Απρίλιος στην Αθήνα | Δικές μας μουσικές για μια «βόλτα» στην άδεια πόλη

(scroll down και πατήστε το play)

Η Αθήνα, αλλά και ο υπόλοιπος κόσμος, βρίσκεται σε καραντίνα. Είμαι σίγουρος πως πολλοί έχουν πεθυμήσει τις ξέγνοιαστες βόλτες που έκαναν. Αυτές τις βόλτες που κάποτε δεν τις υπολογίζαμε και δεν τους δίναμε ιδιαίτερη προσοχή και σημασία. Τώρα νιώθουμε την αξία τους ανεκτίμητη και μάλλον, από εδώ και μπρος θα τις εκτιμάμε περισσότερο και θα έχουν περισσότερη ουσία. 
Ξέρω... και εσύ έχεις στο νου σου, να κάνεις μια βόλτα. Έναν μικρό περίπατο, εκεί στα στενάκια της Πλάκας, γύρω από το Μοναστηράκι να χαθείς στα αμέτρητα δρομάκια του κέντρου. Λίγη υπομονή χρειάζεται και πολλή μουσική.

Οι πρωινές βόλτες στην Αθήνα πάντα έχουν κάτι το εξαιρετικό. Μυρωδιές από καφέ, νεραντζιές, μπαχαρικά και πολλά άλλα, μπερδεύονται μεταξύ τους και προσφέρουν ένα συγκλονιστικό αποτέλεσμα. Από την Ακρόπολη όλα φαίνονται τόσο μικρά και μακρινά, που δεν μπορούν να σε αγγίξουν. Κόσμος πηγαινοέρχεται με γρήγορους ρυθμούς, αλλά πάντα βρίσκει χρόνο για έναν καφέ. 

Το βράδυ η Αθήνα αλλάζει, γίνεται πιο γοητευτική και μυστήρια. Τα καταστήματα κλείνουν και δίνουν τη σκυτάλη στα μπαρ που είναι άπειρα και μπορούν να φιλοξενήσουν κάθε περίσταση, αναλόγως τη διάθεση του καθενός. 

Όλες αυτές οι εικόνες φυσικά, δεν μπορούν να αποτυπωθούν στο χαρτί, μια βόλτα στην Αθήνα, μπορεί να πει περισσότερα. Όμως όχι αυτή τη στιγμή. 

Είναι ένα όνειρο όλων μας αυτές οι βόλτες, αλλά ο ύπνος δεν θα κρατήσει για πολύ. Μέχρι τότε... νοερά ταξίδια και βόλτες με τη μουσική μας. Σύντομα θα έρθει η στιγμή που θα χορέψουν σαν μίαν άλλη Αντιγόνη Βαλάκου, κι ένας άλλος Παπαμιχαήλ το κομμάτι που έγραψε ο Μάνος…

subscribe

Συμπληρώστε το email σας για να γίνετε συνδρομητής στο deBόp. Το email σας θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά από το deBόp και μόνο για την αποστολή της εβδομαδιαίας agenda και περιοδικών newsletter ευρύτερου πολιτιστικού ενδιαφέροντος. Καταχωρώντας εδώ το email σας, αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου μας.