Μουσικές για το καλοκαίρι και τα σχέδιά του / A mixtape by dj George Koukopoulos

Μουσικές για το καλοκαίρι και τα σχέδιά του / A mixtape by dj George Koukopoulos

Το καλοκαίρι έφυγε για να ξανάρθει.

Έτσι, μέσα στο γκρίζο του χειμώνα, όλοι ονειρευόμαστε τα λιτά κι απέριττα ρούχα μας και τα μαλλιά που τα παίρνει ο αέρας ενώ μυρίζουν αλάτι με ιώδιο. Σχέδια και προγραμματισμοί για το επόμενο θέρος συζητιούνται σε μπαρ, καφέ, σπίτια και μυαλά. Σχέδια που ίσως να μην πραγματοποιηθούν ακριβώς όπως τα ονειρευόμαστε, όμως τα όνειρα είναι τσάμπα.

Το ξυπνητήρι που φωνάζει νωρίς το πρωί, έχει άλλη χάρη μιας και δεν σε ξυπνάει να πας για δουλειά, αλλά για διακοπές. Παίρνεις τα πράματα σου και κατηφορίζεις προς το λιμάνι, οπού το πλοίο σε περιμένει με ανυπομονησία, για να σε πάει στο αγαπημένο σου νησί. 

Φτάνεις μέσα στη μέρα και το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι να πας στο κατάλυμα που έχεις βρει για να εναποθέσεις τον εξοπλισμό των διακοπών σου κι έπειτα να ξεκινήσεις την εξερεύνηση των παραλιών. 

Μοναδικό συναίσθημα την ώρα που το γυμνό πέλμα βυθίζεται στην άμμο και το θαλασσινό νερό γλύφει τον αστράγαλο, ενώ ο ήλιος αντανακλάται στον υδάτινο ορίζοντα. Αγκαλιές, φιλιά μέσα στη θάλασσα και μετά ξάπλωμα στην άμμο ενώ το βλέμμα είναι καρφωμένο στον ουρανό.

Τα μεσημέρια ο ήχος των τζιτζικιών νανουρίζει τα κουρασμένα κορμιά κι αφού γεμίσουν ενέργεια φθάνει το απόγευμα για βόλτες στα σοκάκια με τη συνοδεία ενός παγωτού. 

Στη συνέχεια ο ήλιος δίνει τη θέση του στο φεγγάρι και το βράδυ ξεκινά. Τα μπαράκια σφύζουν από κόσμο με ποτά στα χέρια και μια ευχάριστη διάθεση κατακλύζει τους πάντες. Παράλληλα φλερτ και γέλια έχουν τον κυρίαρχο ρόλο στη νύχτα, ενώ οι μουσικές κρατάνε το τέμπο και συντονίζουν αρμονικά σώματα και ψυχές. 

Έτσι κυλούν οι μέρες που ποτέ δεν είναι αρκετές, μέχρι την άχαρη ώρα της επιστροφής στην πραγματικότητα και την κανονικότητα. Οπού περιμένεις να τελειώσεις το καλοκαίρι έχοντας τις αναμνήσεις καταγεγραμμένες στον σκληρό δίσκο του εγκεφάλου.

Και το καλοκαίρι περνάει και πάλι κάνεις όνειρα μέχρι το επόμενο…

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.