#MomAndTheCity Επιχείρηση Καλοκαιράκι // Βιβλία Δραστηριοτήτων Ο Άτλαντας του Κόσμου και ο Άτλαντας των ζώων μαζί με διαγωνισμό!

#MomAndTheCity Επιχείρηση Καλοκαιράκι // Βιβλία Δραστηριοτήτων Ο Άτλαντας του Κόσμου και ο Άτλαντας των ζώων μαζί με διαγωνισμό!

Καλοκαιράκι. Ταξίδια αλλά και αναμονές. Αναμονές στο αεροδρόμιο, στο πλοίο, στο εστιατόριο, στη διαδρομή με το αυτοκίνητο. Όλοι οι γονείς έχουμε βρεθεί σε αυτή την θέση κάποια στιγμή με ένα πραγματικά βαριεστημένο παιδί.

Το ξέρω πως εκείνη τη στιγμή η τηλεόραση, το ipad και το κινητό είναι πολύ δελεαστικά μα από όλα όσα λέγονται για αυτές τις συσκευές -εκτός απο την ακτινοβολία που εκπέμπουν- δεν προσφέρουν τίποτα ευεργετικό στο παιδί.

Άν λοιπόν ψάχνετε για κάτι πιο ψυχαγωγικό, χαρούμενο κι εκπαιδευτικό, τα βιβλία δραστηριοτήτων είναι το πιο ιδανικό δώρο για να περάσει το παιδί την ώρα με τρόπο δημιουργικό.

 

Πάντα nerdάκι απο τα γενοφάσκια μου, έχω τις πιο γλυκές αναμνήσεις απο τα βιβλία αυτά. Μου θυμίζουν καλοκαίρι. Αεράκι, καρπούζι –κυρίως την καρδιά -χρώματα ζωγραφικής, ένα καλοξυσμένο μολύβι, μια δροσερή σκιά. Πόσο χαιρόμουν τα δώρα αυτά!

 

Τα περίμενα πως και πως. Κι αυτά τα αυτοκόλλητα, τις τελίτσες με τους αριθμούς, τους γρίφους, τα χιουμοριστικά σκίτσα. Μεσημέρι ειδικά ήταν η αγαπημένη ασχολία για εμένα και τα αδέλφια μου.

Πώς επιλέγουμε όμως ένα βιβλίο δραστηριοτήτων; Στην εποχή μου ήταν πιο λίγα και νομίζω είχαν πιο δασκαλίστικο περιεχόμενο. Τώρα πια κυκλοφορούν στην αγορά κάποια φανταστικά, που θέλω να τα λύσω κι εγώ!

 

Βασική προυπόθεση στην επιλογή τους το καλό ξεφύλλισμα πριν την αγορά γιατί κυκλοφορούν και πολλά προχειροφτιαγμένα που το μόνο που θα μάθουν στο παιδί είναι να εκτελεί ανούσιες εντολές στο χαρτί.  

Αρχικά πρέπει να απαιτούν αυτοσυγκέντρωση, να μην περιέχουν μόνο απλοικές δραστηριότητες όπως την ένωση τελειών μα κάποια παιχνίδια μνήμης κι εγκυκλοπαιδικών γνώσεων και πάνω απο όλα δραστηριότητες που θα εξιτάρουν τη δημιουργικότητα του παιδού όπως ελεύθερη ζωγραφική και ερωτήσεις που παροτρύνουν το παιδί να γράψει κάτι χρησιμοποιώντας τη φαντασία του.

 

Με αυτές τις πληροφορίες στο μυαλό, έκανα μία έρευνα αγοράς και μου έκαναν κλικ δύο βιβλία δραστηριοτήτων απο τις εκδόσεις Ψυχογιός. Ο Άτλαντας του κόσμου και Ο Άτλαντας των ζώων.

Έχουν όλα όσα θα ήθελα να κάνω σαν παιδί μα και όλα όσα θα ήθελα να μάθω στην κόρη μου σε αυτήν την ηλικία.

