheCity :: Επιχείρηση Βιβλίο «Μπέτση, η Μικρή μάγισσα-σεφ»

Μία ωραία Κυριακή αποφάσισα να πάω μαζί με το Ιφιγενειάκι στην πρώτη της παρουσίαση βιβλίου στο βιβλιοπωλείο Ιανός για να κοιμηθεί στο σπίτι λίγο έξτρα ο μπαμπάκας που στεναχωρήθηκε πολύ που δεν θα ερχόταν μαζί μας - not!

Άδειοι οι δρόμοι  –Κυριακή, ποιός ανώμαλος πάει πρωί-πρωί στο κέντρο, μα φυσικά εμείς. Φτάσαμε στον χώρο παρουσίασης και το βιβλίο που θα γνωρίζαμε εκεί ήταν «Η Μπέτση η μικρή μάγισσα-σεφ» απο τις εκδόσεις Πατάκη.

 

Η συγγραφέας Χριστίνα Ανδρέου καθισμένη στη σκηνή με παιδάκια γύρω-γύρω άρχισε να διαβάζει τις περιπέτειες της μαγισσούλας της που όπως μας είπε είναι ένα πολύ πεισματάρικο κορίτσι που ξέρει απο μαγεία και μαγειρική μα βάζει στόχους υψηλούς. Η αποστολή της Μπέτση - να κερδίσει στον διαγωνισμό μαγειρικής «Οι Μαύροι Σκούφοι». 

Λίγες γκάφες, αναποδιές και ξόρκια μετά, η μάγισσα βρήκε το πολύ σπάνιο κόκκινο μανιτάρι τσίλι που χρειαζόταν για τη συνταγή, τα μαγισσάκια φάγανε το τέλεια αηδιαστικό τους δείπνο και η παρουσίαση τελείωσε, φτιάχνοντας σε ένα τσουκάλι όλοι μαζί μία αντισυμβατική συνταγή.

Η Χριστίνα μας κέρασε χειροποίητα κουλουράκια και τρούφες και σε αυτό το διάλειμμα την ρωτήσαμε πώς προέκυψε η ιδέα αυτή.

Χ.Α«Έχοντας μια κόρη μίζερη και μια κόρη φαγανή, προέκυψαν μέσα μου ερωτήματα στην προσπάθεια να διαμορφώσω ένα σωστό γευστικό πρότυπο για τα κορίτσια. Και τελικά όλα βρήκαν την απάντηση στο «Περί ορέξεως… κολοκυθόπιτα!» Τι είναι τελικά νόστιμο; Δεν μπορούσα να προσδιορίσω ακριβώς.

Κάτι που είναι πεντανόστιμο για εμένα μπορεί να είναι αηδιαστικό για εσένα! Με τη σκέψη, λοιπόν πως τα παιδιά, δοκιμάζουν χώμα από τις γλάστρες, τρώνε πέταλα από λουλούδια, πλαστελίνες και άλλα πολλά έγραψα την ιστορία αυτή.

 

Συμπέρασμα: Tο βιβλίο αυτό έχει στην ιστορία του κάτι το αντισυμβατικό μία φανταστική  εικονογράφηση (όλη στο χέρι) από τη βραβευμένη Μάρια Μπαχά αλλά αυτό που το διαφοροποιεί είναι πως υπάρχει και σε διαδραστική μορφή με ήχους, χρώματα, εικόνες και animations η οποία μάλιστα κέρδισε το Βραβείο Καλύτερου Διαδραστικού Βιβλίου για παιδιά ηλικίας 3-5 χρονών στον διεθνή διαγωνισμό TigerCreate Adventure Book Competition (TCABC).

 

Για να το  διαβάσεις αρκεί να κατεβάσεις στο tablet ή το smartphone την εφαρμογή «Μπέτση, η μικρή μάγισσα-σεφ: Υπέροχα αηδιαστικό!» by Kuakomekiki και το διαδραστικό βιβλίο (bookapp) εντελώς δωρεάν. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη στο App Store και το Google Play και αφού εγκατασταθεί, δεν απαιτείται σύνδεση για τη χρήση της.

Και θα τελειώσω με κάποια λόγια της Χριστίνας βασισμένα στην μαγική συνταγή που έφτιαξε η Μπέτση στο βιβλίο που είπε στα παιδιά πριν υπογράψει τα βιβλία μαζί με την κ. Μπαχά:

«Κάθε φορά που προσπαθείτε να πετύχετε κάτι μικρό ή μεγάλο, χρησιμοποιήστε τη φαντασία σας και βάλτε την προσωπική σας πινελιά.  Με χάρη, θάρρος στα δύσκολα, πείσμα και τσαχπινιά όπως λέει η Μπέτση και καθόλου τεμπελιά όλα θα πάνε μια χαρά.»

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Facebook Page Mom And The City
 Instagram @sophiealfin

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.