#MomAndTheCity //Επιχείρηση Stand up Comedy για παιδιά - Xmas Special Comedy Club

#MomAndTheCity //Επιχείρηση Stand up Comedy για παιδιά - Xmas Special Comedy Club

Το stand up είναι ένα είδος κωμωδίας που πραγματοποιείται ζωντανά συνήθως με έναν/μία κωμικό όρθιο στη σκηνή -ο οποίος έχει στόχο να κάνει τους ακροατές του να γελούν! Είναι μία τέχνη κυρίως διαδεδομένη στις ΗΠΑ και στην Αγγλία αλλά δειλά-δειλά διαδόθηκε και στην Ελλάδα αποκτώντας πολλούς οπαδούς!

‘Εχω παρακολουθήσει διάφορες παραστάσεις και μπορώ να πω, πως αυτό το στυλ διασκέδασης μου αρέσει πολύ. Ποτέ ,όμως, δεν είχα βρεθεί σε stand up comedy παράσταση για παιδιά απο 6-12 χρονών! Την προηγούμενη Κυριακή είπα να το δοκιμάσω στο Comedy Club Xmas Special του κωμικού Γιώργου Χατζηπαύλου και της τραγουδοποιού Σοφίας Κουρτίδου.

 

Μόλις έφτασα στην αίθουσα γινόταν χαμός. Πραγματικά δεν περίμενα τόσο μεγάλη προσέλευση όχι για κάποιον άλλο λόγο απλά επειδή θεωρώ αυτό το είδος ψυχαγωγίας κάπως αντισυμβατικό. Το stand up ξεκίνησε με τον κ. Χατζηπαύλου να μοιράζεται μαζί μας χιουμοριστικές ατάκες άψογα συνδεδεμένες όχι μόνο με θέματα που αφορούσαν τα παιδιά αλλά και τους γονείς.

Γιατί μας κούρευαν σαν πλειμομπίλ όταν ήμασταν μικροί; Πώς μας έντυναν τις απόκριες, τί μας φορούσαν στις εκδρομές, για τα παιχνίδια, τα κατοικίδια, τους συμμαθητές... αποκαλύπτοντας παράλληλα στα παιδιά -με έξυπνο τρόπο- ένα μυστικό! «Πως κάποτε και οι γονείς τους ήταν  παιδιά».

Στη μέση περίπου της παράστασης ανέβηκε στη σκηνή η Σοφία Κουρτίδου και τραγουδήσαμε παιδιά γονείς –όλοι μαζί τον μικρό τυμπανιστή! Γέλια, χριστουγεννιάτικα τραγούδια και πολύ χιούμορ μετά- πέρασε η ώρα χωρίς να το καταλάβουμε, σαν να είχαμε βγει για καφέ με ένα φίλο που έλεγε επιτυχημένα αστεία!

 Συμπέρασμα: Αυτή η παράσταση είναι ένα πρότζεκτ του κ. Χατζηπαύλου που προέκυψε ύστερα απο έρευνα με παιδοψυχολόγους και εκπαιδευτικούς. Ο κωμικός έχει ξεκινήσει αυτό το εγχείρημα τρία χρόνια τώρα. Το παρουσιάζει σε όλη την Ελλάδα και σε περιοδεία στο εξωτερικό -Άμστερνταμ, Βερολίνο, Λουξεμβούργο, Μόναχο κ.α–γι’αυτό και είναι δουλεμένο σωστά.

 

Πέρα όμως απο το τεχνικό κομμάτι της παράστασης αυτό που με έκανε να χαμογελάσω σαν μαμά, ήταν πως οι γονείς παρόλο που ήταν κάπως μαζεμένοι στην αρχή, μόλις είδαν πως τα παιδιά τους γελούν, άρχισαν να το χαίρονται κι αυτοί!

Έτσι δημιουργήθηκε μία ενέργεια στην αίθουσα, μία ομόνοια, μία  ζεστασιά που μου θύμισε την ουσιαστική σημασία των Χριστουγεννιάτικων γιορτών. Tο μαζί, τις αγκαλιές, τις οικογενειακές στιγμές, όταν γελάς ανέμελα και έχεις ξεφύγει κάπως απο τις υποχρεώσεις της καθημερινότητας και όταν αποφασίζεις πως με χιούμορ αντιμετωπίζονται πιο καλά όλα τα ευτράπελα της ζωής!

Για να μάθετε αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων αλλά και τα μελλοντικά event του κωμικού μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα http://www.xatzi.gr/

Comedy club Xmas Special για παιδιά μέχρι τις 30/12 στη Μουσική Βιβλιοθήκη Λίλιαν Βουδούρη Σύλλογος Οι φίλοι της Μουσικής στο Μέγαρο Αθηνών, Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας, Αθήνα

τηλ. 210 7282.771

 

 

 

 

 

Για περισσότερες ιδέες, κατασκευές και Mom And The City ακολουθήστε τη σελίδα στο fb https://www.facebook.com/sophiealfin/ και στο instagram https://www.instagram.com/sophiealfin/

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.