#MomAndTheCity Επιχείρηση Παιδικό Πάρτι- Δημιουργική απασχόληση// Πολύχρωμη Σπείρα

#MomAndTheCity Επιχείρηση Παιδικό Πάρτι- Δημιουργική απασχόληση// Πολύχρωμη Σπείρα

Το παιδικό πάρτι είναι ένα «θέμα» για τους γονείς... Πριν γίνει, εικόνες τρόμου τριγυρνούν στο μυαλό και φράσεις τύπου -πάει το σπιτάκι μου, μα πως βρέθηκαν πατημασιές στους τοίχους, ποιος έβαψε τη λεκάνη με μαρκαδόρους και άλλα τέτοια ωραία και χιουμοριστικά που όταν βέβαια τα καθαρίζεις δεν είναι και τόσο χιουμοριστικά.

Στο πάρτι του κοριτσιού λοιπόν έπρεπε να παρθεί μία απόφαση για το αν θα το κάναμε στο σπίτι ή σε κάποιο παιδότοπο για να ζήσουμε εμείς καλά και αυτοί καλύτερα. Κι η απόφαση μετά απο πολλή σκέψη ήταν ρομαντική και σαφής. Το πρώτο πάρτι θα γίνει στο σπίτι σαν crash test και βλέπουμε για τα επόμενα -αν θα υπάρξουν επόμενα xoxoxo.

 

Πρώτο λοιπόν και σημαντικό η οργάνωση των χώρων. Τραπεζάκια και καρεκλίτσες στην κουζίνα για να κάτσουν να φάνε τα παιδιά (ο ονειροπόλος εαυτός μου πίστευε πως θα λειτουργήσει και λειτούργησε με κάποιον τρόπο μόνο που στα τραπεζάκια αντί για τα παιδιά κάθησαν οι γονείς.)

 

Δεύτερον μαζέψτε με ωριμότητα όλα τα μπιμπελό, μικροαντικείμενα, βιβλία που αγαπάτε, ακριβές πορσελάνες και άλλα πολλά κατα βούληση. Αδειάστε τους χώρους απο τα περιττά σκαμνάκια τραπεζάκια και ανοίξτε τους χώρους αρχικά για να έχουν χώρο χωρίς εμπόδια τα παιδιά και για να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο χωρίς να περνάει η ώρα του πάρτι βασανιστικά με περιπόλους ανίχνευσης ζημιών. 

 

Τρίτον το παιδικό δωμάτιο. Αφήστε μόνο τα απολύτως απαραίτητα βιβλία και παιχνίδια που θα επιλέξετε εσείς. Όσο πιο λίγα τόσο πιο καλά και κυρίως μεγάλα κομμάτια -αποφύγετε τις κατασκευές με μικροαντικείμενα γιατί μετά το πάρτι θα βρίσκετε τουβλάκια ακόμη και στο πλυντήριο.

 

Αφήστε στο δωμάτιο παιχνίδια που δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να χτυπήσουν τα παιδιά. π.χ οι ράβδοι, σπαθιά κ.λπ. Καλύτερα αυτά να κρυφτούν στα «βαθιά». Επειδή δεν ξέρετε πως μπορεί να αντιδράσει το παιδί σας όταν ορδές παιδιών σε υπερδιέγερση θα μπουν στο δωμάτιό του για να παίξουν με ό,τι βρουν στο διάβα τους και ενδεχομένως να  σπάσουν και κάτι- πράγμα που μου φαίνεται απολύτως φυσικό! Επειδή λοιπόν παρόλο που το παιδάκι σας έχει μάθει να δίνει αλλά κάποια πράγματα είναι δικά του αποκλειστικά και αδιαπραγμάτευτα- όπως το μωράκι της Ιφιγένειας ας πούμε σε εμάς που δεν το πολυακουμπάει κανείς γιατί γίνεται μάνα-ύαινα το κορίτσι... προτείνω με σιγουριά να κρύψετε τα αγαπημένα του παιχνίδια πριν ακολουθήσει ο πρώτος, δεύτερος, τρίτος και τέταρτος παγκόσμιος πόλεμος στο σπίτι σας, ταυτόχρονα μαζί.

