MomAndTheCity Επιχείρηση θέατρο // Ένας ελέφαντας στο δωμάτιο- Διαγωνισμός

MomAndTheCity Επιχείρηση θέατρο // Ένας ελέφαντας στο δωμάτιο- Διαγωνισμός

Ο καιρός είναι πλέον φθινοπωρινός και αρχίζω να τον απολαμβάνω. Αυτό το χειμώνα θα ανακτήσω χαμένο έδαφος θεατρικών παραστάσεων κι ένα από αυτά που σας προτείνω να δείτε καθώς άξιζε είναι το Ενας ελέφαντας στο δωμάτιο για παιδιά από 3-9 στη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη του Μεγάρου Αθηνών.

Η ιστορία της έχει ως εξής- Ο Κωστής το παιδί της οικογένειας, ο μπαμπάς που ταξιδεύει συνεχώς, η μαμά που τα κάνει όλα και ο παππούς που ξεχνά. Πρόσχαροι, μας παρουσίασαν μία τρυφερή ιστορία χωρίς να μπεμπεκίζουν, δεν απευθύνθηκαν στα παιδιά σαν να είναι μωρά, έπαιξαν μουσική, τραγούδησαν, πέρασαν απλά μηνύματα μα τόσο σημαντικά -πως όλοι πια τρέχουμε και έχουμε πάψει να θυμόμαστε, πως οι οικογένειες έχουν απομακρυνθεί λόγω απαιτητικών ρυθμών και δουλειάς, πως τα παιδιά δεν χρειάζονται δώρα μα παρουσία και αγάπη και άλλα πολλά.

 

Και ποιός είναι ο ελέφαντας μαμά; Μα ο φανταστικός φίλος του Κωστή βρε παιδιά που τον βοηθάει να γλυκάνει το γεγονός πως οι γονείς τους ξέχασαν τα γενέθλιά του και έμεινε σπίτι μοναχός.

Συμπέρασμα: Εδώ θα αναρωτηθείς πως τα βγάζει κανείς πέρα σε έναν κόσμο που συνέχεια ξεχνά, πως είναι τα γηρατειά να ξεχνάς δηλαδή όχι από επιλογή, τι καλό που κάνει η ζωντανή μουσική κλασικών μουσικών οργάνων πιάνου, κιθάρας, φλάουτου στα παιδιά και θα απολαύσεις ένα σύγχρονο έργο με χιούμορ και ευαισθησίες που προωθούν την ενσυναίσθηση στο θεατή.

 

 Το κορίτσι μας γέλασε, χόρεψε, χειροκρότησε και άκουσε κάποιες σκέψεις που ακόμη κι αν δεν ήταν σε θέση να τις κατανοήσει όπως εμείς μπήκαν στο κεφαλάκι της και σίγουρα κάτι κέρδισε από αυτές. Πάντα ύστερα από κάθε παράσταση παιδική κρίνω αν ήταν καλή από τα μηνύματα που πέρασε και σε εμάς τους γονείς και σίγουρα η συγκεκριμένη πέτυχε τον στόχο της χωρίς σαχλές εμπορικές ατάκες και χωρίς να είναι μακροσκελής κοινώς κουραστική.

Η παράσταση Ένας Ελέφαντας στο δωμάτιο πραγματοποιήθηκε σε συμπαραγωγή με την Πολιστιστική Εταιρία ΕΑΝ  και σε συνεργασία με την Εταιρία Alzheimer Αθηνών  που προσφέρει ένα διαδραστικό παιχνίδι για την βιωματική σύνδεση των παιδιών με την έννοια της μνήμης.

Κάθε Κυριακή (εκτός από 30.10 και 25.12) στις 11:30
Καθημερινές για σχολεία
Επιπλέον Χριστουγεννιάτικες παραστάσεις Δευτέρα 26.12, Τρίτη 27.12 και Τετάρτη 28.12 στις
11:30
ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
€8.00 ΟΜΑΔΙΚΟ ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 15 ΑΤΟΜΑ
€10.00
Πληροφορίες για ομαδικές κρατήσεις για επισκέψεις σχολείων τις καθημερινές:
210 86 65 144, 210 86 74 657 (εισιτήριο €6)
Διάρκεια: 70 λεπτά χωρίς διάλειμμα
https://www.ticketservices.gr/event/enas-elefantas-sto-domatio/?lang=el
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ-ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ticketservices
Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Δε-Πα, 9:00 – 17:00, Σα 10:00 – 14:00
www.ticketservices.gr
Τηλεφωνικές αγορές 210 72 34 567
Πληροφορίες την ημέρα των παραστάσεων στο 210 72 82 554
Χορηγοί επικοινωνίας
ΕΡΤ, Cosmote Tv, Tρίτο πρόγραμμα, Αθήνα 9.84, kidsradio.com, monopoli.gr, art&life.gr, deBop,
Θεατρομάνια, infokids.gr, elamazi.gr, talk.gr, Kid’s Hub, Elniplex, CityKidsGuide, Mom and the City,
paidiko.theatro.gr.

Για να την απολαύσετε κι εσείς έχουμε διαγωνισμό σε συνεργασία με την Μουσική Βιβλιοθήκη θα χαρίσουμε δύο διπλές προσκλήσεις για την Κυριακή 16 Οκτωβρίου ώρα 11.30. 

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο fb πηγαίνετε στη σελίδα https://www.facebook.com/sophiealfin/ 

1) Κάντε like και share το άρθρο που θα βρείτε στη σελίδα ως ανάρτηση!

2) Σχόλιο κάνοντας tag ένα φίλο/η! 

3) Like στις σελίδες Mom And The City - Sofia Alexiou  και Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη

Ο διαγωνισμός θα λήξει στις  12 Οκτωβρίου.

Καλή επιτυχία!

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.