Desert through my veins

Desert through my veins

Η έρημος είναι ένα έδαφος όπου μόνο λίγα μεγάλα σπονδυλόζωα όπως η Αντιλόπη και πολλά είδη τρωκτικών που ζουν μέσα σε μεγάλες τρύπες μπορούν να επιβιώσουν. Ανάμεσα τους, φυσικά, ΔΕΝ περιλαμβάνεται ο άνθρωπος. Σε αυτήν την τελευταία φράση κρύβεται μια μεγάλη αλήθεια αλλά κι ένα ακόμα μεγαλύτερο ψέμα. Είναι αλήθεια πως το σώμα δεν θα άντεχε παρά μόνο για μερικές ώρες, έως ότου, αφυδατωθεί και εν συνεχεία εξαϋλωθεί και χαθεί για πάντα. Η ψυχή όμως; Η ψυχή όχι, καριόλιδες, αυτής δεν μπορεί να αφαιρεθεί η υλική της υπόσταση γιατί πολύ απλά δεν υπήρξε ποτέ ως ύλη, παρά μόνο ως πνεύμα. Και μην σας ξεγελάει το γεγονός ότι το πνεύμα δεν χρειάζεται τροφή λόγω της άυλης υπόστασής του, κι όμως, χρειάζεται, και μάλιστα την πιο σημαντική, εκείνη η όποια διατηρείται αναλλοίωτη σε πάσης φύσεως θερμοκρασίες και χωρίς καμία απολύτως επεξεργασία, ώστε με το πέρασμα των χρόνων να παραμένει πάντα φρέσκια με περίσσεια νοστιμιά.

Μοιραία, αποφάσισα λοιπόν, να ονοματίσω αυτήν την τροφή και να την αποκαλέσω καριολισμό. Καριολισμό γιατί όταν τροφοδοτούμε το πνεύμα με μουσικές υπερρεαλιστικού χαρακτήρα τύπου psychedelic garage, τότε το σώμα δεν μπορεί να ακολουθήσει την ψυχή και η τελευταία, για να αισθανθεί την ύψιστη ηδονή, αναζητά διέξοδο σε μοναχικά ατέρμονα μέρη, όπως η έρημος, όπου το σώμα δεν μπορεί να επιβιώσει. Άρα λοιπόν, η αλητεία του καριολισμού έγκειται στην προσπάθεια της ψυχής να δραπετεύσει του σώματος.

Καριόλιδες, όταν δραπετεύουμε, ποτέ δεν κοιτάμε τι ρούχα θα πάρουμε μαζί μας, η σκέψη δεν μπορεί να καλυφθεί κάτω από οποιοδήποτε ένδυμα.

1. Everywheres – someone disappeared

Αυτοί που διατυμπανίζουν ότι βρίσκονται παντού, διαπίστωσαν ότι κάποιος εξαφανίστηκε. Το λένε όμως τόσο ερωτεύσιμα όπου όχι μόνο κάνεις δεν ανησυχεί, τουναντίον, θα ήθελαν κι αυτοί να χαθούν μαζί τους.

2. Mystery lights – too many girls

Κάποτε ένας φιλόσοφος είχε πει ότι τα χρήματα δεν είναι το παν γιατί δεν υπήρξαν ποτέ ως παιδικό όνειρο. Τα κορίτσια όμως ήταν! Όταν όμως τα όνειρα δεν βγαίνουν αληθινά, το μόνο που σου απομένει είναι να χορεύεις σε γαμάτους ρυθμούς.

3. wands – she's electric

Έχω την αίσθηση ότι ο Nicola Tesla όταν ανακάλυψε το εναλλασσόμενο ρεύμα (AC), σίγουρα το μόνο πράγμα που είχε ως δεδομένο στο μυαλό του ήταν η γυναίκα.

4. Baudelaires – where you go

Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Δεν έχει κανένα νόημα πλέον να βομβαρδίσουμε με λέξεις το γιατί η έρημος θεωρείται η απαρχή του καριολισμού.

5. Holy wave – star stamp

Και η νύχτα; Θα αναρωτηθούν μερικοί κακόβουλοι. Και η νύχτα καριόλιδες, μέσα είναι.

6. the try umphs – let me be your man

Μπορεί ο Μάης του '68 να ήταν μια εξέγερση που δεν άντεξε και πολύ, παρόλα αυτά όμως τις ενορμήσεις μας κανένα καθεστώς δεν πρόκειται να τις καταπνίξει.

7. the spyrals – sing alone

Εκεί όπου η μοναξιά αποκτά το πιο κρυφό της νόημα

8. walking who – have you seen the colours?

