#MomAndTheCity Επιχείρηση Ταξίδι// Πώς να διασκεδάσετε με το παιδί εκτός σπιτιού

#MomAndTheCity Επιχείρηση Ταξίδι// Πώς να διασκεδάσετε με το παιδί εκτός σπιτιού

Μαμά φτάσαμε; 

Όχι αγάπη μου μόλις ξεκινήσαμε. 

Ά. εντάξει. (ένα λεπτό μετά) Μαμά φτάσαμε;

Όχι μωράκι μου όμορφο. Και αυτή τη στιχομυθία φαντάσου την ξανά και ξανά και ξανά αργά και βασανιστικά. 

Και τα ταξίδια μας με το Ιφιγενειάκι ξεκινούν ως εξής.

Η μαμά κάνει flashback...

Θυμάστε πόσο όμορφα ήταν τα ταξίδια πριν τα παιδιά; Ανέμελα, πακέταρες κάποια ρούχα, χαλαρά, έκανες το μπανάκι σου ετοιμαζόσουν και τσουπ έβγαινες απο την πόρτα. Τώρα φυσικά με το παιδί τα ταξίδια εξακολουθούν να είναι όμορφα απο μία άλλη πλευρά. Επειδή μοιράζεσαι αναμνήσεις, μέρη, εμπειρίες με το πιο λατρεμένο σου πλάσμα στην γη και ναι αυτό αρκεί.

Μα πως θα μπορούσαμε να τα κάνουμε λίγο πιο εύκολα και αναζωογονητικά και για εμάς τους γονείς;

Μα με λίγη οργάνωση φυσικά. Όλα άλλωστε μετά το παιδί οργάνωση δεν χρειάζονται; Παρακάτω σας γράφω δραστηριότητες και παιχνίδια που αγαπάμε να παίρνουμε μαζί μας για να κάνουμε το ταξίδι μας, τις εξόδους και τα τραπέζια που μας καλούν πιο διασκεδαστικά.

Βασικοί εχθροί των ταξιδιών, των τραπεζιών και των περιπάτων- η βαρεμάρα και η πείνα των παιδιών!

Ας καταπολεμήσουμε και τα δύο λοιπόν φτιάχνοντας μία βαλίτσα έτοιμη για όλα! 

Δραστηριότητες για παιδιά απο 2 ετών + για το αυτοκίνητο, το πλοίο , το αεροπλάνο μα φυσικά και για την διαμονή εκεί που πάτε με το καλό!

Lego σε πλαστικό κάδο. 

Επιλέξτε το μέγεθος κάδου που εξυπηρετεί για να τον βάζει άνετα το παιδί πάνω στα πόδια του. Διαλέξτε μαζί τα αγαπημένα κομμάτια lego που θέλει να πάρει μαζί του και ξεκινήστε το ταξίδι παίζοντας.

 

Φωτό- Κάρτες μνήμης, το αγαπημένο μας μωράκι, μαγνήτες, βιβλίο τσέπης - Η κυρία Παλαβούλα, χαλκομανίες -εξερευνώντας τη ζούγκλα, κηρομπογιές, βιβλίο δραστηριοτήτων.

Βιβλία δραστηριοτήτων

Χαλκομανίες, αυτοκόλλητα

 

 

 

Bιβλία με δραστηριότητες -μαθαίνοντας τα σχήματα, τους αριθμούς. 'Ολα μπορούν να επιστρατευτούν για την ψυχική σας υγεία. 

 

Στον μπαμπά κύριο Green -που είναι μισός Έλληνας και μισός Άγγλος-  αρέσει να μιλάει στο κορίτσι αγγλικά και να διαβάζουν και βιβλία μαζί. Ένα απο τα αγαπημένα τους είναι και το παραπάνω! Πρόκειται για ένα βιβλίο με περιπέτειες που έχουν κεντρικό ήρωα το μωράκι σας. Το φτιάχνετε εσείς όπως θέλετε και σας το στέλνουν. Ένα όμορφο αναμνηστικό που χαρήκαμε πολύ, δώρο φίλης στην βάφτιση του κοριτσιού.

