#MomAndTheCity Επιχείρηση Θέατρο // Στη Χώρα του Πουπωσγιατί απο την Ομάδα Κινητήρας

#MomAndTheCity Επιχείρηση Θέατρο // Στη Χώρα του Πουπωσγιατί απο την Ομάδα Κινητήρας

Ο χορός είναι τόσο όμορφο χόμπι. Η κίνηση, η χάρη, η ελευθερία που νιώθεις όταν χορεύεις είναι φοβερά αναζωογονητική.  Αυτήν την εμπειρία θέλησα να παρακολουθήσουμε μαζί με το κορίτσι και η αλήθεια είναι πως ήμουν λίγο μαγκωμένη στην αρχή. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συναντήσεις σε παραστάσεις χορού πόσο μάλλον σε παιδικές αυτοσχέδιες παραστάσεις μουσικής και χορού για παιδάκια απο 10 μηνών.

 

Φτάσαμε λοιπόν στον πολυχώρο Κινητήρα της ομώνυμης ομάδας για να παρακολουθήσουμε την παιδική παράσταση «Στη Χώρα του Πουπωσγιατί» που παρουσιάζεται κάθε Κυριακή στις 17.00.

Ο κόσμος πολύς, μαμάδες, μπαμπάδες παιδιά όλων των ηλικιών. Δεν είχα ξαναπετύχει τόσο κόσμο σε πειραματική παιδική σκηνή.

Η παράσταση ξεκίνησε με μουσική απο διάφορα μουσικά όργανα και σιγά σιγά μπήκαν στη σκηνή και οι ηθοποιοί –χορεύτριες που πραγματικά έκαναν εντυπωσιακή δουλειά. Τα παιδιά παρακολουθούσαν, σχολίαζαν το θέαμα με θετική ματιά ενώ ξετυλιγόταν μπροστά τους μία βουβή ιστορία αισθήσεων, που φαινόταν να συνδέεται με το κοινό αλληλεπιδραστικά.

 

Συμπεράσμα: Αρκετή ώρα μετά –θα προτιμούσα να είναι κανένα τέταρτο πιο πριν, τουλάχιστον για την ηλικία της Ιφιγένειας που δεν έχει τόσο υπομονή ώστε να παρακολουθήσει 40 λεπτά παράστασης χορού- οι τρεις χορεύτριες κάλεσαν με τον τρόπο τους τα παιδιάκια στη σκηνή. Εκείνη η ώρα ήταν πραγματικά διασκεδαστική. Τα παιδιά χόρευαν, γελούσαν, χοροπηδούσαν, εξερευνούσαν τα μουσικά όργανα που βρίσκονταν πάνω στη σκηνή και έγιναν μέρος της παράστασης. Οι γονείς το απολαύσαμε φυσικά καθώς αυτό περιμένουμε όταν πάμε τα παιδιά σε θεάματα να νιώσουμε πως πέρασαν καλά.

Κατα τη γνώμη μου απευθύνεται σε μεγαλύτερα απο 10 μηνών παιδάκια, θα έλεγα κάπου στα δύο θα ήταν ιδανικά μα αυτό εξαρτάται εννοείται και απο το παιδί.

 

Η μία ώρα πάντως πέρασε πολύ ευχάριστα και ο χώρος τους μου φάνηκε ιδανικός για τέτοιου είδους θεάματα, μεσαίου μεγέθους με μεγάλη τζαμαρία για να μην νιώθεις κλειστοφοβικά, σαν μία όμορφη αίθουσα χορού.

Ο Κινητήρας έχει δημιουργήσει τη δράση ΕΚΠΛΗΞΗ με την οποία ο χορός μπήκε μέσα στο σχολείο και ειδικά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Από το 2010 έχει θεσμοθετήσει το In Progress-Feedback Festival για νέους δημιουργούς καθώς και διαγωνισμό περφόρμανς μέσα από τα οποία έχουν αναδειχθεί νέοι καλλιτέχνες με σημαίνουσα συνεισφορά στον πολιτιστικό χάρτη της χώρας. Τέλος, το Kinitiras Choreography Lab, δημιουργώντας ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον, αποτέλεσε από το 2011 έως το 2015 μία σημαντική καινοτομία στον κλάδο του χορού στην Ελλάδα

Στον πολυχώρο του πραγματοποιούνται εκτός απο παραστάσεις, μαθήματα χορού και σεμινάρια για να μάθετε περισσότερα ακολουθήστε το link https://www.kinitiras.com/

Για περισσότερο Mom And The City μπείτε στο fb  https://www.facebook.com/sophiealfin και στο instagram https://www.instagram.com/sophiealfin/ 

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.