#MomAndTheCity Επιχείρηση Μάθε Τέχνη Κι Άστην // Ανακαλύπτοντας τα σπουδαιότερα Έργα Τέχνης με τα παιδιά - Διαγωνισμός βιβλίων!

#MomAndTheCity Επιχείρηση Μάθε Τέχνη Κι Άστην // Ανακαλύπτοντας τα σπουδαιότερα Έργα Τέχνης με τα παιδιά - Διαγωνισμός  βιβλίων!

Πώς μιλαμε στα παιδιά για την τέχνη;

Εν ολίγοις, απλά και κατανοητά, με παρατηρήσεις ως προς τα χρώματα, τις εικόνες που βλέπουμε στους πίνακες και στα έργα τέχνης, το συναίσθημα που μας δημιουργεί αυτό που βλέπουμε, αν τα πρόσωπα είναι θλιμμένα ή χαρούμενα, σε ποιό μέρος του κόσμου έχει δημιουργηθεί αυτό το έργο, τι θέλει "περίπου" να πει ο ποιητής, γιατί οι ζωγράφοι ζωγραφίζουν,τι χρώματα και υλικά χρησιμοποιούν και ποιά είναι η ιστορία του ζωγράφου και του πίνακα που παρατηρούμε κάθε φορά.

 

Και ναι ξέρω τι θα με ρωτήσετε τώρα. Που θα τα ξέρω χρυσή μου εγώ όλα αυτά; Και απαντώ! Θα σας προτείνω κάποια βιβλιαράκια και κάποια παιχνίδια για να κάνετε το ταξίδι σας στον κόσμο της τέχνης μία δραστηριότητα διασκεδαστική και επιμορφωτική και για εσάς και για το παιδί.

Αρχικά ας πούμε λίγα λόγια για τη θετική επίδραση της τέχνης στα παιδιά.

Σύμφωνα με μελέτες (αχ αυτές οι μελέτες) που πραγματοποιήθηκαν σε παιδιά από την βρεφική ηλικία μέχρι 8 ετών η τέχνη τα βοηθά να ανακαλύψουν τον κόσμο με τον πιο ευφυή τρόπο. Καλλιεργεί την παρατηρητικότητα και τη δημιουργία, προωθεί την γενική αισθητική εκτίμηση σε όλα τα πράγματα που βλέπουμε γύρω μας, ενισχύει την αυτοπεποίθηση, τα προωθεί να καταλάβουν όρια και περιορισμούς, αναπτύσσει την κριτική σκέψη. Διδάσκει στα παιδιά να αναγνωρίζουν και να κρίνουν τις ποιοτικές σχέσεις και διαφορές, να εκφράζονται και να αποκτούν αυτογνωσία. 

 

Τέχνη φυσικά δεν είναι μόνο η ζωγραφική μα και η φωτογραφία, το σινεμά, το θέατρο, ο χορός! Ανακαλύψτε τι ευχαριστεί το παιδί σας και δείξτε του τον δρόμο για να ασχοληθεί μαζί του δημιουργικά και να αποκτήσει ένα χόμπι που θα το συντροφεύει στη ζωή. Ένα πάθος, ένα βάλσαμο για την ψυχή του και μία διέξοδο μελλοντικά από την ρουτίνα της ζωής.

Εμείς τελευταία διαβάζουμε και παίζουμε με τέσσερα παιχνίδια και βιβλία που φέρνουν το κορίτσι σε επαφή με πανέμορφα και ιστορικά έργα τέχνης. 

 

1) Ανακαλύπτω τα σπουδαιότερα έργα τέχνης από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Εδώ θα διαβάσετε για την Μονα Λίζα, τη γέννηση της Αφροδίτης, την Κραυγή, το Φιλί και άλλους φοβερούς πίνακες ξεφυλλίζοντας πληροφορίες για τον Ντεγκά, τον Πικάσο, τον Λεονάρντο Ντα Βίντσι κ.α σπουδαίους ζωγράφους. Πότε δημιουργήθηκε το έργο, πως , γιατί, τι άνθρωπος ήταν βρε παιδί μου αυτός που το δημιούργησε και άλλα πολλά για την πιο χιουμοριστική και διασκεδαστική επαφή με την ζωγραφική θα βρείτε στο βιβλίο αυτό που απευθύνεται σε παιδάκια από 6 ετών μα εμείς φυσικά το ξεφυλλίζουμε επιλεκτικά από τώρα γιατί μας αρέσει πολύ η σφαιρική ενημέρωση. 

