#MomAndTheCity Επιχείρηση θέατρο // Ένας ελέφαντας στο δωμάτιο

#MomAndTheCity Επιχείρηση θέατρο // Ένας ελέφαντας στο δωμάτιο

Ο καιρός είναι πλέον φθινοπωρινός και πόσο απολαμβάνω τις πρώτες βροχές! Nα ξεπλύνουν λίγο τη ζέστη, τη σκόνη, το μυαλό μου. Κι όταν φθινοπωριάζει τι πιο ιδανικό από ένα θέατρο στο κέντρο για να κάνεις και καμιά βόλτα στα πέριξ μετά; Ίσως κάποιο μουσείο ή ένα σινεμά!

Εμείς ξεκινήσαμε με θεατράκι παιδικό και πήγαμε στην παράσταση 'Ενας ελέφαντας στο δωμάτιο για παιδιά από 3-9 στη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη του Μεγάρου Αθηνών.

 

Αρχικά απολαμβάνω πολύ την αίσθηση του Μεγάρου, την ευρωπαϊκή του ατμόσφαιρα και τις προσεγμένες δουλειές που φιλοξενεί. Αποτέλεσμα που οφείλεται στην ομαδική δουλειά των ανθρώπων του και στην κριτική ματιά της Μουσικολόγου Μαριάννας Αναστασίου που επιλέγει τις παραστάσεις στη Μουσική βιβλιοθήκη.

Στο διαταύτα..Γι’αυτήν την παράσταση είχα την εξής αγωνία. Πώς θα παρουσιαστεί ο ελέφαντας στο δωμάτιο γιατί το κορίτσι μου με ρώταγε με αγωνία από το πρωί που είναι ο ελέφαντας με λίγο τρόμο και προσμονή.

Η παράσταση ξεκίνησε και όλα κύλησαν ήρεμα και δημιουργικά. Οι ηθοποιοί ανεπιτήδευτοι. Ο Κωστής το παιδί της οικογένειας, ο μπαμπάς που ταξιδεύει συνεχώς, η μαμά που τα κάνει όλα και ο παππούς που ξεχνά. Πρόσχαροι, μας παρουσίασαν μία τρυφερή ιστορία χωρίς να μπεμπεκίζουν, δεν απευθύνθηκαν στα παιδιά σαν να είναι μωρά, έπαιξαν μουσική, τραγούδησαν, πέρασαν απλά μηνύματα μα τόσο σημαντικά -πως όλοι πια τρέχουμε και έχουμε πάψει να θυμόμαστε, πως οι οικογένειες έχουν απομακρυνθεί λόγω απαιτητικών ρυθμών και δουλειάς, πως τα παιδιά δεν χρειάζονται δώρα μα παρουσία και αγάπη και άλλα πολλά.

 

Και ποιός είναι ο ελέφαντας μαμά; Μα ο φανταστικός φίλος του Κωστή βρε παιδιά που τον βοηθάει να γλυκάνει το γεγονός πως οι γονείς τους ξέχασαν τα γενέθλιά του και έμεινε σπίτι μοναχός.

Συμπέρασμα: Εδώ θα αναρωτηθείς πως τα βγάζει κανείς πέρα σε έναν κόσμο που συνέχεια ξεχνά, πως είναι τα γηρατειά να ξεχνάς δηλαδή όχι από επιλογή, τι καλό που κάνει η ζωντανή μουσική κλασικών μουσικών οργάνων πιάνου, κιθάρας, φλάουτου στα παιδιά και θα απολαύσεις ένα σύγχρονο έργο με χιούμορ και ευαισθησίες που προωθούν την ενσυναίσθηση στο θεατή.

 

Το κορίτσι μας γέλασε, χόρεψε, χειροκρότησε και άκουσε κάποιες σκέψεις που ακόμη κι αν δεν ήταν σε θέση να τις κατανοήσει όπως εμείς μπήκαν στο κεφαλάκι της και σίγουρα κάτι κέρδισε από αυτές. Πάντα ύστερα από κάθε παράσταση παιδική κρίνω αν ήταν καλή από τα μηνύματα που πέρασε και σε εμάς τους γονείς και σίγουρα η συγκεκριμένη πέτυχε τον στόχο της χωρίς σαχλές εμπορικές ατάκες και χωρίς να είναι μακροσκελής κοινώς κουραστική.

Προσεχώς θα παρακολουθήσουμε και την παιδική παράσταση Σβήσε το φως για παιδιά από 4-10 ετών Κάθε Κυριακή στις 15.00 και τα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά από 2-5 ετώ και τους γονείς τους κάθε Κυριακή στις 12.00 με τίτλο Μουσική Συμμορία και θα σας πω εντυπώσεις!

 

Εις το επανειδείν!

Η παράσταση Ένας Ελέφαντας στο δωμάτιο πραγματοποιήθηκε σε συμπαραγωγή με την Πολιστιστική Εταιρία ΕΑΝ  και σε συνεργασία με την Εταιρία Alzheimer Αθηνών  που προσφέρει ένα διαδραστικό παιχνίδι για την βιωματική σύνδεση των παιδιών με την έννοια της μνήμης.

Κάθε Κυριακή στις 11.30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κκόκκαλη, Αθήνα. τηλ. 210 7282333.

Για περισσότερο Mom And The City facebook  https://www.facebook.com/sophiealfin/ βρείτε το instagram https://www.instagram.com/sophiealfin/ να τα λέμε και εκεί!

 

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.