#MomAndTheCity Επιχείρηση Εκδρομή // Νηνεμία - Ένας παράδεισος για γονείς και παιδιά στην Ευρυτανία

#MomAndTheCity Επιχείρηση Εκδρομή // Νηνεμία - Ένας παράδεισος για γονείς και παιδιά στην Ευρυτανία

Όταν χρειάζεσαι μία απόδραση για να ξεφύγεις από όλα - την βαβούρα, τον ιό, τη ρουτίνα, τη δουλειά- μία είναι η λύση να πάρεις τα βουνά και ο καθαρός αέρας της Ευρυτανίας δεν συγκρίνεται με άλλον. Άλλωστε δεν έχει ανακυρηχθεί άδικα μία από τις πιο καθαρές περιοχές του κόσμου. Εδώ αναπνέεις και νιώθεις τη διαφορά.

 

Περνώντας δάση από πλατάνια, χαζεύοντας έλατα μέχρι να σταματήσει το μάτι η ομίχλη θα βρεις καλά κρυμμένο ένα από τους αγαπημένους μας προορισμούς. Ένα καταφύγιο πράσινου και παιχνιδιού το Νηνεμία Stay and Play.

 

Λίγο πιο έξω από την πόλη του Καρπενησίου στην Ποταμιά Βουτύρου στον δρόμο προς το μοναστήρι του Προυσού, στο λιβάδι του Καρπενησιώτη ποταμού, βρίσκεται το αγρόκτημα. Με θέα τις τρεις ψηλότερες κορυφές και δίπλα στο ποτάμι, για να ακούς το κελάρυσμα των νερών, το θρόισμα των φύλλων και τα πουλιά να κελαηδούν.

 

Τέλεια σπιτάκια με τζάκι θα γίνουν το σπίτι σας για τις μέρες που θα παραμείνετε σε αυτό το μαγευτικό μέρος όπου κάθε πρωί τα παιδιά κάνουν βόλτα στο αγρόκτημα και την φάρμα με τρενάκι, ταίζουν κατσικούλες και χρυσόψαρα και έπειτα βολτάρουν στη φύση με άλογα και πόνυ με έναν ευγενέστατο οδηγό.

 

Οι γονείς απολαμβάνουν το πρωινό τους ήρεμοι χαζεύοντας τις δραστηριότητες των παιδιών καθώς το καφέ είναι σε στρατηγική θέση για να επιβλέπεις από τη θεσούλα σου ό,τι γίνεται τριγύρω!

Λίγο πιο κάτω ποδήλατα και πατίνια για όλες τις ηλικίες περιμένουν να τα πάρεις για μια βόλτα δίπλα στο ποτάμι Καρπενησιώτη λίγα λεπτά μακριά από το ξενοδοχείο διαμονής.

 

Στο ποτάμι αυτό περάσαμε ώρες χαλάρωσης ακούγοντας το νερό, χαζεύοντας τα παιδιά να παίζουν στο ποτάμι. Στιγμές που μας έκαναν να αναρωτηθούμε αν το υγιές είναι όλοι μας να πάρουμε τα βουνά. Να επιστρέψουμε στη φύση και να βρούμε την ηρεμία μας, δίνοντας σημασία στις αληθινές ομορφιές της ζωής.

 

Επιστρέφοντας στο ξενοδοχείο συναντήσαμε γατούλες, σκύλους, πάπιες, χήνες, παγόνια, κουνελάκια, προβατάκια, κατσικάκια και η ώρα του παιχνιδιού είχε έρθει και για τους γονείς και για τα παιδιά στο υπαίθριο πάρκο επιστημών του ξενοδοχείου, το Newton Park- Το Πάρκο του Νεύτωνα.

 

Παιδικές χαρές για διαφορετικές ηλικίες, τραμπολίνο, εναέριο πέρασμα, δενδρόσπιτο, Σκορ4, πινγκ-πονγκ αλλά και παιχνίδια που μας μυούν σε αρχαίες τεχνολογίες, στις μηχανές του Αρχιμήδη, του Νεύτωνα μα και στις σύγχρονες ανακαλύψεις του Αινστάιν ενώ λίγο πιο κάτω για να ξεδώσουμε κι άλλο σωματικά ένα μεγάλο surviror challenge μας περιμένει με δοκούς ισορροπίας, σχοινιά, εμπόδια, λαβύρινθος, μέσα στη φύση ψυχαγωγώντας σώμα και μυαλό. 

 

Γύρω στην περιοχή θα απολαύσεις μίνι εκδρομούλες σε απόσταση δέκα λεπτών- το Μικρό και το Μεγάλο Χωριό, το Κλειδί, τα Διπόταμα, τα Πατήματα της Παναγιάς, το πεστροφείο, το Κεφαλόβρυσο με το πανέμορφο πάρκο τέλειο για πεζοπορίες και το χωριό Βούτυρο που φημίζεται για το γαλακτομπούρεκό του.

 

Το βράδυ μπορείς να ανάψεις φωτιά σε ένα υπαίθριο τζάκι και να πιεις τσάι, κρασί ή ρακόμελο δίπλα στη φωτιά ακούγοντας τους ήχους του δάσους.

 

Όπως και αν αποφασίσεις να χαρείς αυτό το μέρος είναι σίγουρο πως θα σε μαγέψει και θα σε κάνει να θέλεις να επιστρέψεις ξανά κα ξανά γιατί όπως λέει και το όνομά του νηνεμία, η ηρεμία που σου προσφέρει είναι εθιστική και γοητευτική ανεξαρτήτως εποχής. 

 

Info

Το ξενοδοχείο Ninemia  στο Καρπενήσι βρίσκεται στην κοιλάδα της Ποταμιάς στο 7ο χιλιόμετρο της κεντρικής οδού που ενώνει το Καρπενήσι με το Μικρό Χωριό και το Μεγάλο χωριό.

7ο χλμ Εθνικής οδού Καρπενησίου - Προυσού, Καρπενήσι, Ευρυτανία

2237024614

6944841493

2237024814

[email protected]

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.