#ΜomAndTheCity Επιχείρηση Παιχνίδι στη Φύση | Οι Αθηνοπεριπέτειες επιστρέφουν!

#ΜomAndTheCity Επιχείρηση Παιχνίδι στη Φύση | Οι Αθηνοπεριπέτειες επιστρέφουν!

Καλωσήρθες στις Αθηνοπεριπέτειες!

Έλα να εξερευνήσεις μαζί μας, όλους τους κρυμμένους αρχαίους θησαυρούς που κρύβει η πόλη! Η δημιουργικότητα, η φαντασία και η ευρηματικότητα είναι τα βασικά εργαλεία μας!

 

Τι είναι οι Αθηνοπεριπέτειες;

Eκπαιδευτικές διαδρομές/ξεναγήσεις στην περιοχή της Πνύκας, οι οποίες στηρίζονται στο παιδικό βιβλίο «Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα» των Εκδόσεων Ψυχογιός. Το βιβλίο αποτελεί τον πρώτο ταξιδιωτικό οδηγό που γράφτηκε αποκλειστικά για παιδιά! Στους περιπάτους μας  εναρμονίζεται η εκπαίδευση, το θεατρικό παιχνίδι και η επαφή με τη φύση. Το βιβλίο λειτουργεί σαν οδηγός της διαδρομής. Ο περίπατος  διανθίζεται με αναγνώσεις, μύθους, διαδραστικά παιχνίδια και το πιο διασκεδαστικό κυνήγι θησαυρού γνώσης με δώρα για τους μικρούς μας εξερευνητές και εξερευνήτριες!

 

Στόχος μας είναι να νιώσουν τα παιδιά πως «ιστορία» δε σημαίνει να αποστηθίζεις ονόματα και ημερομηνίες αλλά να είσαι δίπλα σε ιστορικά μονοπάτια, σε μνημεία εξερευνώντας θησαυρούς του παρελθόντος. Να βιώνεις σε πραγματικό χρόνο την πολύτιμη αύρα, την ενέργειά τους, να ανακαλύπτεις πραγματικά την αξία τους με όλες τις αισθήσεις!

 

Στην περιπέτεια αυτή επιδιώκουμε να εξοικειωθούν τα παιδιά με την πολιτιστική, τεχνολογική και φυσική κληρονομιά του τόπου. Να καλλιεργηθούν οι ικανότητες τους για παρατήρηση, υπόθεση, γενίκευση και να εφοδιαστούν με τρόπους εξερεύνησης του τοπίου σε μελλοντικές τους επισκέψεις σε τόπους πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

 

Οι Αθηνοπεριπέτειες μας υλοποιούνται σε συνεργασία με ξεναγούς/μουσειολόγους/ ιστορικούς αρχαιολόγους και είναι η αφορμή για να ενισχύσουμε στα παιδιά την παρόρμηση να έρθουν σε επαφή με πολύτιμα μνημεία της πόλης μα και τη χαρά της μάθησης, το γέμισμα που νιώθει η ψυχή όταν εξερευνά τον κόσμο!

 

Τι λες κι εσύ η πόλη μας δεν είναι ιδανική για τέτοιες ωραίες εξορμήσεις;

 

Οι Αθηνοπεριπέτειες μπορούν να βρεθούν κοντά σας και σαν σχολικές εκδρομές και εκδηλώσεις! Αν θέλετε μπορείτε να τις προτείνετε κι εσείς στα σχολεία σας και στους συλλόγους Γονέων για να εξαπλωθούν τα νέα!

 

Σε αυτό το ταξίδι πολιτισμού μας συντροφεύουν η AS Company, τα Public και η Playmobil που προσφέρουν τα δώρα/ έπαθλα για το κυνήγι θησαυρού στα παιδιά!

 

Είμαι πολύ χαρούμενη που η Έλλη κι ο Ερμής, ο ταξιδιωτικός μας οδηγός, έχει κερδίσει την αγάπη και την εμπιστοσύνη παιδιών, γονιών, εκπαιδευτικών και γενικότερα ανθρώπων που αγαπούν τα ταξίδια και τις εξερευνήσεις όπως εμείς! Έρχεται σύντομα το δεύτερο βιβλίο της σειράς! Μείνετε συντονισμένοι!

 

Καλή αρχή!

 

Οι πρώτες μας Αθηνοπεριπέτειες για φέτος, ξεκίνησαν το σαββατοκύριακο παρέα με την εταιρία Eurolife που πρόσφερε σαν δώρο τον ταξιδιωτικό οδηγό και τον περίπατο μας στην πανέμορφη Πνύκα στα «παιδιά» της. Παίξαμε σε μία από τις πιο μαγικές ενεργειακά περιοχές της πόλης. Διηγηθήκαμε αρχαίους μύθους, αναζητήσαμε μνημεία αστρονομικά κι ανακαλύψαμε πως μπορεί να γίνει κανείς αετομάτης εξερευνητής/τρια! Πραγματικά ήταν η ιδανική αρχή για να μπούμε σε ρυθμούς και κάθε φορά τα παιδιά μας χαρίζουν με τον ενθουσιασμό τους μεγάλη χαρά και δύναμη για να συνεχίσουμε δημιουργικά!

