Μουσικές για στιγμές με τον εαυτό σου | Mixtape for the loners

Σε όλους τους ανθρώπους μας αρέσει η παρέα. Σαν ζωντανοί οργανισμοί ανήκουμε στο είδος της αγέλης. Οι αγέλες δρουν και ζουν ομαδικά και καμιά φορά δίχως οργάνωση, ωστόσο δεν μας αφορά, μιας και μιλάμε για παρέα. 
Υπάρχει φυσικά, μια μερίδα ανθρώπων που τους αρέσει η μοναχικότητα και το χειρότερο (ή το καλύτερο) είναι, ότι έτσι νιώθουν πιο ευτυχισμένοι. Μπορεί και όχι όμως, αλλά αυτό το κρίνει ο καθένας. 
Άλλοι λένε ότι η μοναχικότητα είναι σημάδι αδυναμίας, φόβου και κατάθλιψης. Άλλοι όμως πιστεύουν ότι η μοναχικότητα είναι ένδειξη καλής σχέσης με τον εαυτό τους, δύναμης και βοήθειας να πάνε πιο μακριά από το σύνολο. 

Αυτή έλεγε συνέχεια πως ανήκει σε αυτή την ομάδα. Ήθελε να κάνει τα πάντα μόνη της, αδιαφορώντας για το σύνολο. Την έβλεπες συχνά να κάθεται μόνη και να πίνει το καφέ της, κάνοντας το τσιγάρο της και ακούγοντας τη μουσική της. Μουσική πάντα αργή με βάθος και σκούρο φόντο σαν το βλέμμα της. Η διασκέδασή της: ένα κλειστό δωμάτιο με αμέτρητους δίσκους και βιβλία. Μπορεί να σκεφθεί κάποιος ότι είναι καταθλιπτική στη μοναξιά της. Αλλά το καλύτερο που της ταιριάζει είναι μοναχική μελαγχολία και αυτό γιατί, δεν έχει πρόβλημα να είναι μαζί με άλλους ανθρώπους αλλά νοιώθει καλύτερα όταν είναι μακριά τους. Βλέπεις, μάλλον έχει καταλάβει τι γίνεται. Πως οι πραγματικοί φίλοι λιγοστεύουν, τα περισσότερα όνειρα πλέον είναι φτιαγμένα από πλαστικό και το «φαίνεσθαι» είναι πιο σημαντικό από το «είσαι».

Ζητιάνοι συναισθημάτων βρίσκονται παντού και το μόνο που κάνουν είναι να ρουφούν ψυχές χωρίς να δίνουν κάτι πίσω. Αυτό είναι πολύ άσχημο διότι κλονίζεται η εμπιστοσύνη που μπορεί να μοιραστεί μεταξύ των ανθρώπων και αν το καταλάβεις εγκαίρως, τότε μοιραία ακολουθείς το δρόμο της μοναχικότητας. Πρέπει να κρατήσεις και κάτι για τον εαυτό σου. 

Δεν τις αρέσαν επίσης πολύ τα φανταχτερά πάρτι. Θα την έβρισκες συχνά στο ίδιο συνοικιακό μπαρ, να χαζεύει τον κόσμο που περνάει και να πίνει το ποτό της. Δύσκολα κάποιος θα της πιάσει την κουβέντα καθότι είναι λίγο απόμακρη, αλλά από την άλλη δεν είναι αγενής και θα μιλήσει. Πρέπει να το καταλάβει κάποιος αυτό και τότε ίσως υπάρξει και μια πολύ όμορφη κουβέντα. Στο σπίτι της θα βρεις λιγοστά πράγματα, τόσα όσα χρειάζονται, τα πολλά σε πνίγουν και σε σκάνε.

Αυτή η κοπέλα δεν έχει όνομα. Μπορείς να την ονομάσεις όπως θέλεις, και αν κοιταχτείς στον καθρέφτη, μπορεί να είσαι και εσύ, αυτός ο μοναχικός άνθρωπος.

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.