 

Τέταρτον και ίσως και το πιο σημαντικό. Στα παιδικά πάρτι έρχονται και οι γονείς. Γιατί λοιπόν να μην περάσουν και τα παιδάκια τους μα και εκείνοι κάποιες ώρες ξεγνοιασιάς; Γιατί να κυνηγούν «σβούρες-παιδια» απο εδώ και απο εκεί; Εκείνοι δεν έχουν ψυχή; Και θα σας πως φυσικά και έχουν οι άνθρωποι- γονείς δικαιώματα στα παιδικά πάρτι κι αυτοί!

Οπότε ύστερα απο πολλή σκέψη και ψάξιμο καταλήξαμε να συνεργαστούμε για το πάρτι μας με την ομάδα της Πολύχρωμης Σπείρας. Και τι καλή επιλογή που ήταν αυτή! Υπήρξε μία αυστηρή έρευνα πριν την επιλογή. Στη μαμά δεν αρέσουν οι κλόουν και στην Ιφιγένεια οι μάσκες ενώ μαζί με τον μπαμπά αποφασίσαμε πως θέλουμε να μας βοηθήσουν να στήσουμε ένα πάρτι σαν τα παλιά καλά τα δικά μας. Με ωραία παιχνίδια και τραγούδια παιδικά με στρουμφάκια, με παπάκια με σκα σκα σου σου και όοολα αυτά που χάριζαν σε εμάς αθώα αξέχαστα και πάρτι παιδικά!

 

Αφού απορρίψαμε λοιπόν κάποιες ομάδες γνωρίσαμε τη δουλειά της «Πολύχρωμης Σπείρας» μίας ομάδας πραγματικά ποιοτικής, η οποία αποτελείται από 65 έμπειρους παιδαγωγούς, εμψυχωτές και εξειδικευμένους συνεργάτες, που διαθέτουν φαντασία, χιούμορ, γνώση και αγάπη για το παιδί. 

Tα τελευταία 12 χρόνια πραγματοποιεί εκδηλώσεις κάθε είδους, κάθε μεγέθους, σε κάθε χώρο, με κάθε αφορμή, με πρωτότυπα παιχνίδια για μικρούς, πολύ μικρούς αλλά και μεγάλους, θεατρικά δρώμενα, κουκλοθεατρικές παραστάσεις, science και όχι μόνο shows, θεατρικό παιχνίδι, αφήγηση παραμυθιού, ευφάνταστες κατασκευές, κυνήγι θησαυρού, πάντα με πολλή μουσική και χορό.

 

Έχει δημιουργήσει πάνω από 25 ξεχωριστά θεματικά πάρτι ενώ έχει τον εξοπλισμό και τη δυνατότητα να μεταμορφώνει τους μικρούς μας φίλους με στολές και αξεσουάρ, μπορεί να επιμεληθεί τη διακόσμηση του κάθε χώρου, το candy bar  και κάνει ουσιώδη και σωστή δουλειά μα πάνω απο όλα νιώθεις πως τους διακρίνει ένας επαγγελματισμός. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό με όλα αυτά που έχεις στο κεφάλι σου όταν οργανώνεις ένα παιδικό πάρτι. 

 

Τα πιο δημοφιλή θεματικά τους πάρτι είναι τα εξής

 

Κουκλοθέατρο

Junior Master Chef

Fortnite battle royal

 


Mystery Spy
Outdoor sports & fun

 


Glow dance

 


Baby party

Για τα οποία μπορείτε να ενημερωθείτε στο http://polichromispira.gr/party

 

Στην πράξη τώρα, στο πάρτι του κοριτσιού εμψυχώτρια- παιδαγωγός ήταν η Ευγενία η οποία ήταν φοβερή. Μία κοπέλα με τρόπους και σωστές παιδαγωγικές μεθόδους που αγάπησαν τα παιδιά. Αποτελεσματική και αγαπητή χωρίς σαχλίτσες μα με τη σωστή δόση χαριτωμενιάς και αμεσότητας που χρειάζονταν τα παιδιά για να μαζευτούν γύρω της και να ψυχαγωγηθούν. 

Ξεκίνησε με facepainting που πραγματικά τους άρεσε πάρα πολύ -με χρώματα υποαλλεργικά και ζωγραφιές αληθινές. Άλλο μεταμορφώθηκε σε τιγράκι άλλο σε φράουλα και έτσι γνωρίστηκαν όλοι μαζί όμορφα και δημιουργικά.

Στη συνέχεια σε χαρτί του μέτρου έκαναν όλοι μαζί το περίγραμμα του σώματος της Ιφιγένειας και το χρωμάτισαν με κηρομπογιές. Ένα όμορφο αναμνηστικό απο το πάρτι που το χάρηκε πολύ.

