#ΜomAndTheCity Επιχείρηση θέατρο// Ο Μπαλ στον αέρα στη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη

#ΜomAndTheCity Επιχείρηση θέατρο// Ο Μπαλ στον αέρα στη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη

Στην Μουσική Βιβλιοθήκη της Λίλιαν Βουδούρη πηγαίνουμε χωρίς δεύτερη σκέψη πια και δοκιμάζουμε παραστάσεις που κάθε φορά έχουν κάτι σύγχρονο να συστήσουν και κάτι ποιοτικό να μοιραστούν. Μία τέτοια περίπτωση είναι και Ο Μπαλ στον αέρα που σε ξαφνιάζει μόλις μπαίνεις στην αίθουσα, αντικρίζοντας το μίνιμαλ σκηνικό, στο οποίο θα διαδραματιστούν τόσα πολλά! Μία μικρή εξέδρα στο μέγεθος μίας τεράστιας βαλίτσας και τρεις ηθοποιοί καταφέρνουν να "χωρέσουν" πάνω στη σκηνή τόσα πολλά !

 

Ταξίδια στο Λονδίνο, στο Παρίσι, σε θάλασσες, σε πόλεις γκρι μα και χρωματιστές αποδεικνύοντας πως το θέατρο είναι τέχνη ανεκτίμητη και αν συνδέεται και με καλούς ηθοποιούς, μπορεί όντως να σε απογειώσει και να απογειωθεί. Με τους ηθοποιούς στη σκηνή είδαμε το Μπιγκ Μπεν, σχεδόν μυρίσαμε φρέσκο κρουασάν παριζιέν και ακολουθήσαμε ένα κοριτσάκι, τη Μαριλού στο ταξίδι της μαζί με το κόκκινο μπαλόνι της τον Μπαλ σε κόσμους φανταστικούς. Χρησιμοποιώντας την τεχνική της πλατφόρμας, δημιουργούσαν εικόνες, ρυθμούς, τοπία, ήχους και χαρακτήρες αγγίζοντας τους φόβους, τις επιθυμίες και τις ανάγκες των παιδιών, παρασύροντάς μας σε δημιουργική ανάγνωση όλων όσων συνέβαιναν μπροστά μας, καθιστώντας πράγματι περιττή τη χρήση περίτεχνων σκηνικών και κοστουμιών.

Στο διαδραστικό φινάλε της παράστασης μικροί και μεγάλοι θεατές αυτοσχεδιάσαμε και παίξαμε και εμείς ένα παιχνίδι ομαδικής παντομίμας που μας χάρισε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε και κόσμους ονειρικούς και ναι ήταν πολύ διασκεδαστικό για παιδιά και γονείς! Οπότε από μένα είναι ένα "εννοείται να πας να το δεις με το παιδί, θα του ανοίξεις ένα νέο παράθυρο στην τέχνη που ίσως δεν έχει ξαναδεί".

Για παιδάκια από 4-11 ετών.

 

Συντελεστές/Συμμετέχουν: 

Ιδέα: Σοφία Πάσχου, Αγγελική Μαχαίρα, Σάντυ Σπυρίδη, Εριφύλη Στεφανίδου, Υβόννη Τζάθα
Σκηνοθεσία: Σοφία Πάσχου
Βοηθός σκηνοθέτις: Εριφύλη Στεφανίδου
Σχεδιασμός φωτισμού: Γιώργος Ψυχράμης
Φωτογραφίες, βίντεο: Παναγιώτης Μαΐδης 

Με την Ελένη Βλάχου, την Αιμιλία Κεφαλά και τον Γιώργο Σύρμα

Κυριακές στις 15:00
Καθημερινές για σχολεία
Έκτακτες Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις
Διάρκεια: 70'

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.