#ΜomAndTheCity Δεύτερος χρόνος Αθηνοπεριπετειών στο This Is Athens Festival!

#ΜomAndTheCity Δεύτερος χρόνος Αθηνοπεριπετειών στο This Is Athens Festival!


Οι Αθηνοπεριπέτειες πήραν μέρος για δεύτερη χρονιά στο This Is Athens City Festival και η συμμετοχή σας ήταν συγκινητική! Σας ευχαριστούμε τόσο πολύ που έχετε αγκαλιάσει τις εξορμήσεις μας! Έχει μεγαλώσει η παρέα μας και είμαι ευγνώμων για αυτό! Γιατί ξέρετε όλο αυτό ξεκίνησε με ένα όνειρο, ένα όραμα να προσφέρω στα παιδιά ό,τι καλύτερο μπορώ σύμφωνα με όσα σπούδασα, αγάπησα, έγραψα, ό,τι προσφέρω και στην κόρη μου, εκδρομές στις οποίες θα διασκεδάσουμε και θα μάθουμε σπουδαίες γνώσεις και κοσμοθεωρίες, παιχνίδια που συνδέονται με μύθους και περιπάτους που φανερώνουν στα παιδιά ανακαλυπτικά την αξία της ιστορίας.

 

Δεν ζητούσα πολλά απλά ονειρευόμουν να συναντήσω ανθρώπους που θα το αγαπήσουν όσο εγώ, να βγουν οι ταξιδιωτικοί μου οδηγοί στο έξω για το οποίο προορίζονται, να γίνουν αφορμή για συζητήσεις, αναζητήσεις, εξερευνήσεις και όλο αυτό δεν θα μπορούσε να γίνει αν δεν ήσασταν εσείς, αν δεν συναντούσα στο δρόμο μου γονείς και εκπαιδευτικούς με τις ίδιες αγάπες και παιδιά που αγαπούν να μαθαίνουν!

 

Μου δώσατε το βήμα να δημιουργήσω τα μαθήματα των ονείρων μου, δίπλα σε σπουδαία μνημεία, εκεί που γράφτηκε η ιστορία και όταν τα παιδιά μου λένε, "κυρία μακάρι να ήταν έτσι τα μαθήματα στα σχολεία", η χαρά μου φτάνει στον ουρανό γιατί ο στόχος ήταν και θα είναι αυτός. Να ανακαλύψουμε με τα παιδιά την Ελλάδα με τους μύθους, τους θησαυρούς, τις παραδόσεις της. Να δημιουργήσουμε μία παρέα εξερευνητών και εξρευνητριών που χαίρονται τις απλές χαρές της ζωής, το έξω, τη φύση, μακριά από οθόνες, που χαίρονται την εμπειρία με τους γονείς γιατί ξέρω πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος μας πια κι αυτό που είναι ανεκτίμητο και έχει απομείνει είναι να περνάμε ποιοτικό χρόνο με τα παιδιά μας, να είμαστε εκεί για αυτά σε δυσκολίες μα και σε ωραίες εμπειρίες.

 

Έτσι χτίζονται οι αναμνήσεις, τα δώρα που τους κάνουμε για το μέλλον και σαν παιδί που έχασε τον μπαμπά του πολύ νωρίς, ξέρω πολύ βαθιά πως οι στιγμές που τους χαρίζουμε, θα κρατάνε δυνατά τα παιδιά μας, όταν εμείς δεν θα είμαστε πια εδώ. Έχοντας λοιπόν άλλες λίγες Αθηνοπεριπέτειες μπροστά μας, μέχρι να σταματήσουμε για καλοκαιράκι, για να τελειώσουμε και κανένα βιβλίο που δεν προλαβαίνω ούτε τα αρχεία μου στον υπολογιστή να ανοίξω :) σας εύχομαι μέσα από την ψυχή μου να χτίζετε τις πιο όμορφες σχέσεις με τα παιδιά σας, να τα καμαρώνετε και να είναι πάντα υγιή, χαρούμενα και γεμάτα ενθουσιασμό όπως τα βλέπω στις εκδρομές!

 

Και για όσους/ες είναι νέοι/ες στην παρέα μας λίγα λόγια για το εγχείρημα αυτό...

Οι Αθηνοπεριπέτειες είναι εκδρομούλες εξερεύνησης με τα παιδιά πρωταγωνιστές, με οδηγό βιβλία που ζωντανεύουν, μνημεία που ξανασυστήνονται, ξεναγούς και συγγραφέα σε ρόλους παραμυθάδων και γονείς που αγαπούν την ιστορία, τους μύθους και τον πολύτιμο χρόνο με τα παιδιά. Οι Αθηνοπεριπέτειες κάθε φορά είναι διαφορετικές όπως διαφορετικοί είστε κι εσείς και είναι μια εμπειρία συλλογική, για αυτό σας ευχαριστούμε γιατί όχι μόνο έρχεστε παρέα μας στους περιπάτους αυτούς αλλά δημιουργείτε μαζί μας ωραίες αναμνήσεις στα παιδιά, στους μικρούς εξερευνητές και εξερευνήτριες που χρειάζονται ερεθίσματα για να ανακαλύψουν τον κόσμο και τις ιστορίες του με τον πιο δημιουργικό τρόπο, να ανοίξουν το μυαλουδάκι τους ξεκλειδώνοντας τις μοναδικές, ξεχωριστές του δυνατότητες!!!

 


Σας περιμένουμε λοιπόν να απογειώσουμε μαζί την αγάπη για την ιστορία για την Ελλάδα, Νότια και Βόρεια για τον πολιτισμό της, για τη Μακεδονία και τη Θράκη της, εξού και το δεύτερο βιβλίο Η Έλλη κι ο Ερμής ταξιδεύουν στη Βόρεια Ελλάδα που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Ψυχογιός, ειδικά σε αυτούς τους καιρούς που πιστεύω πως τα παιδιά μας χρειάζεται να τα θωρακίσουμε ιστορικά και πολιτισμικά.

 


Οι επόμενες ημερομηνίες των Αθηνοπεριπετειών είναι 9 και 16 Ιουνίου και 7 Ιουλίου κι έπειτα από Οκτώβριο και πάλι οι νέες περιπέτειες!

 


Για κρατήσεις μπαίνετε στο athinoperipeteies.gr

 Ευχαριστούμε την AS Company "Το Καλό Παιχνίδι" , την Playmobil, το Ίδρυμα Θεοχαράκη, το Ίδρυμα Γουλανδρή Μοντέρνας τέχνης και τα Public για τα υπέροχα παιχνιδάκια που μας στέλνετε για το κυνήγι θησαυρού ❤️

 

Είμαι στη διάθεσή σας για ό,τι χρειαστείτε!

Με εκτίμηση,

Σοφία Αλεξίου
 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.