Μπορείτε να το βρείτε στο λινκ https://www.papier.com/all-the-things-i-wish-for-you

Αγαπημένο μας το τετράδιο ζωγραφικής με σελίδες που έχουν όψη μαυροπίνακα στον οποίο ζωγραφίζεις με κιμωλίες. Tα σχέδια σβήνουν στη στιγμή με βρεγμένο πανάκι. 

 

απο το https://www.jaqjaqbird.com/

Ταξιδιωτικός χάρτης- Βοήθησέ με παρακαλώ με τη διαδρομή.

Τα παιδιά θέλουν να νιώθουν χρήσιμα και αν τους το παρουσιάσεις σαν παιχνίδι μπορούν να γίνουν οι πιο αποδοτικοί βοηθοί. Πριν το ταξίδι δώστε στο παιδί ένα ταξιδιωτικό χάρτη έχοντας σημειώσει πάνω την διαδρομή που θα ακολουθήσετε. Δεν είναι απαραίτητο να είναι με αυτοκίνητο το ταξίδι -με όποιο μέσο και αν ταξιδεύετε- σχεδιάστε μαζί με το παιδί την διαδρομή. Έτσι θα νιώσει πως συμμετέχει, πως σας καθοδηγεί -γεγονός που θα το κάνει να είναι σε εγρήγορση στο ταξίδι χωρίς συνεχώς να δυσανασχετεί.

Βιβλία, παραμύθια μικρά σε μέγεθος, εύκολα στην αποθήκευση, καινούργια μα και αγαπημένα είναι ό,τι πρέπει για να σας χαλαρώσουν μαμά, μπαμπά και παιδί.

 

φωτό- αυτοκόλλητα, φιγούρες παιχνιδιών, ξύλινο γατάκι, τετράδιο με μαυροπίνακα, φακοί προβολής παραμυθιών, βιβλίο τσέπης- Eric Carle Μία πολυάσχολη αράχνη, η αγαπημένη μας κορδέλα για τα μαλλιά και μία βούρτσα ψαράκι.

Πλαστελίνες, χρώματα και μπλοκ ζωγραφικής -απαραίτητα σε ταβέρνες, καφέ και ειδυλλιακές παραλίες -εκεί δηλαδή που θες να πεις μία κουβέντα αλλά συνήθως δεν μπορείς. Σωστή οργάνωση θέλει και όλα θα γίνουν όπως τα είχες φανταστεί. 

 

φωτό- μαγνητικό παιχνίδι APLI Kids Οι εποχές.

Φιγούρες παιδάκια, ζωάκια, βασίλισσες, βασιλιάδες και ο,τιδήποτε μπορεί να βοηθήσει το παιδί να δημιουργήσει ένα κόσμο παιχνιδιού.

Παιχνίδια μνήμης 

Με κάρτες ή χωρίς διαβάστε τέσσερα παιχνίδια μνήμης που θα κάνουν ευχάριστη την διαδρομή μα και την διαμονή στο ξενοδοχείο στο λινκ που ακολουθεί https://www.debop.gr/deBlog/paidi-stin-poli/momandthecity-epixeirisi-memory?fbclid=IwAR2uVQDiVNcpoh2OXFEbODMBFDXruks_bSMCQ0yofl6ccaA7E5Aavg8ss74

Μαγνήτες και φακούς προβολής σε τοίχους

 
 

Υπάρχουν πολλά παιχνίδια με μαγνήτες στην αγορά, βρείτε το αγαπημένο σας και πάρτε το μαζί σας. Εμείς αγαπήσαμε τα εξής:

Μαγνητικό παιχνίδι συναισθημάτων- Moulin Roty (φωτο 1) μαγνητικό παιχνίδι χάρτης- ο Γύρος του κόσμου- Apli kids (φωτο 2) φακοί προβολής Moulin Roty έχει εξίσου ωραίους και το Flying Tiger με αστροναύτες και πλανήτες (φωτό 3).

