#MomAndTheCity Επιχείρηση // Σκηνή-Σπιτάκι DIY

#MomAndTheCity Επιχείρηση // Σκηνή-Σπιτάκι DIY

Συχνά βλέπω σε διάφορα site κάποιες κατασκευές για παιδάκια τύπου σκηνές teepee, τσόχινα χριστουγεννιάτινα δέντρα και άλλα πολλά χαριτωμένα, άλλα σε λογικές και άλλα σε παράλογες τιμές.

Αναρωτιέμαι, λοιπόν, αν θα μπορούσα να φτιάξω μόνη μου κάποιο απο αυτά, να νιώσω την χαρά της δημιουργίας, να μου έρθει και πιο οικονομικά.

Σε αυτήν την κατηγορία του diy aka φτιάξτο μόνη/ος σου , θα σας μιλήσω για μία τέλεια αυτοσχέδια σκηνή που έφτιαξε η ξαδέλφη μου με μία φίλη της που ξέρει απο ραπτομηχανή!

 

Η διαδικασία που θα ακολουθήσετε άν σας αρέσει αυτή η ιδέα είναι η εξής:
 
Μπαίνετε στο αγαπημένο site https://www.etsy.com/ το οποίο είναι μία πλατφόρμα με διαδικτυακά μαγαζιά που πουλούν φοβερά πράγματα, πρωτότυπα, τέλειο για να αγοράσεις είδη πάρτι, ρούχα, διακοσμητικά, χειροποίητα custom made αντικείμενα και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς! Χρόνο να έχεις και εδώ μπορείς να χαζέψεις για ώρες πολύ όμορφα πραγματάκια.

Και στην αναζήτηση πληκτρολογείτε το διαδικτυακό μαγαζί  του Etsy που ονομάζεται StudioLoopDeeLoo (απο κάτω σας έχω το link)

https://www.etsy.com/shop/StudioLoopDeeLoo?ref=search_shop_redirect

Εδώ θα βρείτε πολλά σχέδια σκηνών σε διαφορετικά χρώματα και πατρόν για να επιλέξετε όποιο σας αρέσει. Οι τιμές τους είναι πολύ καλές ξεκινούν απο έξι ευρώ.

Αφού επιλέξετε μπορείτε να στείλετε τις απορίες/ερωτήσεις σας  με ένα μήνυμα στο μαγαζί –η κοπέλα που το έχει είναι πολύ ευγενική και απαντάει άμεσα και κατατοπιστικά.

Αυτό που θα αγοράσετε, λοιπόν, στην ουσία είναι ένα pdf στο οποίο βρίσκονται όλα τα πατρόν που θα χρειαστείτε και τα βήματα για να το φτιάξετε.

Το pdf θα σας σταλεί αμέσως μόλις κάνετε την αγορά, δεν έχει αναμονή. Σχετικές οδηγίες και αναλυτικές πληροφορίες θα βρείτε κάτω απο κάθε προιόν στο site.

Μόλις το λάβετε θα δείτε πως αναφέρεται σε μία σκηνή-τραπεζομάντηλο που στέκεται σε τραπέζι. Αυτό σημαίνει πως χρειάζεται για να σταθεί ένα τραπεζάκι μεγάλο ή μικρό.

Το συγκεκριμένο pdf είναι σχεδιασμένο για διαστάσεις 1x1 όμως μπορείτε να το προσαρμόσετε σε ό, τι τραπέζι έχετε εσείς σε συνεργασία με την υπεύθυνη για την ραπτομηχανή.

 

Μετρήστε λοιπόν τις διαστάσεις του τραπεζιού πάνω στο οποίο θέλετε να στηριχτεί η σκηνή

( μήκος, πλάτος, ύψος).

Επόμενο βήμα η επιλογή των υφασμάτων.

Διαλέγετε όσα υφάσματα, όσα είναι και τα πατρόν σε σχέδια και χρώματα της αρεσκείας σας. Στο μαγαζί που θα πάτε να έχετε βγάλει οπωσδήποτε φωτοτυπία το pdf για να σας πούν σύμφωνα με τις διαστάσεις του τραπεζιού σας (που θα έχετε σημειωμένες κι αυτές) πόσο και πόσα υφάσματα θα χρειαστείτε.

Ύστερα απο το χαρούμενο σόπινγκ ακολουθεί χαρτοκοπτική.

Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι και η φίλη, γνωστή που έχει καλή εμπειρία απο ραπτομηχανή.

Κόβετε όλα τα πατρόν –πουλάκια, σύννεφα, καρδιές, λουλούδια- μετρώντας σωστά τις διαστάσεις σε κάθε ένα απο αυτά γιατί με αυτά θα συναρμολογήσετε τη σκηνή.

Τέλος ακολουθεί η συναρμολόγηση που θέλει κόπο και ενασχόληση αλλά το αποτέλεσμα είναι τόσο ωραίο που αξίζει την υπομονή.

Σε όλο αυτό πρόσθεσε τη χαρά των παιδιών όταν την δουν, τα χρήματα που εξοικονόμησες αντί να την αγοράσεις έτοιμη –η ξαδέλφη μου πριν την φτιάξει είχε κάνει ένα γκάλοπ για να την πάρει έτοιμη και της είχαν πει τετρακόσια ευρώ- και φυσικά την υπερηφάνεια που θα νιώσεις για το δημιούργημά σου, η οποία είναι και η πιο σημαντική!

Ό,τι φτιάχνουμε με τα χέρια μας είναι ανεκτίμητο και η χειροτεχνία είναι απο τις πιο ευχάριστες ψυχοθεραπείες που μπορείς να κάνεις στη ζωή!

Άν τώρα δεν βρεις κάποια έμπειρη να σε βοηθήσει με τη ραπτομηχανή και τα πατρόν, υπεύθυνη για την κατασκευή της σκηνής της ξαδέλφης μου ήταν η κ. Γρηγορία Ανεμοδουρά που έκανε πολύ καλή δουλειά στην οποία μπορείς να απευθυνθείς για απορίες ή συνεργασία για τη σκηνή στο τηλ της 2228 091.377.

 

Καλή επιτυχία!

 

 

 

 

 

 

Θα χαρώ πολύ να μου στείλετε φωτογραφίες με τις δημιουργίες σας στη σελίδα μου στο fb και τις εντυπώσεις σας απο τη δική σας σκηνή!

https://www.facebook.com/sophiealfin/

 

 

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.