#MomAndTheCity :: Επιχείρηση θέατρο // To Αβγώ

#MomAndTheCity :: Επιχείρηση θέατρο // To Αβγώ

Όταν άκουσα βρεφική παράσταση από την ηλικία των 10 μηνών (!) έως και 3 ετών η πρώτη εικόνα που μου ήρθε στο μυαλό ήταν μωρά να κλαίνε σε μία θεατρική παράσταση σχεδόν βαρετή. Είναι καλή ιδέα να χάσεις το Κυριακάτικο πρωινό σου για κάτι που μπορεί να μην τσουλήσει καν; Αναρωτήθηκα βλέποντας τα μάτια του άντρα μου που μόλις του είπα πως θα πάμε σε παιδικό θεατρικό τρελάθηκε απο τη χαρά του not!

Πρώτη μας θεατρική παράσταση οικογενειακώς, λοιπόν, το Αβγώ.

Μία πραγματικά υπέροχη ιδέα του Αντώνη Παπαθεοδούλου που θα παρουσιάζεται κάθε Κυριακή πρωί στις 10:30, στο Μέγαρο Μουσικής.

Η αίθουσά τους ήταν ιδανική, μικρή και μαζεμένη. Καθήσαμε σε μαξιλάρια μπροστά σε μία αυτοσχέδια σκηνή με ένα πιάνο σε πρώτη θέα και κεντρικό σκηνικό ένα αυγό.

Πρωταγωνιστές της παράστασης, ένα αγόρι και ένα κορίτσι (η Τζωρτζίνα Βαρδουλάκη και ο Δημήτρης Αποστολακίδης)–πολύ συμπαθητικές φυσιογνωμίες-  που με ενδιαφέρον τρόπο ζωντάνεψαν εικόνες απο τα στάδια της ζωής. Ξεκίνησαν απο την εμβρυακή κατάσταση, την πρώτη επαφή με τη μαμά μέσα στην κοιλιά, τους ήχους του έξω κόσμου για να καταλήξουν στη γέννα και σε έναν πολύ γλυκά δοσμένο κύκλο της ζωής.

40 λεπτά μετά, με ωραία μουσική και χαριτωμένα σκετσάκια, η παράσταση τελείωσε. Χειροκροτήσαμε και η ανακούφιση ήταν μεγάλη για όλες εμάς τις μαμάδες –κι εσάς τους μπαμπάδες ναι, είχε αισιόδοξα πολλούς- που μπορέσαμε κάπου παιδικά να περάσουμε καλά.

Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν το έργο αυτό το χάρηκα γιατί δεν ήταν σαχλό, οι ηθοποιοί του δεν μπεμπέκιζαν και για καλή μας τύχη (πάντα παίζει σημαντικό ρόλο και τί κοινό θα σου τύχει σε αυτά) τα παιδάκια αλληλεπιδρούσαν με αυτό που έβλεπαν, χόρευαν και φάνηκαν να το απολαμβάνουν ξέγνοιαστα και χαλαρά.

 

Συμπέρασμα: Εδώ ναι θα ξεκουραστείς, θα κάνεις κάτι ευχάριστο και δημιουργικό με το παιδί ενώ μετά μπορείς να πεταχτείς για μία πιτσούλα με τρούφα στο Φλάουερ στη Μαβίλη και ένα κρασί για να χαρείς εξίσου και εσύ. Βέβαια η παράσταση τελειώνει στις εντεκάμιση...στη Μαβίλη περπατώντας θα είσαι δώδεκα παρά που λέει και το τραγούδι.  ‘Ισως νωρίς για να αρχίσεις τα κρασιά... ή μήπως όχι για να ρολάρει η μέρα πιο καλά;

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη, Αθήνα 
Εισιτήρια: € 8 (βρέφη, παιδιά, ομαδικό για περισσότερα από 15 άτομα), € 10 (ενήλικες)
Περισσότερα εδώ.

 

  Facebook Page Mom And The City
 Instagram @sophiealfin

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.