 
 
 
 

Δαχτυλοζωάκια -φιγούρες και φαντασία.

Μουσική με παιδικά τραγούδια μα και ένα σιντί-λίστα τραγουδιών με την δική σας αγαπημένη μουσική.

Καθ'οδόν- Απο πού είναι εκείνη η πινακίδα παρακαλώ;

Αν αναγνωρίζεις τις πινακίδες απο ποιά χώρα είναι, πόλη κτλπ, βάλε το παιδί στο παιχνίδι σου. Ζήτησέ τους να σου λέει τα γράμματα που βλέπει και εξήγησέ του την προέλευση -για παιδιά απο 6 ετών.

 

Παιχνίδια ισορροπίας -ιδανικά για τραπέζια και σουαρέ με φίλους, ακατάλληλα για αεροπλάνο και μεταφορικό μέσο που κουνά.

και τέλος μα πολύ σημαντικό -άν το παιδί σας έχει κάποιο αγαπημένο, μωράκι, κουκλάκι, καροτσάκι, παιχνιδάκι, λούτρινο ζωάκι μην φεύγετε ποτέ χωρίς αυτό. Η γκρίνια που θα βιώσετε θα είναι μεγάλη και θα εμφανίζεται ανά τόπους και ώρες σε ανύποπτη στιγμή. Βάλτε πρώτο πρώτο στην βαλίτσα για να περάσετε όλοι καλά.

 

φωτο- lego τρενάκι, Βιβλίο- Ούτε γάτα ούτε ζημιά- Ευγένιος Τριβιζάς, δαχτυλοζωάκι πάντα (flying tiger) πλαστελίνες, pocket games and coloring https://www.secretcaravan.com/shop/play/pocket-games-coloring/ βιβλίο- Ο αρκουδάκος στο διάστημα, σιντί μουσικής με κλασικά παιδικά τραγούδια απο τη χορωδία Τυπάλδου (πολύ καλή δουλειά, καθόλου εκνευριστικό ή σαχλό) 

 

Αφού λύσουμε το θέμα της βαρεμάρας χρειάζεται να λύσουμε και το θέμα της διατροφής για να μην καταλήξουμε να κάνουμε στάση στα "φοβερά" φαγάδικα των εθνικών οδών.

Κοινώς φτιάχνουμε απο πριν κάποια υγιεινά σνακς.

Απο το πατροπαράδοτο τοστάκι μέχρι το φοβερό βραστό αυγό η παλέτα μπορεί να εμπλουτιστεί με στικς καρότου, σέλερι, αγγουριού, τοματίνια, χειροποίητα κριτσίνια https://www.debop.gr/deBlog/mom-and-the-city/momandthecity-epixeirisi-ygieino-snak, μπανάνες, φρούτα, κράνμπερις, σταφίδες, κουλουράκια https://www.debop.gr/deBlog/mom-and-the-city/momandthecity-epixeirisi-ygieino-snak-platho-koulourakia και φυσικά το αγαπημένο σνακ της νέας γενιάς που έχει γεύση φελιζόλ τις λαχταριστές βιολογικές ρυζογκοφρέτες -που μάλλον τους αρέσουν τόσο πολύ γιατί τους θυμίζουν ποπ κορν.

Αυτά αγαπημένες/οι! Εύχομαι χαρούμενα ταξίδια απο εκείνα που δημιουργούν αναμνήσεις ζωής! Μην ξεχνάτε τα πολλά φιλάκια τα καθημερινά σ' αγαπώ και τα χάδια στα μαλλιά. Είναι απο τα πιο τέλεια αγχολυτικά και μεγαλώνουν τα πιο γερά παιδιά!

Bon Voyage

Για περισσότερο Mom And The City facebook https://www.facebook.com/sophiealfin/ ξεφυλλίστε μαζί μου τα βιβλιαράκια του post στο instagram https://www.instagram.com/sophiealfin/

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.