 

2) Famous Artists Sticker Book- The Usborne

Ένα βιβλίο γεμάτο φανταστικά αυτοκόλλητα 130 στον αριθμό για να κολλήσετε, να συζητήσετε, να ανακαλύψετε και να φιλοσοφήσετε περί τέχνης στα αγγλικά. Caravaggio,Goya,Vermeer, Manet, Monet,Van Gogh, Matisse, Picasso, Magritte, Hopper και άλλοι τόσοι καλλιτέχνες σε ένα βιβλίο γεμάτο τέχνη για παιδιά και μεγάλους! 

 

3) Famous Paintings- Usborne

 

'Ενα παιχνίδι με 30 κάρτες που απεικονίζουν τα 30 πιο πολυσυζητημένα έργα τέχνης στον κόσμο. Πανέμορφες, σαν μικροί πίνακες είναι τέλειες για να πειραματιστείτε και στο πίσω μέρος θα διαβάσετε πληροφορίες και ιστορίες στα αγγλικά για το κάθε έργο. Συζητήστε τις με το παιδί -όσες και όποιες κρίνετε εσείς πως μπορεί να κατανοήσει χωρίς να του φανεί πως του κάνετε μάθημα! Ενδεικτικά αναφέρω ένα παιχνίδι που μας αρέσει με αυτές τις κάρτες, Μία μία τις δείχνω στο κορίτσι και της λέω ποιός είναι ο ζωγράφος κάθε πίνακα. ύστερα από κάποιες φορές θα ανακαλύψετε πως τα παιδιά αποστηθίζουν τα ονόματα και είναι σε θέση να σας τις αναγνωρίσουν. Σε δεύτερη ανάγνωση δίνουμε όλο και περισσότερες πληροφορίες για τους πίνακες και συζητάμε όμορφα και απλά.

 

4) Memory Game- El Bosco, El jardin de las Delicias

 

Στην προκειμένη περίπτωση επέλεξα το συγκεκριμένο που έχει εικόνες από ζωάκια, φυτά και πουλιά για να είναι πιο οικείο στο κορίτσι που δεν είναι ούτε τριών χρονών. Τα πιο ιδανικά παιχνίδια μνήμης για την τέχνη θα τα βρείτε σε γκαλερί ή μουσεία, φοβερό είναι και το πωλητήριο στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς. Φροντίστε να έχουν εικόνες προσιτές για παιδιά για να ευχαριστηθείτε παιχνίδι και όχι σπαζοκεφαλιές.

 

Για να χαρείτε και εσείς αυτά τα βιβλιαράκια και τις κάρτες που σας παρουσίασα παραπάνω σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ψυχογιός και το @bythebellbooks ξεκινάει διαγωνισμός στον οποίο:

 

Δύο τυχερά παιδάκια θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου "Ανακαλύπτω τα σπουδαιότερα Έργα Τέχνης" από τις εκδόσεις Ψυχογιός και άλλα δύο παιδάκια θα κερδίσουν ή το ένα αντίτυπο του βιβλίου Famous Artists Sticker Book ή το ένα παιχνίδι-κάρτες Famous Paintings! Οι νικήτριες, νικητές θα προκύψουν κατόπιν κλήρωσης! Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί  στις 23 Ιανουαρίου!

Για να τα διεκδικήσετε:

Στο fb

1) LIKE στις σελίδες https://www.facebook.com/sophiealfin/ Mom And The City- Sofia Alexiou και Εκδόσεις Ψυχογιός https://www.facebook.com/psichogios/

2) Share αυτό το ποστ

3) Tag ένα φίλο\φίλη 

Στο instagram πατήστε πάνω στο link https://www.instagram.com/sophiealfin/ για να μεταφερθείτε στο προφίλ μου και ακολουθήστε τα βήματα!

Ο διαγωνισμός ισχύει μόνο για την Ελλάδα και θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Ιανουαρίου.

Ο νικητής θα πρέπει να έχει ακολουθήσει όλα τα βήματα.

Τα δώρα θα αποσταλούν από τους δωροθέτες,

Καλή επιτυχία!

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.