#MomAndTheCity Επιχείρηση Ιππασία// Ονειροχώρα- Ιππικός όμιλος Σείριος

#MomAndTheCity Επιχείρηση Ιππασία// Ονειροχώρα- Ιππικός όμιλος Σείριος

Πιστεύω πως τα παιδιά για να δυναμώσουν πνευματικά και να έχουν μία υγιή στάση απέναντι στη ζωή, χρειάζονται ωραία κίνητρα, δημιουργικές ασχολίες και ενδιαφέροντα. Ώς προς την άθληση σκοπός μου είναι αρχικά το κορίτσι να την γνωρίσει και να την αγαπήσει μεσα απο δραστηριότητες που θα της δίνουν χαρά. 

Μία απο αυτές ήταν και η επαφή της με την ιππασία -με αλογάκια πόνυ φυσικά- αφού ακόμη είναι μόλις δύο ετών.

Πολλές ήταν εκείνες οι φίλες που μου εξέφρασαν τις ανησυχίες τους για αυτό το χόμπι. Μα δεν φοβάσαι; Κι αν χτυπήσει και άλλες τέτοιες ανησυχίες λογικές σε κάποιο βαθμό αλλά απο την άλλη ξέρωγω τί δεν έχει ρίσκο σε ό,τι έχει να κάνει με τα μικρά παιδιά;

Είμαι άνθρωπος που πιστεύει πως όσα φέρνει μια στιγμή δεν τα φέρνουν χρόνια ολόκληρα και όταν είδα πόσο ενθουσιάστηκε η Ιφιγένεια όταν ανέβηκε στο πόνυ και με πόση προσήλωση άκουγε την εκπαιδεύτρια ακολουθώντας τις οδηγίες-ασκήσεις της με προσοχή. Πείστηκα πως τίποτα απο αυτά δεν έχει σημασία μπροστά στα οφέλη που θα της δώσει αυτή η επαφή.

 

Επισκεφτήκαμε λοιπόν τον Ιππικό όμιλο Σείριο. Πρόκειται για ένα όμιλο που είναι στελεχομένος με μία έμπειρη ομάδα εκπαιδευτών, οι οποίοι παραδίδουν μαθήματα σε αρχάριους (ελεύθερη ή αθλητική) και σε προχωρημένους αθλητές καθώς και βόλτες με άλογα στο βουνό του Υμηττού για ενήλικες και παιδιά απο 12 ετών (από 1 ώρα και ένα τέταρτο αλλά και βόλτες μέχρι τέσσερις ώρες).

Στα πλαίσια της σχολής λειτουργεί και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «παίζω και μαθαίνω»με 6 εκπαιδευμένα πόνυ για παιδιά προσχολικής ηλικίας (από 2 -7 ετών). Στο οποίο συμμετείχαμε και εμείς. Χρειάζεται κράτηση πριν το επισκεφτείτε.

 

Συμπέρασμα: Η εμπειρία μας απο τις δασκάλες άψογη. Φέρθηκαν στην Ιφιγένεια με σοβαρότητα, κι έκανε ένα ωραιότατο μάθημα. Δεν ήθελα η επαφή αυτή να είναι απλά μία βόλτα με αλογάκι και με ικανοποίησε πολύ η παιδαγωγική τους προσσέγγιση και η δομή του μαθήματος. Το οποίο διαρκεί 20 λεπτά -μην φανταστείτε και κάτι χρονοβόρο πολύ- και κοστίζει δέκα ευρώ που μου φάνηκε πολύ λογική τιμή. 

Οι γονείς λοιπόν παραδώσαμε το παιδί μας και καθήσαμε σε έναν χώρο με παγκάκι μέσα στο "πράσινο" που έχουν διαμορφώσει εκεί για να απολαύσεις ένα καφέ, ένα χυμό αναμένοντας την/τον ιππέα! Ωραιότατο εικοσαλεπτάκι στη φύση. Είχαμε πάει και μεγάλη παρέα, στη φύση αναζωογονηθήκαμε πραγματικά.

 

Πρόκειται για μία εμπειρία που ένιωσα πως της χάρισε πάρα πολλά και ουσιώδη. Αρχικά την βοήθησε να εξοικειωθεί με το ζώο , να μάθει να το σέβεται, να νιώσει την υπεροχή του. Δεύτερον ήρθε σε επαφή με τη φύση και μέσα από ασκήσεις-παιχνίδι έκανε μία εισαγωγή στο χώρο της ιππασίας ενός αθλήματος που αναπτύσσει τις δεξιότητες αντίληψης του χώρου, ισορροπίας σωματικής και ψυχικής, υπευθυνότητας , κοινωνικότητας και δίνει στο παιδί μία άισθηση ελευθερίας ανεκτίμητη και μοναδική.

Η επαφή με τα ζώα  άλλωστε προσφέρει αποδεδειγμένα ψυχική ανάταση στα παιδιά. Συμβάλλει στην ψυχική τους ηρεμία και ισορροπία και στην ενίσχυση της ενσυναίσθησης. 

Τα μαθήματά μας θα συνεχίσουν σίγουρα λοιπόν μέχρι το κορίτσι να μου ζητήσει να της πάρω άλογο xoxoxo . Όταν θα έρθει εκείνη η ώρα που θα έρθει θα δούμε τι θα σκαρφιστώ!

 

Φιλιάτη 77, 19400 Κορωπί, τηλ. 210 6020217, https://ippos.com.gr/el/#about_us Λειτουργεί καθημερινά εκτός απο Δευτέρα από τις 8.30 μέχρι 21.00. Κατόπιν ραντεβού. Δέχονται και σχολεία. 

Τip για pro γονείς: Εκεί κοντά μετά απο την ιππασία μην χάσετε το Τεφαρίκι. Μία ταβέρνα φοβερή με χειροποίητα μπιφτέκια χωρίς καρυκεύματα, μικρά στο μέγεθος -ιδανικά για παιδιά, αξέχαστα αυγά με πατάτες και μελωμένους κρόκους, ζουμερά μπέργκερ και καλομαγειρεμένα πιάτα ημέρας που θα σε κάνουν να θες να πας και να ξαναπάς!

Τεφαρίκι, Βάρης-Κορωπίου 193, τηλ 210 6628 694.

Για περισσότερο Mom And The City Facebook  https://www.facebook.com/sophiealfin/ instagram https://www.instagram.com/sophiealfin/

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.