#ΜomAndTheCity Επιχείρηση Αθηνοπεριπέτειες // Η Έλλη κι ο Ερμής μας προσκαλούν σε εξερευνήσεις στην Αθήνα!

#ΜomAndTheCity Επιχείρηση Αθηνοπεριπέτειες // Η Έλλη κι ο Ερμής μας προσκαλούν σε εξερευνήσεις στην Αθήνα!

Οι Αθηνοπεριπέτειες ξεκίνησαν και παρέα στην πρώτη βόλτα μας είχαμε εξερευνητές και εξερευνήτριες με πάθος για ανακαλύψεις! Το ταξίδι άρχισε και η χαρά είναι πολύ μεγάλη που έχετε δώσει τόσο μεγάλη αγκαλιά στο νέο μας εγχείρημα με την Έλλη και τον Ερμή!

Οι θέσεις μέχρι και τέλος Ιουνίου γέμισαν αλλά ετοιμάζουμε νέο κύκλο διαδρομών για να σας έχουμε παρέα όλες/ους. Μέχρι να ανταμώσουμε θα βγάζουμε φωτογραφίες για να πάρετε μία γεύση από τις Αθηνοπεριπέτειές μας! Τα υπόλοιπα φυσικά από κοντά! Μείνετε συντονισμένοι/ες και για οποιαδήποτε απορία μη διστάσετε να μου στείλετε είτε στο facebook είτε στο instagram !

κι η διαδρομή ξεκινά...

 

Στα μονοπάτια του Σωκράτη.

 

Ανοίγουμε χάρτες και χαράσσουμε διαδρομές.

 

Παρέα μας και ο αρχαιολόγος Δημήτρης Καραλής που μας μυεί στα μυστικά της ιστορίας της πόλης.

 

Εξερευνητές και εξερευνήτριες εν δράσει!

 

Κι ήρθε η ώρα για το κυνήγι θησαυρού...

 

Γρίφοι και ανακαλύψεις.

 

Εύρηκα φωνάζουν τα παιδιά.

Ώρα για παιχνίδι γνώσης!

Στο τέλος της δράσης η μουσειολόγος Αθηνά Πουρσαιτίδου, δημιουργός των archaeoexplorers  έδειξε στα παιδιά την φοβερή κατασκευή της για το Ηλιοσκόπιο του Μέτωνα! Αν θέλετε να τη φτιάξετε και να γίνετε μεγάλοι αστρονόμοι σαν το Μέτωνα, μπορείτε να τη βρείτε εδώ

 

και οι Αθηνοπεριπέτειες κάπου εδώ τελείωσαν όπως όλα τα ωραία μα έρχονται άλλες και άλλες όπως λέει και η Έλλη. Όρεξη να έχεις να ζεις, να ονειρεύεσαι να χαίρεσαι τη φύση!

Μέχρι την επόμενη μας περιπέτεια, να περνάτε τέλεια κάνοντας όμορφα πραγματάκια για να χαίρεται η ψυχή σας και να ξυπνάει το σώμα σας!

 

Καλές εκδρομούλες του μυαλού και δια ζώσης εύχομαι!

Με εκτίμηση,

Σοφία

Οι φωτογραφίες είναι της φίλης μου Αναστασίας Σιώμου που είναι φανταστική στη δουλειά της! Σας την προτείνω ανεπιφύλακτα!

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.