#MomAndTheCity Επιχείρηση Carrot Cake // «Όχι δεν χάθηκε» το κουνελάκι από τις Εκδόσεις Ίκαρος

#MomAndTheCity Επιχείρηση Carrot Cake // «Όχι δεν χάθηκε» το κουνελάκι από τις Εκδόσεις Ίκαρος

Είναι κάποια βιβλία που σε κάνουν να χαμογελάς όταν τα διαβάζεις. Ένα από αυτά είναι και το «Όχι δεν χάθηκε» το μικρό κουνέλι του John Bond από τις εκδόσεις Ίκαρος!

Ένα τόσο χαριτωμένο βιβλίο με την ιστορία ενός μικρού κουνελιού που θέλει να φτιάξει κέικ με τη μαμά του! Τα υλικά μαζεύτηκαν μα τα μούρα λείπουν και τώρα τι θα κάνουν; Να μην φτιάξουν κέικ; Αποκλείεται! Το κουνελάκι τρέχει, πηδάει από το σπίτι και ξεκινάει την περιπέτειά του για να βρει μούρα λαχταριστά! Ένα ταξίδι ανεξαρτησίας μέσα από πανέμορφα εικονογραφημένες εικόνες για τα "ανυπόμονα κουνελάκια" όλου του κόσμου, τα παιδάκια μας που ξετρελαίνονται για περιπέτειες και φυσικά γλυκά κι ας μην τα πολυεπιτρέπουν η μαμά και ο μπαμπάς!

 

Αυτό το βιβλίο μας έχει χαρίσει γέλιο και πολλή διάθεση για να φτιάξουμε με το κορίτσι νόστιμα και υγιεινά κεικ αφού μία από τις αγαπημένες μας δραστηριότητες στο σπίτι είναι και η μαγειρική.

 

Για να συνδυάσουμε το βιβλίο μας με μία διασκεδαστική δραστηριότητα όπως συνηθίζουμε να κάνουμε με τα βιβλία φτιάξαμε ένα λαχταριστό και ζουμερό κεικ καρότου για να το δώσουμε στο κουνελάκι μας που βέβαια όπως μας λέει στο τέλος του βιβλίου απόοοολα τα γλυκά προτιμάει το παγωτό.

 

Για να το φτιάξετε θα χρειαστείτε:

4 καρότα
3 αυγά
1 κούπα ζάχαρη μαύρη ή ζάχαρη καρύδας
1 κούπα ελαιόλαδο
2 3/4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ σόδα
1 κ.γ baking powder
λίγο βούτυρο για την φόρμα κέικ. (εμείς το μοιράσαμε σε δύο μικρές φόρμες μινιατούρες). 

 
 

Εκτέλεση

Τρίψτε τα καρότα. Σε ενα μπωλ προσθέστε το λάδι και τη ζάχαρη και ανακατέψτε με το μιξεράκι χειρός για δύο λεπτά. Έπειτα προσθέστε τα αυγά και συνεχίστε το ανακάτεμα. Ανάψτε το φούρνο να προθερμανθεί στους 180 βαθμούς. Αλείψτε τη φόρμα. Στο μπωλ προσθέστε το αλεύρι, τη σόδα και το baking powder. Ανακατέψτε για δύο λεπτά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα. Προσθέστε τα καρότα και ανακατέψτε με κουτάλι. Βάλτε το μίγμα στη φόρμα και ψήστε το κεικ για 50 λεπτά στον αέρα. Βγάλτε το από τον φούρνο και αφήστε το να κρυώσει. Για τη διακόσμηση εμείς φτιάξαμε με αμυγδαλόπαστα και χρώμα ζαχαροπλαστικής bio στρογγυλές μπαλίτσες για μούρα! Μπορείτε να βάλετε πορτοκαλί και πράσινο και να φτιάξετε διακοσμητικά καροτάκια και ό,τι άλλο έχετε φανταστεί. Πάνω από το κεικ φτιάξαμε ένα απλό γλάσο με 100 γρ. ζάχαρη άχνη και μία κουταλιά της σούπας κρύο νερό. Το χτυπήσαμε στο μίξερ μέχρι να γίνει λείο και έτοιμο το κεκάκι μας!

Bon apetit!

Καλές γιορτές αγαπημένοι!

Να περάσετε τέλεια με τους ανθρώπους που αγαπάτε και να σας πάνε όλα κατ'ευχήν!

Φιλικά - Σοφία

 

 

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.