#ΜomAndTheCity Επιχείρηση Πλανήτης Γη // Εκπαιδευτικές δράσεις για το Περιβάλλον στο Μουσείο Γουλανδρή

#ΜomAndTheCity Επιχείρηση Πλανήτης Γη // Εκπαιδευτικές δράσεις για το Περιβάλλον στο Μουσείο Γουλανδρή

Τι θα λέγατε για άλλη μία βουτιά πριν αρχίσουν τα σχολεία σε έναν λαχταριστοεκπαιδευτικό βυθό στην Κηφισιά; Ο ψηφιακός θόλος Dome του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας μόλις ξαναάνοιξε και μας υποδέχεται με την ταινία “KALUOKA HINA, ο Mαγεμένος Ύφαλος» η οποία απευθύνεται σε παιδιά από 4 ετών κι έχει παιχτεί σε περισσότερα από 120 Πλανητάρια σε όλο τον κόσμο.

 

Η ιστορία που θα παρακολουθήσετε είναι η εξής: Στον υπέροχο κόσμο του βυθού, τα πλάσματα της θάλασσας ο Σόρτυ το Γατόψαρο και ο Τζέικ ο πριονομούρης αναζητούν την Κασσάνδρα (τη θαλάσσια χελώνα) για να τους πει το ξόρκι που θα λύσει τα μάγια καθώς ο ύφαλος κινδυνεύει να καταστραφεί…

 

Έχει διάρκεια 33 λεπτά, βοηθάει τα παιδιά να καλλιεργήσουν την περιβαλλοντική τους ενσυναίσθηση και είναι η τέλεια αρχή για να προχωρήσετε στην εξερεύνηση της περιβαλλοντικής Έκθεσης Γαία, η «Κλιματική Αλλαγή και Εμείς» η οποία είναι πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα και πρωτοποριακή.

 

Έχει 17 εκθεσιακούς σταθμούς που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή, τόσο σε παγκόσμια όσο και σε προσωπική κλίμακα.

 

Installations για τις διαφορετικές πηγές ενέργειας, τις μεταφορές, την παραγωγή τροφίμων, τη χρήση Νερού, τα απορρίμματα, την ανακύκλωση αλλά και τις επιπτώσεις, και την προσωπική ευθύνη που έχουμε όλοι μας απέναντι στην καταστροφή που έχει πραγματοποιηθεί -η οποία μεταξύ μας- εύχομαι πως δεν θα μας παρασύρει άπραγους και ανεπιστρεπτί.

 

Η Γη εκπέμπει sos πολλά χρόνια τώρα και φαίνεται να μην έχουμε καταλάβει τη σοβαρή κατάσταση που έχουμε να αντιμετωπίσουμε από εδώ και μπρος. Σιγά σιγά αντιλαμβανόμαστε πως όλα αλλάζουν και δυστυχώς το σιγά σιγά μας δεν συνάδει με την ταχύτητα του domino effect που συμβαίνει στον πλανήτη μας τόσα χρόνια πια και πιο έντονα τα τελευταία με την ξηρασία να απειλεί να εξαφανίσει σε κάποια χρόνια την Πελοπόννησο και τόσα άλλα μέρη μοναδικά σε όλον τον κόσμο, τους καύσωνες, τις πυρκαγιές, τη μόλυνση, τα πλαστικά που βρίσκονται παντού από το φαγητό μας μέχρι σε πλακούντα εγγύου, την εξαφάνιση των ζώων και την ανισορροπία που προκύπτει εξαιτίας της στα οικοσυστήματά μας καθώς και τον κίνδυνο που διατρέχουν τα παιδιά μας να στερηθούν τη φύση, το νερό, το δικαίωμα να αναπνέουν αέρα καθαρό.

 

Εύχομαι όλοι εμείς, να συμβάλλουμε ενεργά από εδώ και μπρος στην ανατροπή της κλιματικής καταστροφής και οι κυβερνήσεις και ο επιστημονικός κόσμος να ρίξουν όλη τη βαρύτητα της έρευνας και δράσης τους για να βρουν λύσεις ομαλής περιβαλλοντικής συμβίωσης που θα έχουν προτεραιότητα την υγεία του πλανήτη μας και των ανθρώπων και όχι το κέρδος, την ευμάρεια και την υπερκατανάλωση. Γιατί τι αξία θα έχουν όλα αυτά που κυνηγούμε καθημερινά καριέρα, λεφτά, υλικά αγαθά αν δεν έχουμε να πιούμε νερό, να ξεκουραστούμε κάτω από ένα δέντρο, να απολαύσουμε τη θάλασσα και να φύγουμε από τη ζωή ήρεμοι πως τα παιδιά μας θα ζήσουν όμορφα και ειρηνικά… Κανένα απολύτως πραγματικά.

 
 

Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας – Κέντρο ΓΑΙΑ

Λεβίδου 13 και Όθωνος 100, 145 62 Κηφισιά
Τηλεφωνικό Κέντρο: 210 8015870
Fax : 210 8080674
E-mail: [email protected]

EIΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ
Aπό 15 Ιουνίου 2022 έως 31 Ιουλίου 2022 από Λεβίδου 13.

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

Δευτέρα έως Παρασκευή: 09:00 – 14:30
Σάββατο και Κυριακή: 10:00-15:00
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.