 

Και άρχισαν τα παιχνίδια. Με χρωματιστές χαρτοπετσέτες πρώτα φαντάζονταν ότι μεταμορφώνονται σε διάφορα αντικείμενα και έκαναν «παντομίμα» και στη συνέχεια χόρευαν γύρω τους και όταν σταματούσε η μουσική τις χρησιμοποιούσαν σαν «φωλιά» (μουσικές χαρτοπετσέτες; ό,τι κι αν ήταν ήταν σούπερ διασκεδαστικό). Σε ένα πανί άπλωσαν μπαλάκια τα σκόρπισαν, τα μάζεψαν και τα χώρισαν σε χρώματα με μουσική!

Συνέχισαν με κυνηγητό με κορδέλες σαν ουρίτσες πίσω τους. Έφτιαξαν κατασκευές με πούπουλα και καλαμάκια, βοήθησαν τα πούπουλα να χορέψουν στον αέρα, φύσηξαν σερπαντίνες και τέλος σε ένα μεγάλο χαρτόνι με ένα ζωγραφισμένο παγωτό τα παιδιά κολλούσαν ένα κερασάκι στη θέση που τους άρεσε και έπαιξαν αρκετή ώρα με αυτό.

Μουσικές, χορός, χοροπηδήματα και οι δύο ώρες πέρασαν φανταστικά και για τα παιδιά μα κυρίως και για εμάς τους γονείς. Άλλωστε για εμάς δεν έγινε το πάρτι πραγματικά; (αστειεύομαι ναι, αλλά αν δεν είχαμε περάσει όλοι τόσο καλά δεν είμαι σίγουρη άν θα το επαναλάμβανα στο σπίτι με τόση χαρά).

Συμπέρασμα: Ένα παιδικό πάρτι θέλει οργάνωση μα και τρόπο και εμάς η ψυχαγωγική ομάδα αυτή μας έβγαλε ασπροπρόσωπους και μας χάρησε αρκετή ώρα για να τα πούμε σαν άνθρωποι στη βεράντα- όπως λέει και ένα τραγούδι της Πρωτοψάλτη και οι γέροι στη βεράντα... E Αυτό ακριβώς :P

 

Η επιλογή να ξεκινήσει το πάρτι στις 12 το πρωί Σάββατο ήταν τελικά μία πολύ καλή επιλογή. Το απόγευμα το σπίτι είχε αρχίσει να θυμίζει σπίτι ενώ την Κυριακή είχε μείνει μόνο η γλυκιά ανάμνηση αυτής της γιορτής για τα γενέθλια του κοριτσιού.

Το άνοιγμα των δώρων, το πλύσιμο των χαλιών, το μασούλημα των φαγητών που είχαν μείνει απο το χθές και μία υπόσχεση πως κάθε χρόνο θα προσπαθούμε να είναι τα γενέθλιά της γεμάτα φίλους, αγάπη και πολύ παιχνίδι -όχι πολλά δώρα, ούτε υπερβολές. Μα ωραίες αναμνήσεις όπως η φετινή. Aυτό θέλω να της μείνει γενικά. Πως πάρτι χωρίς ανθρώπους γύρω σου που σε αγαπούν δεν είναι πάρτι και πως αυτή η «ανταπόκριση» στο κάλεσμα είναι το πιο σπουδαίο δώρο και η πιο ακριβή «δωροαγκαλιά».

 

Πι ες: Να σημειωθεί πως ο παράγοντας τύχη παίζει μεγάλο ρόλο σε αυτά. Πώς θα έχουν ξυπνήσει τα παιδάκια, πώς θα to διαχειριστεί ο ή εορτάζων... Μην πτοηθείτε αν δεν σας κάτσει και τόσο ιδανικά. Υπάρχουν πάντα οι παιδότοποι, τα πάρκα και τα δάση π.χ ένα απο τα μελλοντικά πάρτι του κοριτσιού θα ήθελα να είναι στην Καισαριανή για πικ νικ και δραστηριότητες στη φύση. Μέχρι να το οργανώσω και να σας γράψω γι'αυτό...

Εύχομαι καλά πάρτι και πολλά σ' αγαπώ στα παιδιά μήπως και μας τα ανταποδώσουν στα γηρατειά xoxoxo! Να περνάτε καλά! 

Για περισσότερο Mom And The City facebook https://www.facebook.com/sophiealfin/ instagram https://www.instagram.com/sophiealfin/

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.