#ΜomAndTheCity Επιχείρηση βιβλία // Αγαπημένες κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο - Διαγωνισμός

#ΜomAndTheCity Επιχείρηση βιβλία // Αγαπημένες  κυκλοφορίες από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο - Διαγωνισμός

Αυτά τα πέντε βιβλία από τις εκδόσεις Μεταίχμιο πιστεύω πως δεν πρέπει να λείπουν απο καμία παιδική βιβλιοθήκη. Εμείς τα έχουμε ξεχωρίσει και τα έχουμε αγαπήσει τόσο πολύ. Το καθένα για τον δικό του ξεχωριστό λόγο. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά ένα ένα.

 

Η Έλλα και το μεγάλο ξεκαθάρισμα-Meg McKinlay-Karen Blair

Αυτό το βιβλίο ήρθε στο σπίτι μας την πιο κατάλληλη στιγμή. Ναι και το δικό μας σπίτι είναι γεμάτο με ένα σωρό άχρηστα πράγματα. Τι,το δικό σας όχι? Ήταν η ώρα να κάνουμε ένα καλό ξεκαθάρισμα στα πράγματα μας και κυρίως στα παιχνίδια των παιδιών. Διαβάζοντας την ιστορία της  Έλλα και του μπαμπά της μαζί με τα παιδάκια μου η διάθεση για ξεκαθάρισμα ήρθε στη στιγμή. Μαμά εγώ θα σε βοηθήσω μου είπε η μικρή μου, και εγώ μαμά είπε ο μεγάλος. Νομίζω ότι κάναμε πολύ καλή δουλειά και πλέον τα δωμάτια τους είναι πιο συμμαζεμένα από ποτέ αλλά το σημαντικότερο είναι ότι τα κατάφεραν σχεδόν μόνοι τους (βοήθησα και εγώ λιγουλάκι).

 

Μια όμορφη ιστορία για παιδάκια 4 ετών και πάνω, που μας μιλάει για τη δημιουργική ανακύκλωση, και την επαναχρησιμοποίηση των πραγμάτων μέσα από τη συνεργασία. 

Το σπίτι της Έλλα και του μπαμπά της ήταν  γεμάτο άχρηστα πράγματα. Έτσι αποφάσισαν να κάνουν ένα γερό ξεκαθάρισμα και να πετάξουν ό,τι είχε χαλάσει και δεν χρειαζόντουσαν πια. Τα μάζεψαν όλα λοιπόν και ξεκίνησαν για την χωματερή. Όμως στο δρόμο του συνάντησαν διάφορους ανθρώπους που ό,τι ήταν άχρηστο για την Έλλα και τον μπαμπά της, για αυτούς ήταν ένας μικρός θησαυρός.

 

Είναι σημαντικό να μαθαίνουμε στα παιδάκια μας από μικρή ηλικία να την έννοια του ξεκαθαρίσματος των άχρηστων αντικειμένων και την επαναχρησιμοποίηση τους για ένα πιο βιώσιμο μέλλον. Γιατί η συγκέντρωση περιττών πραγμάτων δεν βαραίνει μόνο το σπίτι αλλά και την ψυχολογία μας. 

 

Ο φτεροπόδαρος μπαμπάς-Nadine Brun-Cosme-Aurelie Guillerey

Το πιο τρυφερό βιβλίο που έχουμε διαβάσει τον τελευταίο καιρό. Όλα τα παιδάκια ανησυχούν κάποιες φορές. Μία από τις ανησυχίες των μικρών παιδιών είναι αν θα πάμε να τα πάρουμε από το σχολείο και αν θα είμαστε στην ώρα μας εκεί.

 

Έτσι και στην ιστορίας μας ο Ματιέ ανησυχεί αν ο μπαμπάς τους θα τα καταφέρει να τον πάρει σήμερα από τον παιδικό σταθμό με το παλιό πράσινο αυτοκίνητο του που όλο χαλάει.  Και ο μπαμπάς του εξηγεί με τον πιο όμορφο τρόπο πως ότι και να γίνει θα είναι εκεί και θα κάνει τα πάντα για να φτάσει έγκαιρα στο σχολείο και να τον πάρει.

 

Ένα βιβλίο που θα καθησυχάσει τις ανησυχίες των μικρών παιδιών.

Κατάλληλο για ηλικίες 3+ ετών.

 

Ο Πολικός Αστέρας-Peter Reynolds

Εχετε αναρωτηθεί ποτέ τί θέλετε να κάνετε στη ζωή σας? Είμαι σίγουρη πως ναι. Ένα ακόμα υπεροχο βιβλίο από τον Πιτερ Ρέινολντς  που αγαπήσαμε από την πρώτη στιγμή που το διαβάσαμε. Μας μιλάει για το ταξίδι της ζωής και για το πως μπορεί κανείς να βρει τον δρόμο του. 

