#ΜomAndTheCity Επιχείρηση θέατρο // Η Οικογένεια Νώε στο Θέατρο Πόρτα

#ΜomAndTheCity Επιχείρηση θέατρο // Η Οικογένεια Νώε στο Θέατρο Πόρτα

Ψάχνεις παράσταση για θέατρο με τα παιδιά; Σου έχω φανταστική πρόταση, που λέγεται Οικογένεια Νώε και πραγματικά αξίζει να τη δεις. Καλαίσθητη σε κάθε της λεπτομέρεια από τα χρώματα και το στήσιμο των σκηνικών μέχρι τα ρούχα και τα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται στη σκηνή, απλά κι απέριττα αλλά ικανά να περάσουν τα πιο δυνατά μηνύματα στα παιδιά. Οι ηθοποιοί εξαιρετικοί, φυσικοί, σπιρτόζοι, κωμικοί, με αμεσότητα και άνεση στη σκηνή σε παρασύρουν στην περιπέτειά τους που δεν είναι άλλη από την διασκευή της ιστορίας του Νώε και της κιβωτού του, μία αλληγορική ιστορία στο σήμερα, μία παράσταση που εικοσιπέντε χρόνια μετά το πρώτο της ανέβασμα, το 1996, παραμένει επίκαιρη, καθώς η κλιματική αλλαγή εξακολουθεί να είναι κύριο θέμα συζήτησης και η ανθρωπότητα αναζητά ακόμα λύσεις -μα που είναι αυτές οι λύσεις οιμε.

 

Με χιούμορ και σασπένς, με αγωνία και τρυφερότητα, η παράσταση μας δείχνει πως η Οικογένεια Νώε θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς.
Η πραγματικότητα που επέβαλε ο κορωνοϊός ανέδειξε την επικαιρότητα ενός ακόμα στοιχείου του έργου: τη σκληρή πραγματικότητα του αναγκαστικού εγκλεισμού. Ο κατακλυσμός αναγκάζει τους ήρωες να συμβιώσουν σε δύσκολες συνθήκες μέσα σε ένα πλοίο και οι εντάσεις δεν αργούν να εμφανιστούν. Στο "μαζί" είναι που οι ήρωες θα αρχίσουν να ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και τη δύναμή τους καταφέρνοντας να βγουν πιο συνειδητοποιημένοι από την δοκιμασία αυτή.
Το έργο της Ξένιας Καλογεροπούλου μιλάει για την οικολογία και την προστασία των ζώων, για όσα συνδέουν εμάς και την ευημερία μας με τη φύση ενώ θίγει ζητήματα σχέσεων ανάμεσα σε γονείς και παιδιά, ανάμεσα σε αδέρφια, αλλά και τους προβληματισμούς των παιδιών για το πώς γεννιέται η ζωή!

 

Μην το χάσεις! Στο Θέατρο Πόρτα, Μεσογείων 59, Αθήνα θα το δεις και αν πας στείλε μου εντυπώσεις, θα χαρώ πολύ!

https://porta-theatre.gr/

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.