Road Trip | Μουσική για να πάρετε τους δρόμους

Road Trip | Μουσική για να πάρετε τους δρόμους

Είναι νωρίς το πρωί και ίσα που έχει αρχίσει να ανατέλλει. Εσύ ετοιμάζεσαι πυρετωδώς, γιατί κλασσικά, άργησες να ξυπνήσεις...
Χθες το βράδυ μεταξύ σοβαρού και αστείου, ανάμεσα στα τσιγάρα και στα ποτά, αποφασίστηκε ομόφωνα από την παρέα σου να πάρετε το αυτοκίνητο και να πάτε ένα road trip. Από αυτά τα ωραία, τα απρογραμμάτιστα.
Όλοι το γνωρίζετε πως είναι λίγο έως πολύ σπάνιο να συμβεί να μπορείτε να βρεθείτε όλοι μαζί και να οργανώσετε κάτι τέτοιο, οπότε η ευκαιρία που σας δόθηκε, είναι μοναδική και πρέπει να την αρπάξετε.
Ξεκινάτε λοιπόν, παίρνοντας φτηνό καφέ, συνοδευόμενο από κάτι ανθυγιεινό σε μορφή σφολιάτας, από τα λίγα ανοιχτά σημεία που μπορούν να προμηθεύσουν τέτοιου είδους πράγματα εκείνη την ώρα. Φυσικά όπως είναι ευρέως γνωστό, οι θερμίδες δεν μετράνε όταν επιχειρείται μία απόδραση και δη όταν γίνεται για ψυχαγωγία. Οπότε διαιτολόγια και διατροφές κάνουν στην άκρη για λίγο.
Έχοντας όλοι σας, ένα μικρό σάκο στον ώμο πάτε προς το αυτοκίνητο. Ένα ταξίδι σαν κι αυτό, δεν χρειάζεται πολλά πράγματα. Τα περισσότερα άλλωστε τα κουβαλάτε μέσα σας και στην ουσία αυτά είναι που οδηγούν. Πόρτες που κλείνουν, «κλικ» από ζώνες που ασφαλίζουν, κλειδί στη μίζα, μηχανή που παίρνει μπρος, και η πρώτη ταχύτητα στο κιβώτιο είναι οι χαρακτηριστικοί ήχοι που σημαίνουν ότι η περιπέτεια είναι έτοιμη να αρχίσει.
Το πόδι του οδηγού απελευθερώνει το συμπλέκτη, πηγαίνει λίγο πιο δεξιά στο γκάζι, και είστε στο δρόμο!
Φυσικά, εκδρομή χωρίς μουσική αποκλείεται, οπότε κάποιος έχει φροντίσει για αυτό και πατάει το play.


Το ταξίδι πάντα είναι μια εμπειρία διότι κατά τη διάρκειά του θα ειπωθούν πολλές ιστορίες και θα γίνουν ατέλειωτες συζητήσεις, με ή χωρίς κατάληξη (μικρή σημασία έχει).
Ο δρόμος απλώνεται μπροστά, σαν να περίμενε εσάς πάντοτε, να αφήσετε το αποτύπωμα από τα λάστιχα σας στο οδόστρωμα, και είναι έτοιμος να τον κατακτήσετε.
Τοπία που αλλάζουν συνεχώς και έτσι μια νέα ιστορία γεννιέται.
Ο ήλιος βγαίνει και έτσι φοράτε όλοι τα γυαλιά σας και απολαμβάνετε το καφεδάκι σας με τα παράθυρα ανοιχτά, τα οποία είναι πολύ σημαντικά, γιατί ο αέρας θα παίρνει τα μαλλιά σας και ό,τι άλλο βαραίνει την ψυχή από την καθημερινότητα και θα το αφήνει πίσω σας.
Μάλλον αυτός είναι που μας κάνει να νοιώθουμε ελαφρύτεροι όταν ταξιδεύουμε.

Η μουσική πιστός σύντροφος... Τα χιλιόμετρα στο κοντέρ αλλάζουν συνέχεια, αλλά ποιος νοιάζεται για λίγους αριθμούς; Το μέρος που θα φτάσετε μπορεί να είναι οπουδήποτε και δεν αλλάζει και πολύ, γιατί αυτό που μετράει άλλωστε, είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμός, και οι φωτογραφίες στο τέλος...

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.