#MomAndTheCity Επιχείρηση Κοινωνικοποίηση //Διαγωνισμός - 4 βιβλία για τα συναισθήματα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

#MomAndTheCity Επιχείρηση Κοινωνικοποίηση //Διαγωνισμός - 4 βιβλία για τα συναισθήματα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Το κορίτσι μας ξεκίνησε παιδικό σταθμό και τι περίεργη κατάσταση ήταν αυτή. Να πρέπει να αποχωριστείς το μικρούλι σου κι εκείνο ξαφνικά να πρέπει να εγκληματιστεί σε ένα χώρο εκτός σπιτιού σε καθημερινή βάση. Σπαζοκεφαλιά και πονοκέφαλος και για τις δυό μας και λέω δυό γιατί ο μπαμπάς παρόλο που έχει τις αγωνίες του είναι πάντα πιο σταθερός και λογικός.

Οι πρώτες μέρες δεν κύλησαν πολύ ευχάριστα. Πρωί-πρωί κυνηγάγαμε το ανθρωπάκι σε όλο το σπίτι για να ντυθεί. Καθόλου δεν ήθελε να πάει σχολείο. Είχα απογοητευτεί. Έκανα όλη τη διαδικασία της προσαρμογής. Καθόμουν μαζί με άλλους άμοιρους γονείς και ξεροσταλιάζαμε στην αυλή. Άλλοτε με στεναχωρημένες φάτσες άλλες φορές γελώντας με την κατάσταση της προσαρμογής. Μέσα σε μία εβδομάδα το κορίτσι είχε καταλάβει πως ο παιδικός θα είναι για τα καλά στην καθημερινότητά μας. Τα κλάμματα σταμάτησαν, ξεκίνησαν τα πρώτα πάρτι και η Ίφη κατάλαβε πως εκεί θα τρώει σοκολατίτσες που στο σπίτι δεν μπορεί και γλύκανε. Έδωσε τόπο στην οργή και μία ευκαιρία στον παιδικό σταθμό. Κι εκεί που είπαμε πως ουφ, ησυχάσαμε άρχισαν οι αγωνίες που έρχονται όταν το παιδί σου προσπαθεί να κοινωνικοποιηθεί, να γίνει μέλος μίας ομάδας συνομίληκων ενώ μέχρι τώρα ήταν μοναδικός παίκτης στην έδρα του. 

Τα βιβλία και οι συζητήσεις μας έχουν πάρει φωτιά! Όλο διαβάζουμε ιστορίες που θα την βοηθήσουν να καταλάβει πως δεν είναι μόνη, πως όλοι αισθανόμαστε φόβο, ζήλια, πως το να μοιράζεσαι είναι μεγάλη αρετή και άλλα τόσα πολύ βοηθητικά.

Σήμερα θα σας μιλήσω για τέσσερα βιβλία συμπεριφοράς που ένιωσα πως της έκαναν καλό από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Τα τρία πρώτα είναι από τη σειρά "Τα συναισθήματα και η συμπεριφορά μας" 

 

1) Δεν το δίνω της Σου Γκρέιβς

Ένα βιβλίο για να μάθει το παιδί να μοιράζεται. Μία ιστοριούλα στον παιδικό στην οποία η Ρόζι ενώ πρέπει να συνεργαστεί με τους συμμαθητές της για να παίξουν όμορφα δεν θέλει να μοιραστεί κανένα παιχνίδι. Εδώ θα ακούσεις ασκήσεις ηρεμίας ενώ το παιδί θα ταυτιστεί με τους πρωταγωνιστές. Στο τέλος υπάρχουν διάφορες ερωτήσεις για συζήτηση με τα παιδιά προς τους γονείς και τους εκπαιδευτικού καθώς και τρόποι έκφρασης και ελέγχου συναισθημάτων.

