#ΜomAndTheCity Επιχείρηση Βιβλία // Μεγάλες Ιδέες για μικρούς Φιλόσοφους-Εκδόσεις Διόπτρα

#ΜomAndTheCity Επιχείρηση Βιβλία // Μεγάλες Ιδέες για μικρούς Φιλόσοφους-Εκδόσεις Διόπτρα

Η αγάπη για τα μικρά παιδιά οδήγησε στην έκδοση αυτών των 4 βιβλίων από τις εκδόσεις Διόπτρα. Γιατί τα παιδιά μας είναι το μέλλον του κόσμου και καλό θα ήταν να μάθουν από μικρά τις βασικές αρχές της φιλοσοφίας με απλά και κατανοητά λόγια.

Κάθε μέρα διαβάζουμε και από ένα και σιγά σιγά νιώθουμε κι εμείς σαν μικροί φιλόσοφοι.

Κάνοντας τα πρώτα μας βήματα στα μονοπάτια της φιλοσοφίας συναντήσαμε τον Σωκράτη τον αρχαίο φιλόσοφο και την αλήθεια. Μάθαμε ότι πρέπει να είμαστε πάντα ειλικρινείς και να ψάχνουμε την αλήθεια και την εξήγηση για κάθε τι που βρίσκεται γύρω μας. Έτσι μπορούμε να γίνουμε κι εμείς σοφοί όπως κι εκείνος.

 

Συνεχίζοντας την πορεία μας ανταμώσαμε τον Αριστοτέλη , που πίστευε ότι για να γίνουμε ευτυχισμένοι πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας, όπως αγαπάμε τους αληθινούς και καλούς μας φίλους. Τότε πραγματικά η ψυχή μας θα πλημμυρίσει από ευτυχία.

 
 

Αργότερα η Σιμόν ντε Μποβουάρ η Γαλλίδα φιλόσοφος μας την έννοια της ισότηταςτων δύο φύλων και ότι ο κάθε άνθρωπος πρέπει να είναι ο εαυτός του. Το να είμαστε φιλικοί με όλους τους ανθρώπους είτε διαφέρουν από εμάς είτε όχι, γιατί μόνο έτσι θα νιώθουμε πραγματικά χαρούμενοι.

 

Την επόμενη μέρα ο Καρτέσιος ο Γάλλος μαθηματικός και φιλόσοφος μας μύησε στον κόσμο της φαντασίας.

 

Τα παιδιά μου ενθουσιάστηκαν. Έκλειναν τα μάτια τους και μου έλεγαν τι φαντάζονταν. Η φαντασία μας κάνει ξεχωριστούς και ιδιαίτερους. Φαντάζομαι-σκέφτομαι άρα υπάρχω έλεγε ο Καρτέσιος.

⠀Τέσσερα αξιόλογα βιβλία για να βοηθήσουν τα παιδιά μας να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι.

Θα χαρώ πολύ να επικοινωνήσετε μαζί μου πατώντας πάνω στις λέξεις είτε στο facebook είτε στο instagram προφίλ μου stergy.mommy σας περιμένω κι εκεί! 

Στεργιανή Βασιλακοπούλου

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.