#MomAndTheCity :: Επιχείρηση Τάρτα σοκολάτας Semifreddo νηστίσιμη χωρίς ζάχαρη με τα πιο απλά υλικά

#MomAndTheCity :: Επιχείρηση Τάρτα σοκολάτας Semifreddo νηστίσιμη χωρίς ζάχαρη με τα πιο απλά υλικά

Μου αρέσουν οι απλές γεύσεις και ακόμη περισσότερο οι εύκολες συνταγές. Χωρίς δυσεύρετα υλικά, χωρίς πολύπλοκες οδηγίες. Γλυκά που να μπορώ να φτιάξω σε κάποια γιορτή ή γενέθλια του κοριτσιού –στο οποίο αποφεύγουμε να δίνουμε ζάχαρη. Θέλω λοιπόν να μοιραστώ μαζί σας μία συνταγή πεντανόστιμη και υγιεινή, μία τάρτα λαχταριστά σοκολατένια χωρίς προσθήκη ζάχαρης που δεν χρειάζεται ψήσιμο, είναι ιδανική για χορτοφαγική ή νηστίσιμη διατροφή και σερβίρεται ημιπαγωμένη σαν τούρτα παγωτό .

Για να τη φτιάξετε θα χρειαστείτε ένα τσέρκι 24-25 εκ.

Υλικά

Για την βάση vegeterian εκδοχή

200 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια, ανάλατα

200 γρ. αποξηραμένοι χουρμάδες

Ένα κουτ. τσαγιού κακάο

Λίγο αλάτι

Εναλλακτικά αν δεν νηστεύετε μπορείτε να κάνετε τη βάση με ένα πακέτο μπισκότα τύπου digestive χωρίς ζάχαρη 250 γρ. και να προσθέσετε στο μπισκότο 125 γρ. βούτυρο (γίνεται με όποιο βούτυρο θέλετε και με vegeterian). Αφού το ζυγίσετε θα το λιώσετε και θα το προσθέσετε στα τριμμένα σε μπλεντεράκι μπισκότα.

Για τη γέμιση

600 ml κρέμα καρύδας

450 γρ. κουβερτούρα (χρησιμοποιώ κουβερτούρα με στέβια αλλά γίνεται με όποια κουβερτούρα θέλετε λευκή, γάλακτος κ.α)

1 1/5 κουτ. σούπας μέλι

Για τη διακόσμηση προεραιτικά

100 γρ. καβουρδισμένα φουντούκια ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Για την βάση

Βάζουμε στο μιξεράκι με τις λεπίδες τα φουντούκια και θρυμματίζουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Τα ρίχνουμε μέσα στο τσέρκι. Προσθέτουμε το κακάο, το αλάτι κι ανακατεύουμε.

Θρυμματίζουμε τους χουρμάδες μέχρι να γίνουν μία λιωμένη μάζα.

Την βάζουμε με τα υπόλοιπα υλικά και πλάθουμε με τα χέρια. Αφού αφομοιωθούν τα υλικά. Στρώνουμε μία βάση στον πάτο του τσέρκι. Θέλουμε να είναι περίπου ένα δάχτυλο πάχος.

 

Για τη γέμιση

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα και την κουβερτούρα και λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά. Όταν ζεσταθεί δοκιμάζουμε κι αν μας φανεί πικρό προσθέτουμε το μέλι. Βάζουμε λίγο αλάτι χοντρό. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο. Έπειτα το προσθέτουμε στο τσέρκι. Εδώ ανάλογα με τα γούστα προσθέτουμε την ποσότητα που θέλουμε σε ανάλογο τσέρκι. Εμένα μου αρέσει η διάσταση 24 επί 24 για να είναι λεπτή η στρώση της σοκολάτας και να μην είναι τόσο λιγωτική.

Η αλήθεια είναι πως επειδή είναι πολύ σοκολατένια, την προτιμώ σκέτη απο πάνω ή με λίγο τρίμμα φουντουκιού.

Καλύπτουμε το τσέρκι με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για δύο ώρες, διατηρείται μια χαρά εκεί.

Πριν τη σερβίρουμε την αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για πέντε λεπτά, αφαιρούμε το τσέρκι σπρώχνοντας μαλακά με μαχαιράκι όχι μυτερό και σπάτουλα όσο είναι ακόμη κρύο για να μην μας χαλάσει.

Η ώρα που θα την ξεπαγώσετε εξαρτάται απο την ώρα που την έχετε στην κατάψυξη. Δεν πρέπει να λιώνει αλλά να είναι ημιπαγωμένη σαν παγωτό semifreddo δηλαδή!

 

Καλό θα ήταν για να μπορείτε να την παγώσετε εύκολα στην κατάψυξη μέχρι το τελευταίο σερβίρισμα να μην τη βγάλετε απο το τσέρκι.

Εύχομαι καλή επιτυχία και θα χαρώ να ακούσω εντυπώσεις απο το γλυκό σας!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Facebook Page Mom And The City
 Instagram @sophiealfin

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.