 

2) Μα γιατί όχι; της Σου Γκρέιβς

Ένα βιβλίο που μαθαίνει στο παιδί γιατί χρειάζονται οι κανόνες. Εξηγεί πως οι κανόνες διευκολύνουν τη ζωή μας και μας κάνουν πιο ασφαλείς. Η ιστορία απλή ένα αγοράκι που δεν θέλει να συμμορφωθεί με κανόνες και μία μπειμπι σίτερ έξυπνη και υπομονετική. Στο τέλος έχει και αυτό το βιβλίο προτάσεις για να κουβεντιάσετε με το παιδί.

 

3) Δεν φταίω εγώ της Σου Γκρέιβς

Ένα βιβλίο για την ειλικρίνεια. Μια ιστορία με ένα κορίτσι που δεν ήθελε να αναλάβει τις ευθύνες του και έλεγε διάφορα ψεμματάκια μέχρι που οι συμμαθητές της δεν ήθελαν να την κάνουν παρέα. Είχαν τσαντιστεί. Η Πένι μαθαίνει πως όταν λέμε την αλήθεια είναι πάντα καλύτερα τα πράγματα. Άλλωστε τα λάθη είναι ανθρώπινα και θα κάνουμε αρκετά στη ζωή! Τα λόγια μας έχουν συνέπειες και η Πένι μας αρχίζει να το συνειδητοποιεί.

 

4) Ας μιλήσουμε για μελισσούλες και λουλουδάκια της Μόλι Πότερ

Αυτό το βιβλίο είναι για κάπως μεγαλύτερα παιδάκια, από 6 ετών και πάνω αλλά μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρον. Εδώ θα διαβάσετε από που έρχονται τα μωρά. Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν μεγαλώνουμε. Τι είναι η οικογένεια, τι ο γονιός και πόσα είδη οικογενειών υπάρχουν. Σε τι διαφέρουν τα κορίτσια από τα αγόρια ανατομικά. Πώς είναι να περνάς εφηβεία.Πως μεγαλώνουν και πως γεννιούνται τα μωρά. Γιατί οι σχέσεις των γονιών μερικές φορές χαλάνε μα και πολύ ωραίες συμβουλές για τους γονείς για να κάνουν αυτό το βιβλίο το έναυσμα σημαντικών και ωραίων συζητήσεων!

 

Αυτά τα τέσσερα βιβλία είναι και τα βιβλία του διαγωνισμού μας!

4 τυχερά παιδάκια θα κερδίσουν από ένα αντίτυπο των βιβλίων που σας παρουσίασα παραπάνω. Η επιλογή θα γίνει με κλήρωση και θα δοθούν δύο αντίτυπα για το βιβλίο Ας μιλήσουμε για μελισσούλες και δύο αντίτυπα από τη σειρά τα συναισθήματα και η συμπεριφορά μας.

 

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο fb πηγαίνετε στη σελίδα https://www.facebook.com/sophiealfin/

1) Κάντε like και share το άρθρο που θα βρείτε στη σελίδα ως ανάρτηση!

2) Σχόλιο κάνοντας tag δύο φίλους/ες! Γράψτε σε σχόλιο το βιβλίο της επιλογής σας.

3) Like στις σελίδες Mom And The City - Sofia Alexiou https://www.facebook.com/sophiealfin/ και Εκδόσεις Μεταίχμιο https://www.facebook.com/ekdoseis.metaixmio/ και debop.gr https://www.facebook.com/debop.gr/

Ο διαγωνισμός θα λήξει στις 12 Οκτωβρίου.

2 νικητές θα κληρωθούν απο το fb και 2 απο το instagram!

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο instagram πατήστε στο link https://www.instagram.com/sophiealfin/ και ακολουθήστε τα βήματα του διαγωνισμού!

Καλή επιτυχία!

 

Για περισσότερο Mom And The City facebook  https://www.facebook.com/sophiealfin/ βρείτε το instagram https://www.instagram.com/sophiealfin/ να τα λέμε και εκεί!

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.