MomAndTheCity Επιχείρηση θέατρο// Συνέντευξη Η Βασίλισσα των Πάντων, Λάμπρος Φισφής- Διαγωνισμός

MomAndTheCity Επιχείρηση θέατρο// Συνέντευξη Η Βασίλισσα των Πάντων, Λάμπρος Φισφής- Διαγωνισμός

Τα τελευταία χρόνια έχετε ασχοληθεί με το βρεφικό θέατρο. Τι σας ώθησε να μπείτε σε αυτόν τον χώρο; Πως σας φαίνεται ο κόσμος του βρεφικού θεάτρου, είναι ένας χώρος που βλέπετε να ανθίζει;

Ξεκίνησα μαζί με τη σύζυγό μου Σάρα να ασχολούμαστε όταν γεννήθηκε η κόρη μας. Αρχικά ήταν επειδή είδαμε ότι υπάρχει ένα κενό στο θέατρο για αυτές τις ηλικίες. Το θέατρο για παιδιά συνήθως ξεκινάει από 3ων ετών και άνω. Τα βρέφη όμως είναι και αυτά σε θέση να παρακολουθήσουν και να ψυχαγωγηθούν από μια παράσταση. Αρκεί να είναι φτιαγμένη στα μέτρα τους. Να κάθονται ας πούμε στην αγκαλιά των γονιών τους, σε κοντινή απόσταση από τη σκηνή, να υπάρχει πληθώρα οπτικών και ακουστικών ερεθισμάτων και να είναι η παράσταση σε μια διάρκεια που αντέχουν.
Στην Ελλάδα έχουμε ένα πολύ μεγάλο αριθμό παραστάσεων για παιδιά και παρότι έχει αυξηθεί ο αριθμός  των βρεφικών παραστάσεων ακόμα δεν έχουμε πολλές. Σίγουρα όμως οι γονείς ψάχνουν και θέλουν να πηγαίνουν με τα βρέφη τους στο θέατρο. Οι δικές μας παραστάσεις όλα αυτά τα χρόνια πάνε πάρα πολύ καλά και η πληροφορία διαδίδεται πολύ στόμα με στόμα.

Ποια είναι η βασίλισσα των Πάντων;

Η Βασίλισσα των Πάντων είναι μια ιστορία που έγραψε η Σάρα Τοσκάνο με στόχο να την μετατρέψουμε στο θεατρικό έργο για παιδιά. Η ηρωίδα της ιστορίας είναι μια Βασίλισσα που έχει πάρα, πάρα πολλά πράγματα αλλά θέλει ακόμα περισσότερα. Ονειρεύεται τη στιγμή που θα γίνει η Βασίλισσα των Πάντων. Η αναζήτησή της την πηγαίνει σε ένα ταξίδι στο Βασίλειο της Φαντασίας όπου και μέσα από τις περιπέτειές της καταλαβαίνει ότι αυτό που χρειάζεται για να είναι ευτυχισμένη δεν είναι τα πράγματα αλλά η φαντασία.

Τι θα δούμε με τα παιδιά μας σε αυτήν την παράσταση και τι πιστεύετε πως αποκομίζουν τα βρέφη από την επαφή με το θέατρο σε τόσο νεαρή ηλικία;

Το θέατρο για βρέφη όπως και οποιοδήποτε άλλο θέατρο για εμάς θεωρούμε ότι αρχικά είναι μια εμπειρία. Στο θέατρο τα μωρά έρχονται σε επαφή με ένα άλλο κόσμο. Με περίεργα αντικείμενα, ζωντανή μουσική, κουστούμια, χορό, χρώματα, φώτα, κατασκευές. Τα μωρά είναι σαν σφουγγάρια και απορροφάνε με περιέργεια τα πάντα γύρω τους. Ο βασικός μας στόχος είναι να ψυχαγωγηθούν. Να ταξιδέψουν μαζί μας και μαζί με την Βασίλισσα σε χρωματιστά ποτάμια, ζούγκλες με ζώα, παλάτια από χαρτί, θάλασσες με περίεργα ψάρια κ.α. Πρακτικά θέλουμε να τους προσφέρουμε την πρώτη τους θεατρική εμπειρία. Μια εμπειρία που βιώνουν μαζί με τους γονείς τους. Το θέατρο για βρέφη είναι κάτι που γονείς και παιδιά βλέπουν μαζί. Για την ακρίβεια πολλές φορές το θέαμα για τα βρέφη είναι η παράσταση και για τους γονείς το θέαμα είναι τα βρέφη που βλέπουν την παράσταση.

Πως βιώσατε την πανδημία και όλες αυτές τις αλλαγές που συμβαίνουν γύρω μας, μάσκες παντού, αποστάσεις, πάγωμα των παραστάσεων;

Αυτό θέλει 5-6 σελίδες ανάπτυξη σαν ερώτηση. Είναι και 2 χρόνια που το ζούμε όλο αυτό. Αν και φαίνεται σαν να είναι μια δεκαετία. Σίγουρα για εμάς που ζούμε από το θέατρο αυτά τα 2 χρόνια είναι αρκετά δύσκολα. Πλέον όμως τηρώντας όλους τους κανονισμούς μπορούμε να ξανά βρεθούμε στο θέατρο και αυτό είναι το θετικό.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Το μεγάλο σχέδιο με την άλλη μου ιδιότητα αυτή του stand up comedian είναι μια μεγάλη παράσταση στις 6 Ιουνίου στο Κλειστό Γήπεδο Φαλήρου με τίτλο «Αυτά Είναι». Είναι η μεγαλύτερη παράσταση της ζωής μου και ένα στοίχημα που έχουμε βάλει εδώ και καιρό και ανυπομονούμε να δούμε αν θα βγει.

Ευχαριστώ πολύ!

Κι εμείς ευχαριστούμε και καλή επιτυχία στα μελλοντικά σας σχέδια!

Διαγωνισμός

 

Για να απολαύσετε την παράσταση με τα παιδιά σε συνεργασία με την Μουσική βιβλιοθήκη στο Μέγαρο Αθηνών ξεκινάει διαγωνισμός όπου δυο τυχερά παιδάκια θα κερδίσουν δύο διπλές προσκλήσεις για την παράσταση 3ης Απριλίου στις 12.30!

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο fb πηγαίνετε στη σελίδα https://www.facebook.com/sophiealfin/

1) Κάντε share το άρθρο που θα βρείτε στη σελίδα ως ανάρτηση!

2) Σχόλιο κάνοντας tag ένα φίλο/η!

3) Like στις σελίδες Mom And The City - Sofia Alexiou https://www.facebook.com/sophiealfin/ και Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη https://www.facebook.com/MusicLibraryGreece

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο instagram πατήστε εδώ

Ο διαγωνισμός θα λήξει στις  31 Μαρτίου.

Καλή επιτυχία!

Μάθετε περισσότερα για την παράσταση εδώ

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.