Επιχείρηση βιβλίο : Συναισθήματα «Το κουνελάκι άκουγε»

Επιχείρηση βιβλίο : Συναισθήματα «Το κουνελάκι άκουγε»

Ένα απο τα πιο ωραία βιβλία που έχουμε διαβάσει είναι το «Κουνελάκι άκουγε» της εικογράφου- συγγραφέως Κόρι Ντόρφελντ.

Η ιστορία: Ο Άλκης, πρωταγωνιστής του βιβλίου φτιάχνει ένα κάστρο με τουβλάκια και μόλις το τελειώνει ένα σμήνος απο κοράκια του το χαλάει.

 

Το αγόρι στεναχωριέται και δεν ξέρει πως να αντιδράσει. Διάφορα ζώα του προτείνουν τί να κάνει –άλλο να το φτιάξει απο την αρχή, άλλο να κάνει σαν να μην έγινε τίποτα, άλλο να φωνάξει κ.ο.κ. αλλά δεν θέλει να ακούσει καμμία συμβουλή. 

 

Μένει μόνος και δίπλα του έρχεται ένα κουνελάκι που πραγματικά τον ακούει σε ό,τι λέει και του δίνει δύναμη να ξαναρχίσει το παιχνίδι.

Συμπέρασμα: Πρόκειται για ένα βιβλίο που ασχολείται με ένα απο τα πιο συνηθισμένα συμβάντα στη ζωή ενός παιδιού, το να του χαλάσει κάποιος ή να του πάρει το παιχνίδι. Εδώ το παιδί θα ταυτιστεί. Θα αναγνωρίσει συναισθήματα και θα καταλάβει πως στη ζωή συμβαίνουν αναποδιές αλλά δεν έγινε και κάτι. ‘Αν τώρα στις ατυχίες έχουμε και μία καλή συντροφιά που μας ακούει η ζωή περνάει ακόμη πιο ωραία.

 

Με αφορμή αυτό το βιβλίο αν δείτε πως υπάρχει διάθεση μπορείτε να κάνετε στο παιδί κάποιες ερωτήσεις εναλλαγής ρόλων.

Πως θα ένιωθες αν κάποιος σου χάλαγε το παιχνίδι σου, τί θα έκανες εσύ στη θέση του Άλκη, ποιά απο τις συμβουλές που έδωσαν τα ζωάκια σου άρεσε και ποιά όχι. Και ό,τι άλλο μπορείτε να σκεφτείτε χωρίς βέβαια να το βορβαρδίσετε με ερωτήσεις. Μπορεί να συνδέσει το βιβλίο με ανάκριση και αυτό θα το φέρει σε δύσκολη θέση.

Σε αυτή τη συζήτηση άλλωστε σημασία έχει το χτίσιμο της επικοινωνίας. Η εμπιστοσύνη, το μοίρασμα, να ξέρει πως σε κάθε πρόβλημα  –ακόμη κι αν δεν το κάνει πάντα- υπάρχει η δυνατότητα να ζητήσει τη βοήθεια της οικογένειάς του.  

 

https://www.facebook.com/sophiealfin/ 

https://www.instagram.com/sophiealfin/

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.