Σε ποιες ηλικίες απευθύνεται;

Στις περιπέτειές μας μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από 5- 10 ετών με τους συνοδούς/ γονείς τους.
Μέγιστος αριθμός συμμετοχών: 20 παιδιά ανά διαδρομή.
Κόστος: €12 τα παιδιά, €3 οι ενήλικες συνοδοί/γονείς, ο 2ος γονιός /συνοδός δωρεάν.

 

Το ραντεβού μας δίνεται κάθε Κυριακή στις 10.30.

Η πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία για να δηλώσετε συμμετοχή είναι η Κυριακή 6 Νοεμβρίου.

Για τις κρατήσεις των θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πώς μπορώ να συμμετέχω;

Μπες στο site μας εδώ  και διάβασε όλες τις πληροφορίες, έπειτα δήλωσε συμμετοχή στην φόρμα επικοινωνίας που θα βρεις στο https://sofiaalexiou.gr/athinoperipeteies/.

 

Οι Αθηνοπεριπέτειες στα πάρτι σας!

Αν ψάχνετε μία πρωτότυπη δράση για το πάρτι σας μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας  για να οργανώσουμε μία Αθηνοπεριπέτεια ιδανική για εσάς και τους φίλους σας!

Για να μαθαίνεις πρώτος/η όλα τα νέα μείνε συντονισμένος στο λογαριασμό μου στο Instagram και στη σελίδα μου στο Facebook .

 

Τι νέο ξεκίνησε τον Οκτώβριο;

Για όσους/ες μένετε στον Άλιμο τον Οκτώβριο εγκαινιάστηκαν και οι ολοκαίνουργιες Αλιμοπεριπέτειές μας!

Οι Αθηνοπεριπέτειες πάνε νότια, για να ταξιδέψουμε στη θάλασσα μαζί…

 

Εκεί που γεννήθηκε ο πρώτος ιστορικός της αρχαιότητας, ο Θουκυδίδης ο Αλιμούσιος που μας χάρισε τόσα σπουδαία έργα όπως το χρονικό του Πελοποννησιακού πολέμου, εφευρίσκοντας μία ολοκαίνουργια τεχνική ιστορικής καταγραφής.

 

Στον αρχαίο Άλιμο στρέφονται τα μάτια μας, εγκαινιάζοντας τις Αλιμοπεριπέτειες, αυτήν τη φορά, σε μία από τις πιο πλούσιες σε αρχαιολογικά ευρήματα περιοχές της Αττικής, με ένα αρχαίο θέατρο που παραμένει αγέρωχο στον χρόνο, ένα βυζαντινό εκκλησάκι που μας περιμένει στην αυλή του για ένα κυνήγι θησαυρού γνώσεων με τα παιδιά στο κτήμα Γερουλάνου και ένα ποταμάκι που εκβάλλει από τον Υμηττό και έχει τόσες ιστορίες να μας πει…

 

Οι Αλιμοπεριπέτειες ξεκινούν αυτό το Σάββατο και μας προσκαλούν να ξεδιπλώσουμε μνήμες από τη νεολιθική εποχή, να λύσουμε το μυστήριο της ανεύρεσης μυκηναϊκών θησαυρών στην περιοχή, να αναβιώσουμε τα θεσμοφόρια και να παίξουμε τις δικές μας Θεσμοφοριάζουσες σε ένα από τα πιο όμορφα αρχαία θέατρα της Αττικής!

 

Στις νέες μας περιπέτειες -κι είμαι πάρα πολύ χαρούμενη για αυτό- θα έχουμε τη στήριξη, εμπιστοσύνη και χρηματοδότηση της δράσης από τον Δήμο Αλίμου ο οποίος θα προσφέρει τις Αλιμοπεριπέτειες σαν δώρο απλόχερα στα παιδιά των σχολείων του μαζί με αντίτυπα από το βιβλίο μου «Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα» που θα είναι ο οδηγός μας και σε αυτήν τη διαδρομή!

 

Αν είστε κάτοικος Αλίμου μπορείτε να δηλώσετε το ενδιαφέρον σας στο σχολείο σας στον Σύλλογο Γονέων και στον δήμο!

Σας περιμένουμε στις περιπέτειές μας!!!

 

Βρείτε τον ταξιδιωτικό οδηγό των δράσεών μας " Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στην Ελλάδα" από τις Εκδόσεις Ψυχογιός ενδεικτικά μπορείτε να το προμηθευτείτε ΕΔΩ ή ΕΔΩ ή ΕΔΩ και πάρτε μέρος στα πολύχρωμα ταξίδια μας!

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.