#MomAndTheCity Επιχείρηση Φύση // Πολιτιστικό πάρκο Δεινοσαύρων στην Κερατέα! Δείτε τους διαγωνισμούς για προσκλήσεις!

#MomAndTheCity Επιχείρηση  Φύση // Πολιτιστικό πάρκο Δεινοσαύρων στην Κερατέα! Δείτε τους διαγωνισμούς για προσκλήσεις!

Τα παιδιά χρειάζονται αλάνες, παιχνίδι στη φύση και ερεθίσματα για να ανακαλύψουν τον κόσμο, το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον. Ένα πάρκο που επισκεφτήκαμε την Κυριακή και μας τα πρόσφερε όλα αυτά ήταν το Πολιτιστικό πάρκο στην Κερατέα.

 

Ένας υπαίθριος χώρος μέσα στη φύση στον οποίο οργανώνονται εκπαιδευτικές βιωματικές δράσεις όπου θα βρείτε ένα πάρκο δεινοσαύρων με εκθέματα -αναπαραστάσεις σε φυσικό μέγεθος, υπό την επιστημονική επίβλεψη του Παλαιοντολόγου Γεωργίου Γεωργαλή, συνεργάτη του Α.Π.Θ. και άλλων Ευρωπαϊκών πανεπιστημίων.

 

Αρχικά ας μιλήσουμε για την τοποθεσία. Πρόκειται για μία αλάνα γεμάτη ερεθίσματα που πολύ θα ήθελα να βρίσκεται κάπου στην πόλη. Πόσο μου λείπουν τέτοια μέρη, γεμίσαμε παιδότοπους με πλαστικά μπαλάκια και δέντρα πουθενά...

 

Εδώ λοιπόν θα κάνετε ένα ταξίδι στο χρόνο μέσα στα δέντρα, θα επισκεφτείτε σπιτάκια που μοιάζουν με παραδοσιακό χωριό στα οποία φιλοξενούνται παλιά επαγγέλματα του παρελθόντος! Τα παιδιά θα δουν πως ήταν το κουρείο παλιά, πως ήταν τα σπίτια, τι είναι ο αργαλειός και άλλα στοιχεία της λαογραφικής μας ιστορίας δοσμένα όμορφα και απλά.

 
 

Στη συνέχεια θα κάνετε έναν αναζωογονητικό περίπατο μέσα στους βιολογικούς αμπελώνες, θα περάσετε από πέτρινα πατητήρια, ξύλινες στροφιλιές, μία μηχανή διαλογής σταφίδας, κελάρια κι ελαιοτριβεία παραδοσιακά.

Θα δείτε δεινόσαυρους και τα παιδιά θα απολαύσουν μια ωραία βόλτα με το τρενάκι του πάρκου!

 

Στο πάρκο θα βρείτε διάσπαρτα τραπέζια ιδανικά για πικ νικ μέσα στη φύση (υπάρχει ένα κυλικείο στο χώρο μα έχει τα βασικά σνακ, καφέδες, χυμούς οπότε οργανωθείτε στο θέμα φαγητό).

 

Συμπέρασμα: Εδώ θα απολαύσετε την ηρεμία, θα πιείτε ένα ωραίο καφέ δίπλα στην λιμνούλα ενώ τα παιδιά θα παίζουν στο δεντρόσπιτο και θα χαζεύουν τις πάπιες. Θα ταίσετε τα ζωάκια του πάρκου -κατσικούλες, γάιδαρο και προβατάκια ενώ τα ανθρωπάκια σας θα χαρούν μία βόλτα με τον Τρεχάλα, ένα τρενάκι που κάνει το γύρο του πάρκου -κερδίζοντας στον γονιό άλλη μία γουλίτσα καφέ.

 

Μετά τον Τρεχάλα και την ξενάγηση στους δεινόσαυρους ακολουθεί μία ανασκαφή στην οποία με πινέλα τα παιδάκια βρίσκουν οστά δεινοσαύρων στην άμμο και ύστερα συζητούν για την εποχή που αυτά τα γιγαντιαία πλάσματα κυριαρχούσαν στη Γη. Το κορίτσι μου 2.5 δεν κατάλαβε και πάρα πολλά από την συζήτηση για τον ζωικό πλούτο της Γης και το παρελθόν αλλά απόλαυσε πάρα πολύ την ανασκαφή και κατάλαβε πως οι δεινόσαυροι έχουν εξαφανιστεί κι αυτό αρκεί προς το παρόν!

 

Το πρόγραμμα διαμορφώνεται ανάλογα με τις ανάγκες κάθε ηλικιακής ομάδας. Η ξενάγηση στην έκθεση γίνεται από εξειδικευμένο προσωπικό και η διάρκεια της είναι 50’.

Όμως οι δράσεις δεν τελειώνουν εδώ. Όλο το χρόνο στο πάρκο οργανώνονται πολλά εργαστήρια για παιδιά:

«Φανταστικοί Δεινόσαυροι» .

 «Παιχνίδια του χθες». 

 «Βότανα και μυρωδικά».

 «Η ιστορία ενός πίνακα».

 «Οι 4 εποχές».

 «Στολίζοντας τα φαναρέλια».

 «Απόκριες σαν μια φορά».

 «Τα Λαζαράκια, πασχαλινό πρόγραμμα.

Τα οποία απευθύνονται σε παιδιά παιδικών σταθμών, νηπιαγωγείων, δημοτικών αλλά και γυμνασίων.

Ξεφυλλίστε το φυλλάδιο του Πολιτιστικού Πάρκου εδώ: http://anyflip.com/altv/wigx/

Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας, Λεωφόρος Λαυρίου, 16ο χλμ. Προέκταση Αττικής Οδού προς Λαύριο, Κερατέα,τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 3647.200, 2299 042.100 και 210 3647.200.