Στον Άτλαντα των Ζώων θα βρείτε πάνω απο 250 αυτοκόλλητα με ζώα τα οποία τα παιδιά καλούνται να τα κολλήσουν στη σωστή Ήπειρο μα και πολλές δραστηριότητες ζωγραφικής, αντιστοίχησης, μνήμης με περιεχόμενο εκπαιδευτικό μα όχι βαρετό.

 
 

Με αυτά τα βιβλία το παιδί θα μάθει γεωγραφία και χαρακτηριστικά των ζώων –ταιριάζοντας πατημασιές με ζωάκια, σκιές με είδη ζώων, θα ενεργοποιήσει την φαντασία του ζωγραφίζοντας των βυθό των ονείρων του, θα μάθει για την βιοποικιλότητα της Ευρώπης, τους ωκεανούς του πλανήτη μας ενώ θα φτιάξει τη δική του αγέλη ελαφιών με δαχτυλομπογιές.

 

Στον Άτλαντα του Κόσμου θα εξερευνήσει τον κόσμο γνωρίζοντας τις σημαίες των χωρών, λύνοντας εγκυκλοπαιδικά κουίζ, κολλώντας αυτοκόλλητα μνημείων, σημαίων, ζώων, ανθρώπων απο διάφορες φυλές, μουσικών οργάνων μα και φαγητών κάνοντας ένα μεγάλο ταξίδι σε όλον τον πλανήτη άλλοτε ζωγραφίζοντας το Μάτσου Πίτσου άλλοτε μαθαίνοντας πως καλωσορίζουμε κάποιον σε διάφορες γλώσσες μα και μέσω γρίφων λαογραφικού περιεχομένου ή πληροφορίες για τις ζώνες ώρας των διάφορων χωρών!

 

Τα παιδιά είναι γεμάτα ενέργεια και συχνά δεν γνωρίζουν που να την διοχετεύσουν και πως! Με αυτά τα βιβλία σίγουρα θα ασχοληθούν με κάτι δημιουργικό ενώ θα μάθουν πολλά περισσότερα απο το να βάζουν χρώματα που τους υποδεικνύονται ανάμεσα σε μονοδιάστατα σχέδια.

 

Όχι μόνο θα εμπλουτίσουν το κεφαλάκι τους με γνώσεις αλλά αν δεν είστε παντογνώστες αυτά τα βιβλία θα μάθουν και σε εσάς πάρα πολλά για τα ζώα του πλανήτη μας και τον όμορφό μας κόσμο!

 

Ναι τα παιδιά το καλοκαίρι χρειάζονται διάλειμμα απο όλα, χρειάζονται χρόνο ελεύθερο, να παίξουν, να βαρεθούν μα για τις ώρες που το μυαλό τους διψάει για μία ασχολία τα βιβλία δραστηριοτήτων είναι ό,τι πιο έξυπνο έχει δημιουργηθεί. Καλό καλοκαίρι εύχομαι και καλές διακοπές με τα παιδιά! Να περάσετε όμορφα και γονείς.... να ξεκουραστείτε όσο πιο πολύ μπορείτε και να χαρείτε τα παιδιά!

Για να τα μοιραστώ μαζί σας σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ψυχογιός απο σήμερα ξεκινάει διαγωνισμός!

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο fb πηγαίνετε στη σελίδα https://www.facebook.com/sophiealfin/

1) Κάντε like και share το άρθρο που θα βρείτε στη σελίδα ως ανάρτηση!

2) Σχόλιο κάνοντας tag δύο φίλους/ες!

3) Like στις σελίδες Mom And The City - Sofia Alexiou https://www.facebook.com/sophiealfin/ και Εκδόσεις Ψυχογιός https://www.facebook.com/psichogios/

Ο διαγωνισμός θα λήξει στις  11 Ιουλίου!

1 νικητής θα κληρωθεί απο το fb και 1 απο το instagram!

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο instagram πατήστε στο link https://www.instagram.com/sophiealfin/ και ακολουθήστε τα βήματα του διαγωνισμού!

Καλή επιτυχία!

Για περισσότερο Mom And The City facebook https://www.facebook.com/sophiealfin/ σας περιμένω να ξεφυλίσσουμε μαζί τα βιβλία στο instagram https://www.instagram.com/sophiealfin/ !

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.