Belleruche #top10 (plus one!)

Belleruche #top10 (plus one!)

Οι Belleruche, είναι μια μπάντα που αποτελείται από τρία άτομα. Αυτοί οι τρεις άνθρωποι, λοιπόν, είναι η Kathrin deBoer στα φωνητικά και στο ηλεκτρικό μπάσο, ενίοτε. Ο Ricky Fabulous στις ηλεκτρικές κιθάρες και ο DJ Modest, στις λούπες και τα συναφή. Δημιουργήθηκαν το 2005 στο Ηνωμένο Βασίλειο και ανακοίνωσαν επισήμως τη διάλυση τους τον Οκτώβριο του 2013.
Το είδος της μουσικής που παίζουν είναι ένα μείγμα από TripHop, NuJazz, Soul, Electronic και Funk.
Έχουν βγάλει συνολικά 4 άλμπουμς:
-Turntable Soul Music (2007), το εντυπωσιακό με αυτόν εδώ τον δίσκο είναι ότι γράφτηκε σε βαγόνια τρένων, στα πίσω δωμάτια pub και σε διάφορα άλλα αστικά μέρη του Ηνωμένου Βασίλειου όσο το συγκρότημα έδινε συναυλίες. Φυσικά έγινε το πιο γρήγορα πωλούμενο αρχικό άλμπουμ στη ιστορία της Tru Thoughts Records.
-The Express (2008)
-270 Stories (2010)
-Rollerchain (2012)

Οι Belleruche έχουν παίξει σε πολλά φεστιβάλ όπως το Monreux Jazz Festival, το Glastonbury Festival και άλλα. Στην Ελλάδα τους έχουμε δει δύο φορές. Το 2011 στο Κύτταρο και μετέπειτα το 2013 στο Gagarin.

Ευτυχώς δεν χάνουμε επαφή μαζί τους, παρόλη τη διάλυση της μπάντας, γιατί η φωνή του συγκροτήματος, η Kathrin deBoer, συνεργάζεται αρκετά στενά με τον δικό μας Rsn, όπου πρόσφατα απολαύσαμε ένα εξαιρετικό κομμάτι, από τον τελευταίο δίσκο του Άρη με τίτλο, Lucky Old You.

 

10 κομμάτια που θα πρότεινα σε κάποιον που θέλει να πάρει μια γεύση από τους Belleruche:

1. Gold Rush (270 Stories 2010), trip hop και φοβερά φωνητικά είναι αρκετά για να κολλήσουμε.

 

2. Minor Swing (Turntable Soul Music 2007), με λούπα από το πολύ γνωστό κομμάτι του Django Reinhardt, είναι αδύνατο να μην αρέσει σε κάποιον.

 

3. Northern Girls (Turntable Soul Music 2007), αυτοκινητιστικό κομμάτι, έτοιμο για πολλά ταξίδια, δεν επιλέχθηκε τυχαία από γνωστή μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία για την επέτειο της.

 

4. Fuzz Face (270 Stories 2010), δυναμικό με τύμπανο που έχουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο και ένα riff κιθαριστικό που σου κολλάει.

 

5. Anything You Want (Not That) (The Express 2008), λίγο πιο soul-funk κομμάτι διαφορετικό από τα προηγούμενα. Το έχουν και εκεί τελικά.

 

6. 16 Minutes (Rollerchain 2012), εντελώς ηλεκτρονικός πλέον ο ήχος τους, τα φωνητικά όμως εξαίσια, όπως μας έχουν συνηθίσει.

 

7. Alice (Turntable Soul Music 2007), πολύ πιο αργό κομμάτι, με ακουστική κιθάρα, η λούπα καλά κρατεί και αράζουμε και απολαμβάνουμε.

 

8. 3 Amp Fuse (270 Stories 2010), το τρίτο single από τον εν λόγω άλμπουμ, και η απόλυτη κυριαρχία στα τύμπανα.

 

9. How Many Times (The Express 2008), trip hop καθαρό, με ωραίο μπάσο και τύμπανα που σε κάνουν να χοροπηδάς.

 

10. Goose Blues (The Express 2008), αργό κομμάτι, με blues έντονα στοιχεία, εξού και ο τίτλος, να ηρεμήσουμε επιτέλους.

 

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.