Τιμές Εισιτηρίων Ατομικό 6€ Οικογενειακό 20 € 2 ενήλικες και 2 παιδιά

Στις παραπάνω τιμές περιλαμβανεται η γενική είσοδος, η συμμετοχή στα Βιωματικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα της ημέρας, επισκέψεις και ξεναγήσεις στο Πάρκο Δεινοσαύρων, ελεύθερη πρόσβαση στο λαογραφικό μουσείο.
Δεν περιλαμβανεται η βόλτα με το τρενάκι η "Τρεχάλα" 2€ ανά διαδρομή. 

www.politistikoparko.com

[email protected]

Επίσης οι δράσεις του πάρκου επεκτείνονται σε όλη την Αττική. Μπορείτε να παρακολουθήσετε θεατρικές παραστάσεις και βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα σε διάφορα σημεία του κέντρου όπως:

 

1) Στο μικρό θέατρο Γκλόρια όπου φιλοξενείται η παράσταση «Ο ΤΑΚΗΣ ΤΕΤΑΡΤΑΚΗΣ & ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ».

Το έργο απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και Α’ σχολικής ηλικίας (2+) και στόχο έχει την εξοικείωση τους με τις μουσικές έννοιες, καθώς και την ανάπτυξη της μουσικής τους αντίληψης.

Διάρκεια: 65 λεπτά.

 

Η θεατρική παράσταση «Ο ΤΑΚΗΣ ΤΕΤΑΡΤΑΚΗΣ & ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ» παίζεται κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ στις 11.00 στο θέατρο ΜΙΚΡΟ ΓΚΛΟΡΙΑ (Ιπποκράτους 7, Αθήνα).

 

2) Στον Πολυχώρο Λυκαβηττού  όπου φιλοξενούνται εκδηλώσεις πολιτιστικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος με θεματολογία τις τέχνες, τα κόμικς, τις αφηγήσεις παραμυθιού, τα σεμινάρια ενηλίκων, το θεατρικό εργαστήρι, τη φύση, την ρομποτική κ.α.

Ο Πολυχώρος Λυκαβηττού διαθέτει θεατρική αίθουσα 110 θέσεων, πλήρως εξοπλισμένη με συστήματα ήχου και φωτισμού, για ατελείωτες ώρες δημιουργικότητας, δράσης, έκφρασης και ψυχαγωγίας. Η αίθουσα διατίθεται επίσης, σε σχολεία και ιδιώτες για θεατρικές παραστάσεις και σχολικές γιορτές. Τέλος, ο χώρος διατίθεται για εικαστικές εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων και θεατρικές παραστάσεις από ανεξάρτητους θιάσους.

Στον ίδιο χώρο, διοργανώνονται εκπαιδευτικά συνέδρια και ημερίδες του Πολιτιστικού Πάρκου. Στον Πολυχώρο πραγματοποιούνται οι παραστάσεις του κουκλοθέατρου "Άργώ". Δείτε τις εκδηλώσεις του πολυχώρου στο λινκ https://www.politistikoparko.com/poluxoros-lukavitou/

Οι διαγωνισμοί μας!

1) Διαγωνισμός για προσκλήσεις στο πάρκο

Σε συνεργασία με το πολιτιστικό πάρκο Κερατέας και το site debop.gr 10 τυχερά παιδάκια θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση δωρεάν εισόδου στο πάρκο για την Κυριακή 20 Οκτωβρίου!

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο fb πηγαίνετε στη σελίδα https://www.facebook.com/sophiealfin/

1) Κάντε like και share το άρθρο που θα βρείτε στη σελίδα ως ανάρτηση!

2) Σχόλιο κάνοντας tag δύο φίλους/ες! 

3) Like στις σελίδες Mom And The City - Sofia Alexiou https://www.facebook.com/sophiealfin/ και Πολιτιστικό πάρκο Κερατέας https://www.facebook.com/politistikoparko/  και debop.gr https://www.facebook.com/debop.gr/

Ο διαγωνισμός θα λήξει στις 18 Οκτωβρίου.

5 νικητές θα κληρωθούν απο το fb και 5 απο το instagram!

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο instagram πατήστε στο link https://www.instagram.com/sophiealfin/ και ακολουθήστε τα βήματα του διαγωνισμού!

2) Διαγωνισμός για την θεατρική παράσταση "Ο Τάκης ο τεταρτάκης και οι φίλοι του" στο Μικρό Θέατρο Γκλόρια!

Σε συνεργασία με το Πολιτιστικό πάρκο Κερατέας και το site debop.gr 4 τυχερά παιδάκια θα κερδίσουν από μία διπλή πρόσκληση για να παρακολουθήσουν την παράσταση την Κυριακή 20/10/2019.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο fb πηγαίνετε στη σελίδα https://www.facebook.com/sophiealfin/

1) Κάντε like και share το άρθρο που θα βρείτε στη σελίδα ως ανάρτηση!

2) Σχόλιο κάνοντας tag δύο φίλους/ες! 

3) Like στις σελίδες Mom And The City - Sofia Alexiou https://www.facebook.com/sophiealfin/ και Πολιτιστικό πάρκο Κερατέας https://www.facebook.com/politistikoparko/  και debop.gr https://www.facebook.com/debop.gr/

Ο διαγωνισμός θα λήξει στις 18 Οκτωβρίου.

Καλή επιτυχία!

Για περισσότερο Mom And The City στο fb https://www.facebook.com/sophiealfin/ και στο instagram https://www.instagram.com/sophiealfin/

 

 

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.