 

Ένα αγοράκι ξεκινάει ένα ταξίδι και θέλει να ανακαλύψει τον κόσμο γύρω του. Έχει τόσες πολλές ερωτήσεις. Ακολουθεί τις πινακίδες και τα μονοπάτια που του δείχνουν που να πάει. Το ίδιο έκαναν και άλλοι πριν από αυτόν. Όμως κάποια στιγμή αισθάνεται ότι έχει χαθεί. Θα βγεί από το μονοπάτι και θα ανακαλύψει τον δικό του Πολικό Αστέρα που θα είναι η πυξίδα του για το δικό του μονοπάτι.

 

Μια ιστορία που μας έβαλε σε σκέψεις και μας ταξίδεψε.

Ένα βιβλίο για μικρούς και μεγάλους, για να πιστέψουμε στα όνειρα μας και να αναζητήσουμε τον δικός μας Πολικό Αστέρα που θα μας οδηγήσει. 

Κατάλληλο για ηλικίες 4+ ετών.

 

Κοχυλάκι, εσύ δε φταις!-Ομάδα Άγγιγμα και Όρια-Βίλλυ Καραμπατζιά

Ένα παραμύθι για την πρόληψη της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών .
Μέσα από την ιστορία θα ενημερώσουμε τα παιδάκια μας για τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν όσον αφορά τη σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση! Τι πρέπει να κάνουν όταν κάποιος άνθρωπος γνωστος τους ή όχι τα κάνει να αισθανθούν άβολα και παραβιάζει τα όρια τους?

 

Ενα θέμα τόσο επίκαιρο που μας απασχολεί όλους!Γονείς και εκπαιδευτικοί θα πρεπει να καθοδηγήσουμε σωστά τα παιδιά για να μάθουν να διαφυλάσσουν τα όρια τους και την σωματική τους ακεραιότητα! Το βιβλίο υπογράφει η η Ομάδα Άγγιγμα και Όρια και απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών.

 

Με όμορφη εικονογράφηση και έμμετρο στίχο που παρουσιάζει το θεμα της σεξουαλικής κακοποίησης με σεβασμό προς τις μικρές ηλικίες.
Το βιβλίο συνοδεύεται από αναλυτική εισαγωγή γραμμένη από τους παιδοψυχολόγους και τους παιδαγωγούς της Ομάδας Άγγιγμα και Όρια. Επίσης, περιλαμβάνει και βιωματικές δραστηριότητες (παιχνίδια και δραματοποίηση) για την αξιοποίηση του παραμυθιού στο σπίτι ή στο σχολείο (στο πλαίσιο της θεµατικής των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων Γνωρίζω το σώµα µου – Σεξουαλική διαπαιδαγώγηση).

 

 

Εμείς οι ασταμάτητοι 1: Πώς κατακτήσαμε τον κόσμο - Yuval Noah Harari - Ricard Zaplana Ruiz

Ο Γιουβάλ Νώε Χαράρι μέσα από μια νέα οπτική γωνία μας διηγείται την ιστορία της ανθρωπότητας, όπως δεν την έχουμε ξανακούσει.
Θα μάθουμε για μας τους ανθρώπους και πως γίναμε οι κυρίαρχοι αυτού του κόσμου.

 

Πώς γίναμε τόσο δυνατοί και δημιουργήσαμε όλα αυτά τα απίθανα πράγματα,
εμείς οι ασταμάτητοι άνθρωποι;
Ένα μοναδικό και ξεχωριστό βιβλίο για όλους.

 

Κατάλληλο για ηλικίες από 9 έως 99 ετών.

 

Τα παρακάτω τρία βιβλία "Εμείς οι ασταμάτητοι" , "Κοχυλάκι, εσύ δε φταις!" και  "Η Έλλα και το μεγάλο ξεκαθάρισμα" μπορούν να γίνουν δικά σας παίρνοντας μέρος στο διαγωνισμό μας. Σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο και την φίλη μου Σοφία 4 τυχεροί θα κερδίσουν από ένα βιβλίο της επιλογής τους από τα τρία του διαγωνισμού.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο fb πηγαίνετε στη σελίδα μου https://www.facebook.com/people/stergymommy/100036932348235/ ή στης Σοφίας https://www.facebook.com/sophiealfin/

1) Κάντε share το άρθρο που θα βρείτε στη σελίδα ως ανάρτηση!

2) Σχόλιο κάνοντας tag ένα φίλο/η! Γράψτε στο σχόλιο το βιβλίο της επιλογής σας.

3) Like στις σελίδες  https://www.facebook.com/stergymommy-102351157838468  , Εκδόσεις Μεταίχμιο https://www.facebook.com/ekdoseis.metaixmio και  Mom And The City - Sofia Alexiou https://www.facebook.com/sophiealfin/

Ο διαγωνισμός θα λήξει στις 14 Νοεμβρίου 2022.

Δύο νικητές/τριες θα κληρωθούν από τις σελίδες μας στο facebook εμένα και της Σοφίας και 2 από τα προφίλ μας στο instagram.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο instagram πατήστε στο link  @stergy.mommy ή @sophiealfin  και ακολουθήστε τα βήματα του διαγωνισμού!

Καλή επιτυχία σε όλους!

 

 

 

 

 

 

Στεργιανή Βασιλακοπούλου

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.