Δεν ξέρω γιατί αλλά θα τολμήσω να πω ότι θα ήθελα να κάνω σεξ όπως ένας Αυστραλός! Στη χώρα όπου οι καρχαρίες αντιμετωπίζονται ως ήμερα ζώα.

9. baby woodrose - dandelion

Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η έρημος απλώνεται παντού. Οι σκανδιναβικές μπάντες ανέκαθεν είχαν την αίσθηση της θερμής και σαγηνευτικής περιγραφής, ακόμα και στους -25.

10. dandelion - I turned on as you turned around

Ο διττός ρόλος του turn, κάνει τον πρώτο να εξαρτάται από την περιστροφική κίνηση του δεύτερου. Ο ερωτισμός στη Σκανδιναβία αποτελούσε πάντα ένα μείζον φιλοσοφικό πρόβλημα.

11. thee oh sees – tidal wave

Σίγουρα οι εραστές της ερήμου θα είχαν πολλά να πουν με εκείνους των παλιρροϊκών κυμάτων. Αυτή η σύμμειξη του στερεού με το υγρό στοιχείο στο εσωτερικό της ψυχής μόνο λάσπη μπορεί να προκαλέσει. Μια λάσπη όμως που δεν λερώνει, παρά μόνο χτίζει και το χτίσιμο ονομάζεται στάση ζωής.

12. growlers – slack back boot man

-Γαμιόλικο; Θα μπορούσε
-Καριόλικο; Είναι σε πρώιμο στάδιο ακόμα
-Αλήτικο; Υποψήφιο
-Εκστατικό; Η αλήθεια είναι θες δεύτερο ποτό
-Έρημος; Ίσως
-Αρχέγονο; Έρημος καλυτέρα
-Σέξι; Ω! Ναι! Θανάσιμα σέξι

13. liminanas – salvation

Οι Γάλλοι θεωρούνται πρωτοπόροι και διαφωτιστές σε πολλά πράγματα. Όχι όμως στο garage καριόλιδες. Μας ζητούν εξιλέωση παρακαλώντας μας να τους εντάξουμε στο πάνθεον των υπογείων. Υπό το πρίσμα όμως τούτης της μειλίχιας φωνής θα τους κάνω τη χάρη, προς το παρόν, αναμένοντας κάτι πιο βρώμικο απ' αυτούς.

14. ty segall – mr face

-ο πάντα κουλ ty segall
-o εκνευριστικά κουλ ty segall
-ο βγάζει πάντα μια θηλυπρεπή χροιά όπου, παραδόξως, αποτελεί θέλγητρο για αμαρτωλά κοράσια ty segall
-ο αν δεν έγραφε για το γυναικείο πειρασμό σίγουρα θα πέθαινε στα 30 του πλήττοντας αφού δεν θα είχε λόγο ύπαρξης ty segall
-ο όνειρο του ήταν να γίνει καριόλης αλλά αρκέστηκε στο να φλερτάρει κρατώντας μια κιθάρα ty segall
-Ω! Άντε γαμήσου ty segall

15. raveonettes – lust

Άλλο η διάρκεια και άλλο ο εντυπωσιασμός. Ο δεύτερος είναι ο ετεροθαλής αδελφός του πρώτου. Προκαλεί δέος στο διάβα του αλλά κατά βάθος αποζητά απ' τους γύρω του να μην κοιτάζουν τριγύρω αλλά να στέκουν ακίνητοι και αποχαυνωμένοι. Αντίθετα, η διάρκεια επιβάλει και τις 5 αισθήσεις σου σε εγρήγορση, ούτως ώστε, αν π.χ. η αίσθηση της αφής αποτύχει προσωρινά, να αναζητήσει διέξοδο σε αυτή της οράσεως, με βλέμμα συγκαταβατικό και υπομονετικό, να προσπαθήσει να σου πει: Να, μύρισε την ανάσα μου και στην εκπνοή σου δέξου την γεύση της κι έλα να δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία στην αίσθηση της τριβής.  

16. dolly rocker movement – enjoy a paranoia

Η παράνοια δεν περιγράφεται παρά μόνο βιώνεται, ωστόσο, ποτέ μου δεν είχα φανταστεί ότι, κάποια στιγμή, όταν τη βίωσα, η λίμπιντος μου θα ανέβαινε σε ανησυχητικά επίπεδα.

17. elephant stone – la woman

Θα χρησιμοποιήσω λόγια ενός φίλου: «Μπιλάκο αν δεν υπήρχε αυτός, εσύ σήμερα δεν θα είχες φράντζα τα μαλλιά σου». Απλώς να συμπληρώσω: «Θα ήθελα να ήμουν κι εγώ μέσα στη μπανιέρα».

Κείμενο και mixtape: Billakos

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.