#MomAndTheCity Επιχείρηση :: Μουσική με τον Robbie

#MomAndTheCity Επιχείρηση :: Μουσική με τον Robbie

Όταν σκέφτομαι τί θα ήθελα να έχει το παιδί μου στη ζωή του –πέρα απο την υγεία φυσικά- το πρώτο που μου έρχεται στο μυαλό είναι η μουσική! Ήταν η συντροφιά μου σε χαρούμενες και λυπημένες στιγμές ενώ κουβαλούσε πάντα για μένα μία υπόσταση σχεδόν μαγική και ψυχοθεραπευτική.

 

Έτσι λοιπόν ξεκινήσαμε να δοκιμάζουμε με το κορίτσι διάφορες μουσικές δραστηριότητες για να δούμε ποιά μας ταιριάζει και ξεχωρίσαμε τον  Ρόμπι στο ωδείο Φίλιππος Νάκας για ηλικίες από 10 έως 22 μηνών.

 

Η αίθουσα τους απλή –μία βιλιοθήκη με μουσικά όργανα, ένα αρμόνιο και ένα σολφέζ. Γονείς –παιδιά καθήσαμε σε μαξιλάρια κυκλικά (αρκετοί μπαμπάδες και πάλι, πάντα με την ανάλαφρη προσέγγισή τους που χαλαρώνει την ατμόσφαιρα) και το μάθημα ξεκίνησε με τραγούδι. Δασκάλα μας και συντονίστρια, η λυρική τραγουδίστρια, Έλλη Κασδά που είχε εμφανή εμπειρία διδασκαλίας, ωραία φωνή και μία θεατρικότητα απαραίτητη για να κερδίσει την προσοχή σε τόσο μικρά παιδιά.

 
 

Το μάθημα κύλησε ευχάριστα παρέα με την μασκότ της παρέας τον Ρόμπι, μία μικρή λούτρινη φώκια που έκανε τα παιδιά να νιώσουν οικεία και να απελευθερωθούν. Κατά τη διάρκειά, παίξαμε με μαράκες, τύμπανα, ντέφια και άλλα κρουστά όργανα -που αποτελούν τη βάση της μουσικοπαιδαγωγικής. Κάποια πέρναγαν απο χέρι σε χέρι κάνοντας τη διαδικασία πιο ομαδική.  Είπαμε διάφορες ιστορίες της καθημερινότητας του Ρόμπι άλλοτε με κινήσεις σώματος καθιστοί και άλλοτε χορεύοντας όρθιοι στο ρυθμό.  Και μία ώρα μετά με ένα πολύχρωμο αερόστατο, το μάθημα τελείωσε και μας άφησε με καλύτερη διάθεση απο αυτήν που είχαμε πριν!

Συμπέρασμα: Ναί, το μάθημα αυτό είναι ιδανικό για μία πρώτη επαφή με τη μουσική, έχει δομή, παιδαγωγικό χαρακτήρα και δεν είναι ερασιτεχνικό. Ακολουθεί το επίσημο σύστημα εκμάθησης μουσικής της Yamaha που έχει ένα εμπεριστατωμένο σχεδιασμό.

Εδώ θα περάσεις κι εσύ καλά ενώ το παιδί θα μάθει να μοιράζεται, να ανταλλάσσει, να ακολουθεί ρυθμό και απλούς κανόνες ομαδικής συμπεριφοράς.  Η κοινωνικότητα και η συναισθηματική  νοημοσύνη του θα προωθηθεί κι αν με το καλό -όταν γίνει δύο χρονών- αποφοιτήσει,  υπάρχει και το σύστημα Teddy για ηλικίες από 22 μηνών έως 4 ετών.

Το πρόγραμμα αυτό υπάρχει σε όλα τα ωδεία Φίλιππος Νάκας. Η εμπειρία μου είναι απο το παράρτημα της Νέας Σμύρνης (Ομήρου 68).

Άν εσύ τώρα επιλέξεις το κεντρικό παράρτημα (Ιπποκράτους 41, Αθήνα) και θες μετά το μάθημα κάτι υγιεινό για σένα και το παιδί, κάνε μία στάση λίγο πιο πάνω, στο Pure Juice bar (Σίνα 21, Αθήνα). Είναι ένας vegan παράδεισος!

 

Εδώ θα δοκιμάσεις φοβερό καφέ matcha latte, φρέσκους χυμούς, smoothies με φρέσκα φρούτα και λαχανικά  (το Breakfast Glory αν θες κάτι φραουλένιο και το Carribean way αν σου αρέσουν τα ξυνά), υγιεινά γλυκάκια (τέλειες οι μπάρες λεμονιού), σάντουιτς, πρωτότυπες σαλάτες και superfoods προτάσεις πρωινού-μεσημεριανού με κορυφαίο για μένα το açaí bowl με μπανάνα και γάλα καρύδας! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Facebook Page Mom And The City

 Instagram @sophiealfin

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.